Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Здраво девојки,
    Сабајлево се пофалив со позитивен тест, па сега на ред е да почнам со прашањата :lol:
    Прво ме интерсира дали е нормално да имам болки во јајниците,па и во препоните,па се преместуваат на половината? Можам да кажам дека се појаки болки,кои ги осеќам после раздвижување и од како ке седнам или легнам после некое време се смируваат.. Како да ми е воспален стомакот така можам да опишам... И според последна менструација сум 3+5 кога да одам на преглед? Од страв одпредходниот спонтан во 9 недела,мислам да не треба да појдам Понеделник или порано заради болкиве?:|

На Santaa и paleska3 им се допаѓа ова.
  2. hopeforme

hopeforme Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Честитки ти посакувам лесна бременост .јас незнам да ти дадам одговор пред 5 дена направив тест и мојот беше позитивен термин на гинеколог ми е сега во четврток па го чекам со душа.иначе и јас имам тапи болки во јајниците одвреме ма време и градите ме болат валда нормално е тоа

На paleska3 и flower55555 им се допаѓа ова.
  3. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Ти благодарам, ти посакувам и тебе лесна бременост... Би требало да е таман да одам нареден Понеделник, ама ајде поискусни има ке не посоветуваат.. Од возбуда и од среќа, од измешани чувства изгубена сум и ништо незнам :lol:

На paleska3 и hopeforme им се допаѓа ова.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Рано ти е мила уште нема ништо да се види. Барем една недела почекај. Јас прв пат бев 4+5 кога отидов и тогаш се виде точкичката.
    Инаку за болките, и јас постојано се грчам од страв на секоја блага болка и само си велам се ќе биде добро. Не е лесно воопшто, постојано ти се таму мислите но воедно е и гооолема радост кога ќе помислиш дека некое гравче расти во тебе.:l:

На elimkd и flower55555 им се допаѓа ова.
  5. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Значи таман нареден Понеделник здравје :) За радости што да ти кажам... 200 пати заплакав денеска, а тек допрва што ке биди :D Само за убаво да е, јаки сме ние ке издржиме :nod::l:

На Milaаа991, Lost angel и paleska3 им се допаѓа ова.
  6. hopeforme

hopeforme Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Дали некоја од вас чуствува како кнедла во грло или можеби единствена сум јас (воопшто не ми е згодно можеби е и од анксиозата) се зи земам на мисла ....

7. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Вчера арна си бев, болки слаби скоро и да ги немав па се мислев зошто така.. Е сабајлево пак ке пружав алишта и зедов цела корпа ја кренав, ја однесов на тераса, за одпосле да се сетам дека не требаше (facepalm):( После тоа почна да ме боли стомакот и половината исто ко што кажував ко воспалени да се... Исцедок трчен имам и од страв само се проверувам... Цело време се секирам да не недај боже ме боли од кревањето и да не набројувам што друго ми се врти во глава.. :(

8. hopeforme

hopeforme Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Ако си во можност легни и одмарај ништо нема да биде не се секирај избриши ги негативните мисли

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293

воопшто не кревај такви работи посебно од почеток и јас така правев првиот пат и потоа искрварев можеби не е од тоа ама поарно не..

10. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    16.254
    Женски мене со 10 дена каснење и со позитивен тест.. Утредента почнав да крварам, бев на гинеколог и на ехото немаше ништо, пак направивме тест излезе негативен.. И на пап тестот хпв вирус, но за тоа во соодветната тема ќе пишам.. Бидете ми поздравени

11. hopeforme

hopeforme Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Како сте девојки мојот прв преглед помина супер.како се спрвувате имате ли гадење јас едвај додржувам на работа а и цело тело ми се тресе како се држите вие

На flower55555, elimkd и NNA им се допаѓа ова.
  12. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Женски морам да ве прашам дали некоја поминала како мене..
    10 недела сум и имам грчеви во долниот дел од стомакот краткотрајни се ама ми се случуваат и кога седам и кога лежам а и вечерно време неможам за спијам. На грб најмногу ми смета па се вртам на страна но по некое време и така добивам грчеви и осекам како тежина во долниот дел па постојано сум во вртење и неможам да заспијам од страв. Јас пред нецела година имав спонтан според док. Во 11 нед а споед мене во 9 та и сега ми е многу страв дали се нормални овие грчеви неможам и ногата лева да ја испружам мора да ми е свиткана

13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Prasaj go Dr za magnezium dali da pies I od kolku miligrami

На NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Јас во петок сум на прв преглед, дај боже се да е во ред. А за гадење, ми се гади од ко ќе се најадам убаво и се така дури да огладнам за некој саат :D Тоа е, не е страшно, ќе си трпиме само да истераме до крај, па да се изнагушкаме со бебушките :inlove::hug:

На paleska3 и lavica82 им се допаѓа ова.
  15. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Девојки се плашам многу затоа што немам ниту еден симптом од бременоста, плус денеска слушнав еден лош вест и сега се плашам. Дали има некој како мене без симптоми? Поздрав

16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Женски како што разбрав нормално е во бременост пулсот да е забрзан, па ме интересира кога почнавте да ја чувствувате таа промена и до колку ви е пулсот?

17. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Еве јас
    Скоро 18 недела сум немам симтоми освен повремени болки во градите
    На форумов ми пишуваа да сум среќна што поминувам вака лесно

На NNA, Martka и elimkd им се допаѓа ова.
  18. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @flower мене посебно наутро ми беше забрзан пулсот. 110ми беше и ми сметаше... Нормално си е,работиш за двајца :)

19. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    @LoveHope околу 90 ми е мене.. Не го мерам многу често, ама ко ке го измерам и ке видам 92,93 од страв оди и до 100ка :D На апликацијата пиши за овие недели е нормално од 80 до 85, ама не вервам дека кај секој е исто и затоа сакав да се консултирам со некоја по искусна трудница :) пред да одам на прв преглед..

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу за одговорот и мене некогаш ме болат повеке градите некој ден помалку, со лесно да ја носиш бременоста до крај и ти посакувам лесен пораѓај

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.