Бев на прв преглед сега во Петокот и го видовме зрнцето па да не одам толку набргу, да се напијам магнезиум на своја рака не би требало да претставува проблем, така?
Не, јас ги пијам од 5та недела. Најмалку на 2 недели се прави ехо, имало затоплување на ткивото кога се прави ехо и не е препорачливо толку брзо да се прави. Јас на 1 месец правам.
Можеш слободно да се напиеш магнезиум и јас го појам од шеста недела. Доколки болките се издржливи почекај до четврток, таман да си слушнеш срценце.
@lackygirl ич не ми текна на тоа дека може да штети ехото, ништо ке и откажам на матичната... @paleska3 се напив и се смири.. сега за сега пијам директ со б6, ама послаб е мислам 153мг доволен е за сега
Ехото не штети, така ми кажа мојот доктор. Јас одев на два - три дена на почетокот, после еднаш неделата, потоа на две недели па на месец
Е сега збунка Страв ми е заради предходното лошо искуство и затоа сакав да одам барем сега на почетокот на една недела... Незнам што да правам сега
Ако има потреба ќе одиш, ако нема ќе одиш како ќе ти кажи докторот. Јас одев бидејќи бев високоризична бременост.. Па и ми одговараше, бебуш го гледав на мн брзо хихи.. Како и да е со лесно само и без грижи
Мене така ми рече матичниот најмалку 2 недели да има помеѓу 2 еха, ако има потреба нормално доктор ќе си кажи, но доколку нема подобро да се избегни.
Da ehoto ne steti jas na pocetokot od bremenosta odev sekoja ned pa fala bogu sega za sega se e ok I vo bolnica me gledaa sekojden na eho pet dena po red
Еден од симптомите за ПМС е подуеност на стомак, а симптоми на бременост се исти како ПМС. Па мислам дека е норманло на чувствуваш подуеност. Чувство на растегнување имав кога ми растеше стомакот. Но кај мене се појави покасно во бременоста...
Ај да прашам тука,дали некоја имала исто чуство долу како да е водена,инаку ставам утрогестан и користам секојдневни
Zdravo i od mene! Denes napraviv 2 testovi mi izlegoa dvata pozitivni. Treba da Ne dobijam za dva dena ama ne pocekav bidejki imav bledo kafeav iscedok na 2-3 pati a spored prvata bremenost znam deka toa e znak za bremenost. Spored kalendar sum 4 nedela pa dobro ve najdov
Jas imav ama ne samo od utrogestan tuku I od kandidata koga ja iscistiv kandidata nemam tolku iscedok
Девојки се уплашив, јас ставам керенон гел ама ми излегува парчиња знам дека нормално е да излегува ама ме уплаши бојата не е скрос бела па е како превиена удра, дали е нормално или да кренам паника? Поздрав