Деновиве сум крш,енергија нула лежам по цел ден а од 21 сум заспана вејќе. Синоќа не вечерав заспана бев па толку лошо во желудник не памтам да ми било ме стегаше грозно. Непцава од сабајле ми крварат а преку ден ми отекуваат заб немам расипан се сум поправила во јулито ке земам лакалут. Па за 7 недела се држам
Еве ме и мене, влегов во 12 недела, мачнините уште се присутни, но малку поретки, полека ми се враќа енергијата и апетитот. До сега сум едно кило минус, ама сигурно ќе ги надокнадам за брзо . Едвај чекам да дојде следната недела ми е закажан првиот скрининг, нетрпеливоста е голема
Баш ми е мило кога ке прочитам вака ми се враќа позитивата и вербата дека се ќе биди во ред и лошото е зад нас
Jas sum 5 nedeli i 2 dena. Ovaa bremenost mi se razlikuva od prvata. Nekako podocna mi se pokaza pozitiven test, gradite me bolea samo malku i od kako mi pokaza pozitiven prestanaa da me bolat. Nemam mnogu simptomi. Eve denes malku osetiv macnina i gadenje, povremeno cuvstvuvam malku bolki i peckanje dolu vo stomakot. Na momenti ne se ni cuvstvuvam bremena i pocnuvam da se grizam. So prvoto, me bolea gradi, mnogu mi se spiese, i mi se gadese do 4 mesec. Ubavo vikaat deka sekoja bremenost e razlicna no ete si gi analiziras simptomite i si se sekiras. Imam zakazano prv pregled vo oktomvri na 8 nedeli. Edvaj cekam da mi kazat deka se e vo red i da ne mislam. Ima li nekoja kako mene vo 5ta nedela. Kako se cuvstvuvate?
И јас така бев како без симптоми, па еве сега во 7ма нед сите симптоми ги имам.. А зошто толку касно ке одиш на преглед?
Иста бев во 5 недела симптом никаков немав ни гради болни ни мачнини ни гадење ни поврајќање...Градиве ни сега во 7 не ме болат тие не ме заболеа повторно после киретажата а на 5+ и срцева акција си и имаше и баш прашав за градиве на докторот ми вика абе олабави се не си ја мачи душата... и така. Оди порано на контрола мое мислење а во 7 недела како се чуствувам пишував погоре згазена сум единствно,и ми летаат мисливе леле зошто мене не ми се побрајќа... психа со лесно да ни е
Ziveam vo Amerika. Ovde doktorite ne te gledaat pred 8 nedela. Prv pregled zakazuvas megu 8-10 nedela. I sega ke si stiskam zabi i ke probam da se opustam do togas So lesno na site
Da, jas pocnav da pijam Prenatal vitamins uste pred da ostanam bremena bidejki so mazot mi probuvavme za bebce. Gi pijam veke 2 meseci. Ovie vitamini sodrzat i folna kiselina.
Devojki pak jas.....Mi treba podrska i pozitivna misla momentalno. Jas sum 5 nedeli 4 dena. Koga otidov po WC i se izbrisav imase krv, se preplasiv. Vednas se javiv na ginekolog i mi kazaa da ne panicam, i deka mozebi e se vo red. Osekav malku peckanje i mala bolka vo dolniot del na stomakot no ne premnogu bolno. Treba da odam vo laboratorija posle da mi zemat krv i da mi kazat dali e dobra bremenosta vo odnos na toa na koe nivo se hormonite. Vtor pat koga oridov vo wc i se izbrsav pak imase no ovojpat mnogu pomalku i poveke na rozeniskavo odkolku kako krv. Se nadevam ke prestane i ne e pocetok na spontan. Rezultati nema da imam do utre. Ke se seknam Ve molam ako nekoj e imal slicno iskustvo da mi odgovori. Vo meguvreme ke probam da se opustam i da mislam pozitivno. Keep me in your prayers!
Не се секирај опуштисе и почекај до утре па известине. Господ да ве чува сигурна сум дека не е страшно.
Дали е можно да немам зачестена потреба за по мала нужда? Ме чуди , цел ден ми се превртува во стомак, апетит сеуште 0. 6+3 сме
Женски едно информативно прашање: Како се справувате со гладот и желбата било што да изедете? Уствари го има ли некоја од вас овој проблем или е повеќе на психичка база ?
Го имав сега мислам не толку. Кај мене добро беше што се сакав да каснам а брзо се заситував, па не јадев многу количински.
Женски да се пофалам бев на преглед вчера бебчето си е супер, си расти и си одговара на неделата 9+1 сум денеска, па нареден преглед здравје за 3 недели во 12та за прв скрининг. Пресреќна сум
Браво супер и јас се радувам вака кога ке прочитам,а посебно дека утре и јас сум на преглед па ми убаво ми дојде кога прочитав. 8+4 сум. Дај боже да биде се во ред утре и кај мене.