Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Тоа знам но на своја рака не можам ништо да земам, не е овде како во македонија

2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Нормално е во 11-та недела секрет водлест што се вика да имам? Ни мирис ни боја него малце да се раздвижам и како помочана сум,па трчам во wc пошо паника влада имав две недели на почеток кафено,примам дабростон и прогестерон еднаш неделно,ама таква тахикардија ме мава што недај боже на сред улица ако сум излезена ке ги слечам гаките да се проверам.(facepalm)
    Во глобала добро се чуствувам,одмарам многу,па за 1 недела на скрининг сум па реков да си прашам дали за подмочаново да одам порано или да не си се глупирам (facepalm). Еве уште сега паника имам за следната недела бог да чува...морам да олабавам:?:
    Имајте убав ден:hug:

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ме изнасмеа :rofl: и јас сум како тебе.Пет пати менувам дневна влошка.Но докторката ми рече нормално е се тоа,матката си прави одбрамбен механизам .Брисевите ми се скроз чисти и уринокултурата чиста.Нема место за паника се додека нема непријатен мирис не се плаши :*

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Ве читам и во се се пронаоѓам. Мислам дека малку разлабавив како влегов во второ тромесечие, но ако осетам дека некој исцедок ми течи веднаш трчам до вц да ја проверам состојбата. Од контрола ме држи една недела колку толку мирна дека се е во ред и веќе после тоа почнувам да бројам денови до следната контрола :D

На Happyinlove и flower55555 им се допаѓа ова.
  5. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки бевме на контрола, ни потврдија бременост и малата точка имаше срцева акција :inlove: ми даде да пијам фемибион 1 и по потреба шумечи и магнезиум. Е сега ме интересира на колку време ви закажуваат преглед? Мене ми закажа за месец, многу далеку ми се виде. И исто ме интересира дали пиете нешто за болки? Ми падна заб оддамна и ми остана само коренот ама боли ми се плаче. Матичната ми рече пијам парацетамол и пиев ама сега читам по интернет не требало во прво тромесечие и сега се избезумив.. незнам што да правам. Забов помина ама ми е страв парацетамолот да не наштети на плодот.. :( 20181022_113612.jpg

На Martka, Meckicja, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne ne se plasi paracetamol ne se stetni vo bremenost

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Иста и јас еве 12+1 уште си течи :D и тоа најчесто после одење во вц како не домочана сум :lol::D

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Срце прашај го докторот не сум сигурна но мислам има анестезија за трудници која не предизвикува контракции и можеш да одиш на забар да те средат.Ама мислам не сум сигурна бидејќи секое одење забарот ме прашува пред да ми стави анестезија дали сум бремена

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Девојки како е? Дали направивте испитувања или рано е? мислев нешто на своја рака, да не чекам до контрола? Тоа е, ќе збрлавиш од неизвесноста (facepalm):|:sweat:

На hub му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka minka

Feminka minka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    66
    Јас направив прв скрининг и приска тест во 12та недела.

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    А јас денес имав болки во стомакот и тек вечерва бевме во болница на преглед. Бебушот рекоа дека е супер, си одговара за неделата.( После се утепав од плачење од радост) . Прв скрининг имаме закажано во четврток. Иначе 12+4 :inlove:

На eta, mamaJana, 789_angela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Мачуле

Мачуле Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Девојки нормално ли е во 6та недела и 3дена да нема срцева акција? И ми даде да пијам само фолна киселина и ништо друго

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    24.422
    Нормално е. Можеби е покасно зачнато, има време за срце, ќе си слушнеш за 2 недели.

На Мачуле му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feminka minka

Feminka minka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    66
    Нормално е јас слушнав дури во 8ма. Немаш место за паника. Уживај си

На Мачуле му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Мачуле

Мачуле Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Офф добро ми олесна. Бев на 7ми на преглед кога да одам пак? Бидејки не ми закажа точен ден. И зошто сликичката ми ја даде на бел лист не ми ја даде малечка како што сум гледала по другаркиве, да не му е застарена опремата да мењам гиниколог

16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Ние видовме срцева во 6+1 ама не слушнавме. Тогаш испаничив многу и на следен преглед 8+3 го слушнавме. Не паничи ако сте го виделе плодот ќе го слушнете и срцето. Инаку за прегледи јас до 12 недела одам на 2 недели, а здравје после тоа планирам на 3 да одам.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Првпат слушам на бел лист :)
    Ако ти се допаѓа како објаснува колку е посветен и самата стручност на докторот зошто би го менувала. А каде одиш на гинеколог?
    Може ќе се погоди некој да го знае да сподели искуства.
    Следен преглед на 11 12 недела мислам приска се правеше коа ќе бидеш ама јави се да закажеш и прашај го најубаво. Поздрав

18. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Девојки, денес бев на гинеколог и ми ја потврди бременоста. :inlove:
    4 недела и 5 ден. Пресреќна сум и многу сакам да се дружиме на форумов, споделувајќи ги нашите искуства, мислења, двоумици. :)
    Симптоми имам само мали болки во градите и огромен замор. Само ми се спие и ми се лежи :D
    Имав полагања за учење, ама се баталив( освен денес бев на еден предмет ), и сега само книги за релаксација и филмчиња 8) Некои предлози од вас???
    :l:

На carangigia, hub, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Мачуле

Мачуле Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Не е мнохи брзо на 2 недели? Личовски ми кажа за медец дена повторно да одам

20. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Дали сте имале потескотии со дишењето? Брзо дишење и потешко земање на воздух и тахикардии??? Дали е нормално?