Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Natally90

Natally90 Истакнат член

Тоа знам но на своја рака не можам ништо да земам, не е овде како во македонија

2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Нормално е во 11-та недела секрет водлест што се вика да имам? Ни мирис ни боја него малце да се раздвижам и како помочана сум,па трчам во wc пошо паника влада имав две недели на почеток кафено,примам дабростон и прогестерон еднаш неделно,ама таква тахикардија ме мава што недај боже на сред улица ако сум излезена ке ги слечам гаките да се проверам.(facepalm)
    Во глобала добро се чуствувам,одмарам многу,па за 1 недела на скрининг сум па реков да си прашам дали за подмочаново да одам порано или да не си се глупирам (facepalm). Еве уште сега паника имам за следната недела бог да чува...морам да олабавам:?:
    Имајте убав ден:hug:

3. srekice

srekice Популарен член

Ме изнасмеа :rofl: и јас сум како тебе.Пет пати менувам дневна влошка.Но докторката ми рече нормално е се тоа,матката си прави одбрамбен механизам .Брисевите ми се скроз чисти и уринокултурата чиста.Нема место за паника се додека нема непријатен мирис не се плаши :*

Happyinlove likes this.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Ве читам и во се се пронаоѓам. Мислам дека малку разлабавив како влегов во второ тромесечие, но ако осетам дека некој исцедок ми течи веднаш трчам до вц да ја проверам состојбата. Од контрола ме држи една недела колку толку мирна дека се е во ред и веќе после тоа почнувам да бројам денови до следната контрола :D

Happyinlove and flower55555 like this.
  5. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Девојки бевме на контрола, ни потврдија бременост и малата точка имаше срцева акција :inlove: ми даде да пијам фемибион 1 и по потреба шумечи и магнезиум. Е сега ме интересира на колку време ви закажуваат преглед? Мене ми закажа за месец, многу далеку ми се виде. И исто ме интересира дали пиете нешто за болки? Ми падна заб оддамна и ми остана само коренот ама боли ми се плаче. Матичната ми рече пијам парацетамол и пиев ама сега читам по интернет не требало во прво тромесечие и сега се избезумив.. незнам што да правам. Забов помина ама ми е страв парацетамолот да не наштети на плодот.. :( 20181022_113612.jpg

Martka, Meckicja, paleska3 and 3 others like this.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne ne se plasi paracetamol ne se stetni vo bremenost

t-sweet likes this.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Иста и јас еве 12+1 уште си течи :D и тоа најчесто после одење во вц како не домочана сум :lol::D

Happyinlove likes this.
  8. srekice

srekice Популарен член

Срце прашај го докторот не сум сигурна но мислам има анестезија за трудници која не предизвикува контракции и можеш да одиш на забар да те средат.Ама мислам не сум сигурна бидејќи секое одење забарот ме прашува пред да ми стави анестезија дали сум бремена

cinderella5 likes this.
  9. Emma2

Emma2 Популарен член

Девојки како е? Дали направивте испитувања или рано е? мислев нешто на своја рака, да не чекам до контрола? Тоа е, ќе збрлавиш од неизвесноста (facepalm):|:sweat:

hub likes this.
  10. Feminka minka

Feminka minka Истакнат член

Јас направив прв скрининг и приска тест во 12та недела.

Emma2 likes this.
  11. Someday

Someday Популарен член

А јас денес имав болки во стомакот и тек вечерва бевме во болница на преглед. Бебушот рекоа дека е супер, си одговара за неделата.( После се утепав од плачење од радост) . Прв скрининг имаме закажано во четврток. Иначе 12+4 :inlove:

12. Мачуле

Мачуле Активен член

Девојки нормално ли е во 6та недела и 3дена да нема срцева акција? И ми даде да пијам само фолна киселина и ништо друго

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Нормално е. Можеби е покасно зачнато, има време за срце, ќе си слушнеш за 2 недели.

Мачуле likes this.
  14. Feminka minka

Feminka minka Истакнат член

Нормално е јас слушнав дури во 8ма. Немаш место за паника. Уживај си

Мачуле likes this.
  15. Мачуле

Мачуле Активен член

Офф добро ми олесна. Бев на 7ми на преглед кога да одам пак? Бидејки не ми закажа точен ден. И зошто сликичката ми ја даде на бел лист не ми ја даде малечка како што сум гледала по другаркиве, да не му е застарена опремата да мењам гиниколог

16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Ние видовме срцева во 6+1 ама не слушнавме. Тогаш испаничив многу и на следен преглед 8+3 го слушнавме. Не паничи ако сте го виделе плодот ќе го слушнете и срцето. Инаку за прегледи јас до 12 недела одам на 2 недели, а здравје после тоа планирам на 3 да одам.

Meckicja likes this.
  17. Independiente

Independiente Популарен член

Првпат слушам на бел лист :)
    Ако ти се допаѓа како објаснува колку е посветен и самата стручност на докторот зошто би го менувала. А каде одиш на гинеколог?
    Може ќе се погоди некој да го знае да сподели искуства.
    Следен преглед на 11 12 недела мислам приска се правеше коа ќе бидеш ама јави се да закажеш и прашај го најубаво. Поздрав

18. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Девојки, денес бев на гинеколог и ми ја потврди бременоста. :inlove:
    4 недела и 5 ден. Пресреќна сум и многу сакам да се дружиме на форумов, споделувајќи ги нашите искуства, мислења, двоумици. :)
    Симптоми имам само мали болки во градите и огромен замор. Само ми се спие и ми се лежи :D
    Имав полагања за учење, ама се баталив( освен денес бев на еден предмет ), и сега само книги за релаксација и филмчиња 8) Некои предлози од вас???
    :l:

carangigia, hub, Meckicja and 2 others like this.
  19. Мачуле

Мачуле Активен член

Не е мнохи брзо на 2 недели? Личовски ми кажа за медец дена повторно да одам

20. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Дали сте имале потескотии со дишењето? Брзо дишење и потешко земање на воздух и тахикардии??? Дали е нормално?