А зошто мора да продолжите со фембионот. Најскапи се. Јас почнав со нив, ама се префрлив на пре мама. И минатата бременост ги оипи пре мама и сега ќе продолжам. Исти се сите по состав, истите витамини се во сите, само различн производител. Пре мама се на алкалоид. Околу 680 денари се.
Jaс знам дека имам мутацја, не ми е прва бременост. Активна форма на фолна киселина си пијам посебно. Имам здраво право дете дома со кое додека бев бремена пиев само пре мама, од почеток до крај, па и сега пијам пре мама. тоа дека "смеам" само фембион не држи, зашто смеам и други да пијам.
Еве нека се изјаснат и другите членки на оваа тема со оваа проблематика и ќе кажат. Обичната фолна киселина штети на организмот и плодот.
Абе сите експерти во секое поле. Имам теорија и пракса на моја страна, прво - гинеколог и трансфузИолог не ме ограничиле никогаш ама никогаш во тоа кои витамини да ги пијам и второ - здраво право дете со кое додека бев бремена првите 4 месеци пиев обична фолна зашто појма немав дека имам мутации, после почнав со метилирана, а 9 месеци пиев пре мама. Сега нека се изјаснат и други на темата,
Zdravje utre praam 7ma nedela.. povralam po 2 3 pati sekoj den...losenje macnini sekoj den po cell den.. slabo jadam slabo pijam so kasni po nekoe vreme se povrati... dali e normalno, strav me fati veke? Neznam koj pat da go fatam veke mnogu se ner.i samo placam
Јас пијам фемибион од прв ден а немам појма за мутации, не сум испитувала такви работи, едноставно ми ги препорачаа дека се најдобри и си ги пијам. Освен фемибион, додатна фолна киселина не пијам.
Eve me mene pak bez nekakvo podobruvanje. Cela nedela bev vo bolnica na infuzija super bev je povrativ ne mi se losese.. samo so stignav doma do vecerta creva isturiv...i pak sega sekoj den macnini povrakanje so kasni se povrati po 3 4 4 pati na den povrakam... posleden pat od mn povrakanje dehidrirav .. neznam veke ap da praam ova ne ae trpi.. i od naponna povrakanje dur stomakot me boli
Најточен резултат ти е преку измет. Со упат од матичен. До лабараторија. Но зависи во кој град си, можи да нема преку измет кај вас. Може и преку крв.
Витамини не ти рече гинекологот да пиеш? Според мене витамините поише маркетинг, ам ај штом ми рекле, да немам грижа на совест.
zdravo majki... jas sum vo rana bremenost ama celo vreme imam bolki vo dolnot del od stomakot kako menstrualni i povremeno i vo kicma piam dabroston ama ne pominuvaat. vi se slucuva li i na vas? vo prvata bremenost nemav nisto slicno imav samo koga vlegov vo 9 mesec