dobiv magnezium i vo ponedelnik pak treba da odam i poveke odmor. inaku nee stetno eho mnogu cesto dase pravi?
За ова имаш поделени мислења овде. Јас одам па скоро на секоја втора недела. Чим е неопходно ќе си го правиш, тука нема збор. Да било штетно ќе ти кажел и докторот. Уживај, чим си добра, тоа е најважно, а и малото секако!
Женски, имам едно малку чудникаво прашање Ако според датумот на последен циклус ми покажува дека моментално сум 10н и 2д од бременоста, тоа се смета 10та или 11та недела?
Па убаво ти пишува, 10 полни недели и втор ден од 11та. Уште 4 дена ке завршиш полна 11 и ке почнеш 12та недела. Значи си во 11 недела моментално.
И јас се бунев, сега веќе сум влезена во штос. 10 полна и 2 дена од 11та си. Тука сме значи, јас сум 12+1
Девојкиии, јас сум 9+3. Бев на контрола и на бебушот веќе му се гледаат ножињата и рацете. Левото раче му беше кренато и го мрдаше малку, изгледаше како да ми мафка. Кога видовме на монитор бев пресреќна. Таа среќа и тоа чувство не се опишува. Поздрав до вас и вашите бебуши. Многу љубов, Господ да е со сите нас. *l:
Јас до 12 недела бев само со фолна и Магнезиум, не грижете се... Така треба после тоа ми ги вклучи витамините
Не ми кажувај, завчера го имав истото чувство, ќе полетав од радост. Неизмерна среќа!!! Да сме живи и здрави сите и да не чува Бог!
Izvinete sto pisuvam no mnogu mi e tesko i baram pomos. Kraj ma 9ta nedela sum. Povrakam o 5 6 7 pati na den nemam dusa veke.. jadena ne jadena i vozduhot go povrakam. Se slucuva 2 3 pati edno po drugo samo voda da povrakam i samo napnuvam ispustam zvuci dodeka mi istece nes od usta... mnogu me tera na napreganje... od povrakanje grloto mi e rende napraeno.. zeludnikot me boli.. pijam cajce kamilica pos povrakanje da me smiri no mnogu boli i pri goltanje.i stomakot me boli... se plasam mnogu... sakam da idam vo plodnost na pregled no nemam sila da izdrzam do tamu sto da pravam ve molam za pomos mnogu mi e loso
Под итно побарај стручна помош! Колку знаеме ние овде? Секојдневни работи кои ни се случуваат. Но оваа состојба кај тебе е долго време и мораш на гинеколог. Оди во Плодност или кај матичен ГИНЕКОЛОГ. Сигурно не е ништо страшно, но ќе те упати најдобро. Позз и среќно
Леле девојче јас од почеток те пратам ти од прв ден повраќаш,ако не се лажам веќе 6 недели нон стоп.А зашто не отидеш кај некој гастролог да те прегледа и даде терапија ти се истошти девојче .
Vo ponedelnik (Utre) imam zakazano vo remedika, maticniot nisto, apcinja i infuzii samo... ke spobudalaam do utre
Девојки здраво пиевте ли во рана бременост витамин Ц, Магнезиум и Б 12 метилирана...и што чаеви пиевте при настинка, а да се дозволени во овој период, фала однапред ?
Јас ги пијам сите три наведени витамини,а од чаеви само брусница не знам од другите чаеви што е дозволено.
Мила уште откако дозна дека си бремена ги пиеш или почна малку покасно, и брусница од каде купуваш, дека ја најдов како чај но со 60% али има и хибискус во него, а прочитав наводно не смеело хибискус...па би сакала ако негде го има во чиста форма да го купам хм?
Витаминот ц и магнезиумот го пијам од позитивниот тест,а б12 поодамна и ми го даваат ради мутациите.А брусницата ја пијам во кесиче......леле ваљда нема хибискус и да сум направила некоја беља,а ако е мешана ќе барам чиста брусница.Фала ти што ми напомена.Те
Се надевам сега шубе не ти создадов, баш ми е криво сега што прашав знам како е, извини мила...али како и да е да те смирам малку читав дека чаеви освен зелен и магдонос се дозволени во нормални количини така да не се грижи мила