Bebi јас не сум имала тоа што ти се случува и баш ми е жал Али мое мислење е да не брзаш и да си побараш второ мислење па ако треба и трето мислење за плодот....Знам дека во многу случаи докторите им ги згрешиле неделите и после испадна дека има плод и супер си беа цела бременост...Така да може и уште да е рано Ти посакувам многу среќа и со убави вести да не израдуваш...А за болките во стомакот во рана бременост сите имаат мали болку кои наликуваат на менструални Позз
фала ти maceto123, но јас почнав да се сомневам во се...чудно ми е што никакви мачнини немам дали тоа е знак дека нема плод...дека не реагира ништо во мене ...сепак ке си почекам не се откжуван лесно. позз
Ne sakam da te razocaruvam, daj boze da imas srceva reakcija. Jas vo 6ta nedela koga bev ubavo se gledase plodot, no nemase srceva... tek vo 8ma nedela koga bev imase. A ova kaj tebe nalikuva na taa molarna bremenost, dokolku nema plod...mislam deka taka se narekuvase.
@bebi постојат такви случаи кога има само сакус и се чека со 7,8 недела дали ќе се појави ембрион, бидејќи постои можност подоцна да настанала овулацијата и подоцна да се зафатил ембрионот и затоа ти рекле да почекаш.Од се срце ти посакувам следен пат да се израдуваш и се да биде во ред.
Офф се надевам дека ќе се израдувам..според мене мислам дека е рано бидејќи ми доцни точно 27 дена( а имам редовен циклус на 28/29 дена) и би ставила уште една недела претходно откако се оплодила јајце клетката што значи реално сум трудна 5недели а не 7 и 3 дена според математиката на гинеколозите.Сепак би требало да се почека а не да ми кажува дека е сигурен во дијагнозата така згреши на почеток не се гледаше сакусот и ми вели ова итно на ГАК вонматерично е и таму сосем друго,нормален почеток на рана бременост..Ви благодарам на поддршката*
Опушти се,мисли позитивно ,како е Господ никој не е,што е наше ќе си дојде.Во практиката се покажало дека докторите знаат да нашрават грешка,од се срце посакувам ова со тебе да е една од нивно грешки,се да си излезе во најдобар ред,и да ни пишеш колку си среќна
da prasam nesto..jas sum bremena,doznav pred tri dena,presno vo prviot mesec sum,,piev lekovi pred toa za depresija,seroksat i heleks,,,dali ima nekoj iskustvo so ova nesto,,i dali moze da prodolam da gi pijam vo tekot na bremenosta..mnogu se plasam.
Гестациските недели се пресметуваат од денот на твојата последна менструација. Посебно во случај како твојот каде менструацијаат е редовна. Плодот е две недели поназад секогаш поради просекот дека кај најголем број на трудници менструацијата е редовна и имаат овулавија на 14 ден. Претпоставувам дека пресметката на докторот е точна, ти си во 7+3, а плодот си е стар 5+3, но они го земала тоа во предвид и имаат некои очекувања за во оваа фаза кои се потребните димензии кои би биле видливи. Второ мислење во секој случај. Никакви големи одлуки базирани на само едно мислење. Лошењето е најчесто поради хормоналните промени, односно колку ти е повешен хцг хормонот. Тоа е секогаш показател дека нешто се случува во организмот...постојат табели од колку до колку е нормален и добар за таа фаза од бременоста. Ти измерија ли тебе? Стискаме палци
Bebi, јас сега го читам твојот пост. Што испадна? Еве веќе 2 недели поминале откако си пишала...Кај мене беше слична ситуација. Матичната ме праќаше на киретажа (донесе заклучок од само еден преглед), затоа што според ехо бев 5 недели бремена, а според последна менструација требало да сум 9-та. Среќа што не се откажав, си побарав второ мислење од специјалист. И тој го виде истото што го виде матичната (имаше само сакус), меѓутоа пристапот беше поразличен. Ме следеше неколку дена, испитувавме вредност на beta HCG и се покажа дека резултатите правилно се дуплираат. За среќа, во 5 и пол недела се покажа и срцева акција. Не треба толку лесно да се донесуваат заклучоци, посебно во случаи на нередовни циклуси (како мојот). Јас всушност сум имала покасна овулација и сум забременила во деновите кога очекував да добијам. Се надевам и ти си ок!
Zdravo. Pa vaka pred edna nedela bev na ginekolog I mi kaza deka sum bremena tocno 6 nedeli no mi rece deka srceto seuste ne mu cukalo I mi zakaza kontrola po dve nedeli. I mene sega me fati takov strav da ne ima nekoj problem posto imam citano deka cukanjeto na srceto moze da se cue od 6 nedeli a doktorkata mi rece deka e normalno no sepak mnogu se plasam. Ve molam ako nekoja znae nesto poveke da mi objasni za ova zasto ke puknam od strav.
Најпрво честитки за бременоста и уживај во неа Мисли позитивно и кога ќе отидеш на контрола ќе го слушнеш срценцето и после ќе ни се пофалиш тука Инаку јас кога бев 5+0 отидов на преглед и мене докторката ми рече да отидам на срцева акција за 10 дена така да тогаш бев 7 недела т.е 6+4 и знам на многу трудници кои одат во 7 недела за срце така да убаво ти кажала докторката а и на секој во различно време му е овулација и така да не се секирај се ќе биде како што треба...Мое мислење е дека на голем број и кажуваат од 7 недела да одат за да слушнат срце Со лесно и и со среќа
I jas koga bev na prv pregled bev 6 nedeli i nemase srce seuste a plodceto se gledace kakvo malo milimetri. Doktorkata rece deka do 8ma nedela se ceka za srceva reakcija, bidejki mozno e i oploduvanjeto da bilo pokasno pa da ne se tocni tie 6 nedeli... Bas vaka mi rece ic da ne se sekjiras toa moze i do vecer da pocne da cuka ne se znae posle vo 8ma ned koga bev vekje i se gledase na ekranot kako cuka srcenceto
Maceto123 i mariz mnogu vi blagodaram neznaete kolku mi olesna od srce vi blagodaram * Ke pocekam uste edna nedela i se nadevam se ke bide vo red.
Koga gi citam statiite dobivam iskusrvo i poveke samodoverba,iako uste go cekam toj 10 den za da odam na pregled povtorno.posto mene bremenosta mi ja potvrdija preku krfta,pa mi rekoa za deset dena da odam pak,posto bila seuste rana bremenost za na eho pregled.i sega go cekame ponedelnik zdravje.Samo citam se me interesira.,posto si se znam kakvo covece sum si ☺ plaslivo,sega mi ostanuva da cekam do ponedelik .a isto i za lekovite zakazav kaj dojtor,moram se da znam posto po 10god ostanuvam bremena ne sakam da napravam nesto za sto ke zalam..pozdravce do site feminki
@danielahani1, нормално е да чувствуваш страв после толку долги години исчекување. Но, биди трпелива. Биди позитивна, гушкај се со сопругот и верувај дека ќе имаш убава бременост. Ќе видиш колку брзо ќе помине времето и ќе дојде денот кога и ти ќе осетиш која е таа безрезервна љубов што може да се чувствува кон едно малечко суштество. Поздрав, и внимавај на себе!
Убаво си прочитала од 6 недела може да се слушне срценце,но и не мора.Значи кај секоја е различно.Мене токму затоа Др. откако му кажав дека сум направила тест позитивен,ми рече да чекам зашто рано е,и отидов накај 7-8 недела и слушнав срценце....Ќе слушнеш и ти,не си единствена што ја вратиле во таа недела за подоцна да слушнат
@@danielahani1, со среќа и со лесно бременоста. Сите ќе ти кажат само убави мисли да имаш, да се чуваш нааајмногу првите 3 месеци, да не креваш ни еден килограм тежина, да не се нервираш, да уживаш... Стравот мислам дека постои кај секоја од нас, убаво е да читаме зашто имам по милион прашања во тек на ден и ноќ, се е ново и непознато.
Da iskreno i imam mnogu prasajna,legnuvam so misli se budam so niv,ped se posto mi e prv pat po mn,godini brak,se mi e nekako cudno,sekogas istite misli,,kako ke bide,pa kako ke go nosam kakvo e custvoto,mnogu prasajnja vo glava imam....iskreno. Dali posto mi e prv pat,a patev od strabv nekolku god..i toa me plasi da ne mi se vrati pak,posto jas imam36god i sega sum i radosna mnoguuu i iskreno tazna samo poradi stravot
Нормално е, верувај. Тоа е таа неизвесност што "ги мачи" сите трудници - дали се ќе биде во ред и дали успешно ќе го донесеме на свет тоа мало суштество. А во однос на годините, за утеха - моја познаничка роди на 39 без никаков проблем. Имаше многу убава и лесна бременост. Се е индивидуално. Затоа и ти реков - внимавај на себе, тоа е најважно. Сега ти си на прво место за се!