Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Off..po 10 pati na den umirav, vakva maka nikad sum nemala. Prestanav eve nedela vreme mi e okej, samo nasabajle moze nekogas ke povratam samo voda ama kratko. Piev edni tableti i sekoj den po edna infuzija primav e sega dali bese do tabletite dali do tolku bese rabotata nez... ne sum skroz super no daleku podobra sum vaka se trpi... do vcera gi piev i morav da gi prekinam od denes sum be niv... denes mi e okej seuste... kako ke bdie slednite denovi bez niv neznam.... se molam nikad da ne se povtori

2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    13.651
    И јас наутро повраќам ама вода, киселина, жолта горчлива течност кога-како бидејќи насабајле е празен желудникот и нема што друго.
    Некои денови ми се случува уште еднаш-два пати ама ретко обично ако преспијам кога ќе станам пак повраќам или ако ми се згади нешто да ми стежи.
    Утринското е најнормално тешки на тоа да останеме :*

3. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Of daj bozee poloso da ne e i ajde dosta e tolku da pouzivame da se poraduvame malce :) :*

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Драго ми е што ти прекинале мачнините и што си живнала, убаво е да се чуе вака, и мене ми дојде мило на душа за тебе! Ајде да биде и понатака така полесно...

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Јас имам во форма на буквата Т, ама немам некој посебен проблем со тоа. Во Систина само ми рекоа да не паничам доколку имам болки кога ќе останам бремена. И еве не паничам, косата ќе си ја искубам на моменти мислам :D

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Eve povtorno istata jas.... so tabletite zivot... gi prekinav bez niv ista pesna... losenje i povrakanje po 10 pati na den,sto kasni se povrati ni hranata ne uspeva da se preraboti.
    Samo ao rekov fala bogu tolku bese i nisto... nalet neka e, ke puknam mislam.

7. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Иста мака по цел ден се умира незнам што ќе беше ова јас пак ништо ни пијам само некоја инфузија примив.јас сум 15 та недела да не те плашам уште со ова повраќање еве неколку дена конечно не повратив па вчера пак повраќав.не функционирам во депресија сум тотална само плачам вие на форумов ми сте единствена утеха кога ќе ви пишам и кога ќе ме утешите или сослушате

8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Off kolku infuzii imam primano ni jss ne znam ko narkoman sum u racete... nis zivo ne pomaga. Od tabletite mi bese okej ama trebase da gi prekinam. Nez koja strana da a fanam.. baska pa tvrda stilica zapeg... umrev

9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    И јас имав тврда столица по пет дена не одев во wc а што ќе одев кога не внесував никакво јадење и пиење скроз дехидрирана.то е мајка мора да издржиме за нашите бебувчиња мора да сме силни ќе помине и ова

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Koj ne pominal niz toa nikoj nemoze da te svati kolku e macno.. tocno deka sekoja bremenost e razlicna... no i na toj sto mu bilo loso nemoze da objasnis deka tebe ti e 10 pati poloso... jas po 10 pati na den umiram.. cela voda od teloto ja isfrlam.od povralanje na 5te min povrakam...No ne se trpi i pak si ja pocnav terapijata so apcinja... i da pisete site na koj kolku mu e macno ima luge koi svakaat i nema da tinrecat baraj na lekar care ne tuka.. ne, lekarite nisto ne znaat na 50 raslicni mesta otidov i znaat samo da kazam ima i poloso i sekoj so svoj procent na lekarstva raboti... zdrastvoto e biznis luge... ama ajde so gospod nared samo so ubavo da ni bie na site... pa novata godina da ja pocneme kako novi .. seta maka da ja ostavime vo starata godina..
    Imajte ubava vecer site i na site neka vi se ispolnat zelbite vo novata godina... za arno za ubo samo da ni e... se ke bide... Srekni praznici majki :* :*

На Mecence <3, Ive13, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Девојки денес ќе одам прв пат после позитивниот тест, на гинеколог. Но сакам да прашам да не има некој како мојата мака. Јас имам алергија на домашна прашина и до пред да направам тест си бев на терапија со таблети и спрејче за нос. Е сега ја прекинав терапијата и многу ми е мачно. Дали има некој така исто до алергија да сподели искуство. Инаку сум 5 недела и многу слабо имам апетит. Повраќање немам, но на моменти како да ми тежи нешто во стомакот и имам блага болка ниско. Свеж портокал можам да пијам најмногу, а храна ептен слабо. Денес ќе видам што ќе каже докторката, но споделете и вие искуства. Ми значат ! ❤️ Гушки до сите мешиња

На Ygritte и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  12. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Здраво на сите , вака бремена сум 7недели ме интересираше дали е нормално да се има исцедок-бело прање во рана бееменост? Ве молам за одговор ..

На Ygritte и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  13. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Здравоо нови мамички! Добре ни дојдовте!:l::l::hug::hug:

Да нормално е да имаш бело прање. И јас имав, но понатаму ми исчезна. Ќе се среди и кај тебе сигурно.:inlove::inlove:

Сум немала таков проблем и не знам да ти споделам искуство, но совет да си се консултираш со доктор и следи си препораки. :inlove::inlove:

На SexyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Нема проблем, затоа сме тука:*Значи ако не е голем исцедокот, не се појавува многу често нема потреба за паника. На сабајле повеќето сме имале. :hug:

16. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Деновиве имам исцедок преку цел ден не само сабајле но не е претерано туку колку да испрљам гачички .. се надевам не грешам ако не ги дтавам вагиналетите ваше мислење за вагиналети во рана бременост? :*

17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    А користиш Кринон или Утрогестан? Мене Кринонот така ми се растекува од сабајле, ама не е бело туку како вода е... а и во текот на денот имам така водесто..
    Иначе, имам читано дека ставаат вагиналети на природна база некои...јас искрено не би ставала ...ионака сум дома по цел ден па си менувам често секојдневни влошки...:)

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Зависи за какви вагиналети станува збор.

19. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Polyginax vaginaletiva toa dve pakovki

20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Не би знаела што да те советувам , ги немам користено тие.