Не ништо не користам матичната само фемибион 1 ми препиша и кога ја прашав дали е нормално да имам бело прање ми рече ке ти дадам вагиналети ..
Здраво девојки. Дали некоја од вас се соочила со проблеми во желудник во рана бременост? Уствари не знам дали е од желудникот. И не знам дали е од бременоста, оти ова почна неколку дена по овулација. Кркорење на цревата без разлика дали сум јадела или не, подуеност, нагон на подригнување и подригнување. Се чувствувам како некој да ме дави за врат. Уште веднаш кога почнаа симптомите, правев ехо на абдомен и се е во ред со внатрешните органи. Бев и на гинеколог. Матка и јајници во ред. Овулација од лев јајник и корпус лутеус. Микробиолошки и пап тест, исто уредни. Крвна слика и урина во ред. Се што испитав е во ред. Не знам што друго треба да испитам? Ми велат дека е од бременоста.
Мислам дека е нормално, се додека не ти прави проблеми како пецкање, чешање, црвенило или ако не почне лошо да мириса. Јас цел живот си го имам, па така и сега во бременоста постојано сум со секојдневни влошки. А не ли ти предложија брисеви да направиш?
Фала ти најмногу! Не нема ни миризба ни чешање ништо од тоа.. не ми спомна за брисеви, но пред 6 месеци правев микробиолошки и пап тест и двете беа уредни. И сега не осекјам дека е инфекција ова... И не ми пречи мене доколку не му штети на плодот.. А јас сега секојдневните ги отстранив демек викаат не било убаво да се користеле постојано ради што од нив се добивало инфекции....
Јас од секогаш користам секојдневни, и фала Богу никогаш не сум имала проблеми. И сега ги користам и тоа по неколку пати на ден. Брисеви правев пред 2 недели. Уредни !!
Да и јас ги користев постојано и од искуство мое никогаш не ми се направило инфекции од нив но пошто сум слушала као и гинеколози советувале да не се користат и затоа ги отстранив од употреба од кога дознав дека сум бремена од страв бидејќи долгоочекувани беа двете цртки..
Добро мила, иначе и кај мене беа долгоочекувани цртките, никој не сака да наштети свесно. Сепак прави како што мислиш дека треба! Иначе,јас па имав слушнато дека и стерилност предизвикувале Дај Боже се да ни е во ред со бременоста, да не чува Бог!
Дај боже срцка со лесно да ни е овие 9 месеци ... Само Бог да не чува... уште јас не сум свесна дека сум бремена хихи Која недела си ти? Јас 7+4
Девојкиии да ве прашам дали постелката ви е долу сеуште или ви е качена горе? Мојата е долу на 12+2. Не знам дали дали грижата е потребна или да почекам до 16та недела.... Како е кај вас?
Фала Маја. Гинекологот ме заплаши, ми вели имаш повеќе крвни садови, не разбрав точно што мислеше со тоа но ми одговори како потешко се отварало ќе требало ако не царски. Но потоа рече постепено ќе видиме. Сепак во мисла сум
Опушти се. Многу е рано, како што ќе расте бебето така ќе се крева и постелката. И тоа обично после 20 недела.
Ни јас сеуште не сум баш свесна, мислам дека и од кога ќе ги родам уште нема да бидам свесна Ваљда од самата возбуда Иначе сум 15 + 1
Аиии две се?! Срцки тие! се стопив! ☺️ Бидејќи чекавме подолго за позитивен тест и сега затоа не ни е верно.. во 12 та недела се прави испитување така ? Преска? Каде ја правеше?
Не правев јас приска срце, правев пренатален тест преку крв и плус скрининг. Тоа приска ми збореа дека е само математичко пресметување на ризик според годините на мајката и ред др. фактори и дека само може да те извади од памет. Пренаталниот ми беше доволен, и повеќе од доволен бидејќи на скринингот само се потврдија резултатите. Прашав дали треба аминосинтеза, ми рекоа дека исто ќе ми покаже како пренаталниот,затоа не правев ни тоа. Да, двечки се, бајадерки,пуфлиња И ти беше инвитро така?
lele bee od od sekogas sum sakala da imam sestra bliznacka i koga ke slushnam vaka se topam... So lesno da ti e mila site ovie 9 meseci i poragjaj i se! Ke mi kaze maticnata sto ke treba da ispitam rano mi e uste ima vreme uste celi 4 nedeli i poveke.. da trebase inf da pravime i dobivme vaucer koga trebase da se oblucam za kade da go pravime invitroto mene toj mesec (dekemvri) mi docnese ciklusot koga napraviv domasen test gi vidov dvete crtki ednostavno se desi cudo i zatoa jas ne mozam uste da si poveruvam deka sum bremena... Veruvav vo Bog i vo toa deka ivf ke bide uspeshno no vo ova deka ke stigne vaucerot a jas bas toj mesec ke ostanam prirodno bremena ne veruvav ne ni pomislev deka toa moze da ni se sluci !
Здраво на сите и на сите со лес! ☺️ Се извинувам ако ваква дискусија веќе постои, ама не можам да најдам слична. Јас сум 9+1, и веќе неколку дена гледам исцедок, боја нешто како неонска жолта, малку и како зеленка. Нема никаков мирис ама премногу сум загрижена... Помош? Фала однапред
Jas go imavi uste cat pat go imam...a sum 12+ nedela... iscedok kako mrsul nekako... no go imav na pocetokot samo pri napon koga idev u wc ili koga povrakav. Mi kazaa deka ne e nisto strasno i mi prepisaa vaginalni nez kakvi bea. Jas ne gi kupiv i ne gi staviv nikogas ne sum gi stavala, se miev samo so caj od kamilica. Bidejki nemam koristeno vaginalni od drugarki so slusac nn pecelo i stipelo od niv pa tie idele do situacija da probat da go vadat ili da se mijat. Jas seuste nemam staveno..ako sakas stavaj gi ako ne probaj so caj od kamilica da se mies.