Земав и второ мислење. Матичниот ми ги препорача и специјалист ми потврди дека можам да ги пијам. И во упатството пишува дека може и бремени да ги пијат. Инаку не би ризикувала ☺
мамички едно прашање. Од кога почнавте да го чуствувате движењето на плодот? Јас во првата бременост после 3ти месец но сега некако не сум стрплива,само си го галам мешето и чекам да мрдне инаку сум 8ма недела и 5ти ден.рано е ама шта да радим.
Меен ми е прва бременост и почнав релативно рано да го чувствувам бебчето. Бев 15 недела. Тогаш беше само еднаш два пати во текот на денот, е тек после 18 почнав да го чувтсвувам повеќе кога мирував. Сепак е индивидуално, некои почнуваат и после 20 недела, зависи и од конструкција, поставеност на бебето и постелката.
Zdravo devojki, od denes sum vo treta nedela, epten taze... vo vtornik mi zakazaa prva kontrola, prasanjeto mi e za onie sto imaat bliznacka bremenost ..koga bi znaela dali e edno bebce ili se dve?
Не ти е шубе да спиеш на стомак? Јас од кога дознав дека сум бремена немам легнато на стомак, дури ни на депилација кога одам,странично ме фаќа
на првото ехо ќе знаеш понекогаш и по бетата се гледа, бар кај мене се гледаше од авион но не мора да значи има жени едно имаат, а бета висока...со лесно мила, честитки, со лесно да си ја изнесеш бременоста близу сме јас и ти, добредојде во клубот
Кажете чаре за главоболка,нешто ефикасно што ви помогнало, втор ден по ред ме убива. Пробав со кафе и масажа само малку ме опушта,после пак страшна болка. Ќе си пукнам
Трета недела е точка речиси невидлива група на клетки. Не да можеш на стомак, туку легнувај и не прашувај за џабе Многу ја мислите на почеток.
Пробај во чаша раствори малку кисела вода еден цеден лимон и една лажичка живо кафе. Мене понекогаш ми помагаше, некогаш не. Советот ми е од Др. Наде Ѓероска
Мa дo трети пoлa четврти спиев нa стoмaк. Сaмoтo телo ќе ти кaже штo си бaрa. Без пoтресувaње. У прaвo ви е фримaјнд . Фрлaј се нa стoмaк