Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Floresita7

Floresita7 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    31
    Здраво девојки, 9та недела сум и осеќам повремено болки во долниот дел од стомакот, читав дека може да има, но малцр ме фаќа паника. Дали има некоја од вас сличично искуство?

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Да мила јас речиси секој трет ден, два дена раат, после два, три дена меснтруални болки, болки во половина, бубрези, кичма... и така се во крун..наводно нормално било се тоа ... ти какви болки имаш точно? Инаку и јас стално се прашувам дали само мене ме боли или кај повеќето :lol:

На Floresita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Тоа ти е период кога би требала да имаш циклус да не си бремена.Матката памти така да не се плаши воопшто.Се додека болката не е неподносливо болна немаш потреба од страв.Исто и околу овулација јајници знаат да пецкаат.

На Floresita7, Emma2 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Точно, и да се надоврзам,дури и ако прокрвариш (не дај Боже нели) само ќе се прочисти и да не се плашиш. Јас во 12та прокрварев без никакви болки и немаа објаснување зошто. Па овде прочитав дека во 4та,8ма и 12та можело да се случи баш од тие причини,дека матката памти. Чим нема болки не е страшно.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Floresita7

Floresita7 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    31
    Истите симптоми ги имам и јас, ми олесна сега како што ве читам. Се исплашив да не е нешто посериозно

6. Floresita7

Floresita7 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    31
    Малце сум во паника имав спонтан пред 1 год, и сега при секоја болка ме фака страв. Благодарение на вас ми олесна малце.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    мене матичниот ми рече ако имаш болки или крварење дојди во секое време. Значи нема потреба од паника туку смирено ќе си појдеш ако ти е страв додека имаш болки. Ќе те види ќе ти каже каква е состојбата и толку

8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Друштво здраво да ве прашам тие што сте во рана бременост, дали ги имате овие чувства, ...на моменти ме "пие"желудник незнам дали сте го осетиле ова, после ми дава чувство на глад, а кога ќе седнам да јадам се осеќам прејадена веќе на третото залче, па ќе ме заболи и немам апетит, па подуена се осеќам и така се во круг...што правите во вакви ситуации, дали е ова нормално ме интересира ? :hug:

9. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    јас глад не осеќам,осеќам само празен желудник и немам редовен оброк,се нешто само ме тера да ставам нешто вуста,соленки грицки благо течности ако седнам да јадам исто брзо ќе се најдам ако не јадам лошо ми е ми се гади.... Таква ми се погоди бременоста,од утре 10та недела сум. Со првото никаква мака немав напротив многу апетит имав

10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Леле катастрофа баш мислев ќе имам апетит да си качам некое килце, ама сеуште ништо дали е рано ќе видиме...речиси 95% од времето се осеќам подуена, прејадена само не ми е јасно од што , а глад никако...од три залаци јас фул сум и тоа што ме убива од "пиење" желудникот незнам како да го опишам тоа чувство, но дефинитивно не го осеќам како глад дека е се на се ужас :^)

11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    и јас исто. Желудникот подуен долу стомакот малку нараснат на средина дупка,ко осмица сум

12. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    624
    Исто и кај мене, мислев дека само јас имам таков проблем. Цело време како да ми се јаде плус, а реално не ми се јаде. Сега испив две чаши цедено овошје со банана и др. состојки што заситуваат ама џабе, желудникот како празен го осеќам.

На kalla_24, Ive13 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  13. kalla_24

kalla_24 Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    279
    Jas sum vo epten rana bremenost i go imam toa cuvstvo na glad, a kolicinski ne mozam mnogu da izedam... po poveke pati jadam ama malce, t.e. brzo se zasituvam... i se osekjam epten podueno kako premnogu da sum izela, zosto forsiram na proteini i epten ograniceno mi e nekako jadenjeto.... Ne znam za tebe, no bidejki primam seuste terapija po 3 pati na den pijam kup apcinja i vitamini i ako vo rok od pola saat do saat ne jadam otkako sum gi ispila go osekjam zeludnikov kako da me grize bukvalno, i zatoa ne se ostavam gladna.

14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Да не да пијам со години веќе секој ден, по една ипол рака и така си имам гастрит сега уште во бременоста ме дотепува од старт... а имаш ли болки во бубрези ми се веројатно, осеќам како да ме сече ? :?:

15. kalla_24

kalla_24 Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    279
    Ponekogas da, ama ne se toa nekoi nepodnoslivi bolki... odsekogas sum imala mnooogu bolna menstruacija, a ova ne se sporeduva so toa cuvstvo, zatoa mi e okej...

16. Maarijanaa

Maarijanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    51
    Девојки здраво, јас сум сега седма недела. Користите ли нешто за енергија, значи немам сила за ништо, можам да спијам 24 часа и пак сум ненаспиена. Немам сила по скали да се качам. Не повраќам, ама многу ми е тешко во желудникот. Од еднаш ќе ме фати глад, мислам дека ќе изедам се живо, а јас од две залчиња сум полна... Сакам енергија, не сакам да сум ваква малаксана. Има некој вакво иксуство?

17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Истата и јас сум, без енергија ненаспана, цела ноќ спијам и преку ден едно три четири пати презаспивам и станувам кома како да не сум ич спиела...за желудникот вчера баш пишував немам апетит, од три залаци јас подувана се осеќам и ако не станам ми се гади мислам..желудник речиси секој ден ме боли и така... се надевам брзо ќе ни помине и ќе удриме на јадење :lol:

Последна измена: 14 јануари 2019
  18. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    И јас го имав истиот проблем и му кажав на мојот гинеколог и тој ми предложи да земам магнезиуум дирек кесички со прашок се тие и по едно на ден ми рече да ги земам.најдобро консултирај се со твојот гинеколог и тој ќе ти препише нешто.

19. Maarijanaa

Maarijanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    51
    Утре сум на преглед, па ќе видиме. Јас мислев дека сум сама во проблемот, но имам друштво. :D

На Ive13 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  20. Maarijanaa

Maarijanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    51
    Па јас не сум многу по јадењето, ама сега чудно ми е, како може од еднаш толку многу да ми се јаде :D