Devojki bremena sum 9 nedeli i 3 dena so ivf, vcera bev na kontrola i mi kazaa deka bebceto e za 5 do 7 dena pomalecko... dali ima nekoja slicno iskustvo da spodeli... zagrizuvacki e ili normalno se slucuva kaj nekoj? Nemam znaci nikakvi simptomi ne mi se loshi ne mi se gadi, si jadam normalno i sl...
Јас сум 12+4 и освен што на почеток имав болни гради( кои сега се само големи, а болката се намали) буквално никаков симптом. Од 6-10 недела имав гадење но ништо страшно. Секоја жена различно, дури иста во различни бремености е различно. Уживајте со мешињата
Zal mi e dusicke pisi poveke na temata spontan abortus oti ovde ima takvi kako jas sto bev golemi panicari
бев вчера на незакажано почнав да крваварам многу и со болки и ме дочистија со киретажа . Бојаџиев ме правеше киретажа. А бев и денеска кај Гордана сакам кај нејзе да продолжам ми кажа шо да испитам и да и однесам резултати.
Да ти кажам право баш мислев дека се добро ке излезе на крај. Ама ете не било дудено, сега соземи се и со нови сили.
јас овде добив совет да грицкам соленки и богами се претурив од соленки. Спас ми беа. Црева извадив од 4та-5та недела до крај 11та ма дали јадена или гладна небитно. Исто благо јадев. Само тоа можев. И течности мора. Јас газирано се подув. И тоа ме спасуваше. Место да повратам ќе се изнаждригам ( простете на изразов ) и ми олеснуваше,ме смируваше. Исто и бомбони и мастики. Да ми се врти нешто низ уста. Антиметил пиев ама да не те лажам не видов многу подобрување. Може само минимално. Тешко е но мора да се издржи.
Здраво конечно и јас да се приклучам на оваа тема Пред 3 недели бев на редовен преглед на кој што докторката ми виде водена циста на едниот јајник. Веќе од средина на циклусот почнав да чувствувам необични болки во стомакот и градите. Во петокот (на 4ти ден доцнење) направив тест и излезе позитивен. Се потврди и со bhcg. Ме интересира дали има и некој друг вакво искуство, додека да отидам на преглед деновиве Фала
Честитки, со лесно. Инаку докторката не ти кажача ништо бидејки тогаш ништо и немало, не е возможно да се види на ехо. За 2 недели појди на гинеколог, а во меѓувреме пиј фолна киселина.
Пијам фемибион1 уште од 1 месецов. Реков за секој случај, и онака се добри да се пијат некој месец пред бременост. Само повеќе ме буни цистава во комбинација со бременост. Одам после на лекар да разјаснам се
И така после 3 дена гадење денес прв пат повратив може и од јаболкото што го изедов Има нешто што може да ублажи ситуација?
Дали ви се гади од кафе, нескафе? Јас не можам ни да го помирисам, а толку многу ми фали нескафе, немам енергија без него. По цел ден сум омалаксана и поспана, плус и притисокот ми е многу низок.
На мене ми се гадеше од кафе непиев една недела и се чувствував многу лошо. Потоа решив пак да почнам да пијам и сега се осеќам подобро. Пробај со ладно кафе може повеќе ќе ти годи.
Јас пиев Антиметил и ставав ѓумбир во прав во цеден сок од портокал. Не прават чуда ама ублажуваат ситуација...