Девојки да ви се пофалам, бев на преглед го видов бебенцето и видов дека срцето му чука. 18,6мм е големо. Инску 8+2 сум. Што мислите за големината? Дали одговара?
Денес бев колку да ме ѕирне бидејќи сабајле имав малку кафеаво на бришење. Сѐ е ок. Среќа. Нема траги од крварење. Сега чекам утре да одам на општ лекар, да ме прати на интернист да видиме за болката вчера што ми беше неиздржлива. Се надевам нема некоја зафрканција сега како жолчката и слично. Аман периодов. Не се поднесувам. Од сѐ ми се гади, лошо ми е цело време, киселини еден куп. Нека помине веќе.
Нешто за исцедокот ти препишаа? И јас имав пред некоја недела по малку кафеав исцедок, но среќа сега немам. Утрогестан по 2 примам. Ми се гади и мене од се, ништо не можам да поднесам ни храна кога се готви, ни парфеми, омекнувач почнав и да не користам, а не повраќам. Некогаш си велам барем да повратам да ми олесни.
Не забележав за големината, сигурно спомна докторот, мене важно ми беше да има срцева акција и ми напомена дека пораснало точно за 2 недели од претходната контрола. Сега гледав на сликите од ехо, не видов дека има големина на бебето или јас не можам да се снајдам. 8+4 сум јас, згрешив.
Немам во принцип секрет. Сабајле само имав малце кафеаво. Инаку ништо немам деновиве. Не примам ништо освен фолна, Аспирин и магнезиум. Пијам и едни б витамини за гадењето - исто како тебе, цело време ми се гади а не повраќам. Еднаш имам повратено само а нон стоп ми се гади. И мислам дека од многу б витамин многу јако ми мириса урината.
Zdravo devojki pravev inf beta hcg na 14 den 251 na kontrola za 2 nedeli. Sega me interesira vase iskustvo do koga privamte prolutex krinon dali i ponataka primavte sekoj den
До 12та недела сигурно ќе примаш се ,за понатаму ќе ти кажат.Клексан зависи може да треба и цела бременост да примаш
Нормално е. Матката се шири се спрема за бебето. Јас ако се уморам многу ме боли појќе ама брзо поминува. Само да не се чести и силни болките, инаку е нормално.
Да тоа е сосема нормално .Матката си прави контракции и памти дека овој период требало да следи циклус нели.Тоа ќе ти се случува во наредните три месеци и воопшто да не те плаши.Се што не е јака неиздржлива болка пропратена со крварење нека не те плаши. Ти плус си со ИВФ останата бремена,си била подложена на хормонска терапија и нормално е и болки во јајници од пункција да чуствуваш. Само опушти се ( иако е тешко ) и внимавај повеќе.Лежи колку повеќе можеш,не кревај тешко ,не пешачи долго без потреба.
Да повеќе сум во кревет лежам инаку сум со замрзнати ембриони и прв обид успешно дај боже да биде вака лесно до крај зошто поминав стварно лесно со све само позитивна мисла имам