Земав јас до 5та недела,но ми се појави сукрвица и ми го прекинаа. Да си го земаш се додека не кажат дека смееш да го прекинеш,го даваат најчесто по 1 неуспешна. Не се секирај олабави се,јас не бев раат долго време што ми беше грешка најголема,само опуштена да си
Јас аспиринот го пиев од пункција до трансфер значи 2 месеци зошто правев со замрзнати и после трансфер го пием и си висока бета успешно инф сигурно сум 3 недела и некој ден уште го пијам
Pozz do site jas sum so invitro nosam bliznaci pred edna nedela ni dadoa slikice gi vidovme sega treba da odime sabota da slusneme srceva reakcija ama me faka panika do pred edna nedela me bolea gradite polovinata sega nisto ne custvuvam dali e normalno?a uste primam terapija (prolutex,cikloproginova,crinone,aspirin) i +fraxiparine za didemerite mi bea pokaceni!!
И јас сум со инф ама уште не сум била на контрола. Примам исто пролутекс Кринон аспирин и клексан. А дали ти го намалија пролутекс от или го примш секој ден
Bremenosta se racuna od posleden ciklus nema vrska koga e praven transfer isto e kako i kaj normalna bremenost
Bremena si 5 nedeli i 2 dena termin za poroduvanje ti e na 27/10/2019 Pisi na google kalendar za bremenost imas ke ti izleze vnesuvas posleden ciklus i ti racuna
Neznam ne e logicki da e 5 nedeli zosto embronot vo matkata e vraten na 6. 2 ke vidime sto ke kaze doktorot inaku nemam nikakvi macnini osven bolni gradi
Bremenost se racuna od posleden ciklus mene transferot mi bese 28.01 ama bremena sum 6nedeli i 2dena go prasav i doktorot
Не знам искрено. Планирано ми е, ама некако не очекував дека толку брзо ќе се случи и сега само мислам на целиот процес, да не се случи нешто, на чинот на раѓање, дали ќе бидам добар родител. Најверојатно е се зошто хормоните ми се збудалени
Па некако збунета сум, дали за овие недели имам испитано се што треба, дали матичната добро ме води, дали снимките/скрининзите да ги правам на државно или приватно (што е подобро),отчукукувањата на срцето се 159 (јас мислам дека е високо, мљтичната ми кажа дека е во ред) немам никакви мачнини, ни повраќање-не знам дали така треба да е или нешто не е во ред, што да јадам, што не иако апетитот ми е на 0 (и затоа сум во дилема дали е во ред или не), имам проблем со одењето во вц по 4-5 дена, за се ја имам прашано матичната но никако не добив конкретен одговор... не знам се ми е збунувачко
Jas sum so inf so pozitivna beta naredna nedela sum na kontrola i bi trebalo da sum 5 nedela ne osecam nisto posebno samo bolni gradi nisto drugo