Уф бе срцка...се дешава,ајде глава и горе и гледај напред.Никому не си згрешила господова работа и раб на природата е тоа.Првата бременост и мене со спонтан ми заврши во 9 та недела.Во Ремедика можно е и со целосна анестезија да те прават.Самата постапка не трае повеке од 20 тина минути.Јас правев во државна со локална .Една инекција во бут една вагинално.Болките беа како појаки менструални болки .После станав имав од лежењето малце вртоглавици и си заминав.Ке биде се добро немој да се нервираш само.
Тешко ми е што пишувам,те разбирам низ што минуваш.Во Ремедика ќе ти направаѕ со целосна анестезија, ништо нема да осетиш.По киретажата,ќе полежиш најмногу еден саат заради анестезијата,и си одиш.......
Najmili moi,,,deneska mi go dadoa rezultatot,mi rekoa deka sum vo treta nedela od bremenost,a veketo utre mi zakazaa pregled na eho 4D posto bilo mnogu rano za na obicno eho...toa malku me zagrizuva so na obicnoto eho nemoze doktorot da mi go vidi plodot,nego ovoj pregled bese preku krfta i tamu vidoa deka naprednuva,mene i momceto ne ne drzi mesto,sakame da si go vidime plodot makar i zrnce malo samo da vidime nesto...zatoa utre na 4D eho odime..pa zdravje...samo me maci sto uste ne se gleda...zosto
Јас во мојата трета недела од бременоста не знаев дека сум бремена и бев на лекар поради мерење на фоликули. Истотака ништо не се виде, помисливме дека немам ниту фоликули. Односно дека не сум имала овулација. Нивото на бета хцг хормонот е најважно да одговара за неделата. Тоа значи дека има нормален и добар развиток. Опуштете се и уживајте во овие моменти.
Женска немој тажно фациче,знам колку чекате, ама трета недела,повеќе од нас воопшто незнаат дека има нешто,така да уживкај,неможе да се види многу нормално е тоа.Почекај до следен преглед,ќе видите и ќе слушнете срценце,до тогаш уживкајте и галете си мешето
Vi blagodaram na pozitivnite odgovori.,tocno e deka nestrpliva sum mnogu posto mi e prva bremenost,sum nestrpliva da go vidam,a i ne sum zapoznaena mnogu so ova,i zatoa samo prasuvam se me intersira.
Rano e mila, toa edvaj vo 6ta nedela se gleda pa i na 4D dali kje se vidi neznam, zatoa sto za da go ukluci na 4D mora da najde nesto so obicno eho... bar jas taka znam. Pisi ajde sto si napravila i ne se sekjiraj kje ne druzis tuka i vo trudnicki muabeti
Во 6 та недела би можело веке да има и срцева акција.Во трета недела ако нема плод би требало бар гестациската врека да се види.Освен ако не имала закаснета оволуција па покасно да останала трудна па ете не се гледа.
Mozno e... Jas bev 6+ i nemase srceva, no plodot ubavo se gledase so se kesickata, a za dve nedeli velje bese mn pogolemo... brzo rastat.. ako ne sega za edna, dve nedeli kje se vidi
Ke ve prasam nesto?dali moze uste sega da vi e loso,da vi paga pritisokot i mi se vrti malku? Vo trite nedeli mozni se ovie simptomi?
Срцка,мн си возбудена Малку да се пошегуваме Можно е, јас осеќав мн.рано симптоми,само што не ги поврзував со бременост,дури откако паднав во несвес, и ми доцнеше веќе 15 дена,сфатив дека можеби е бременост во прашање,пред тоа мислев дека сум болна,пиев кока кола,мислев ми е лошо дека ми паѓа шеќер,триста филмови имав,а на крај излегоа две цртки.
Кога не знаев дека сум бремена, а и не ни сумљав бидејќи мислев дека сум немала овулација немав никаков симптом. Во моментот кога дознав сите симптоми ми се јавија. Човек кога мисли, посебно кога со нетрпение сме ги очекувале двете цртки било иста приказна...се сме си наоѓале од пуста психа. Но можно е, и не е воопшто страшнп. За низок притисок многу течности, свеж воздух, смееш две кафиња на ден, 1-2 чаши кока кола... Вртоглавица направи си крвна слика за хемоглобин. А лошењето, она вистинско лошење би требало после месец.
Da i toa sto vikas..i ja koka kola pa kafe piev duri i lokum jadevabe sega da imam malku i strav i vozbudata e na prvo mesto. Da se se onaa pusta psixa..malku da mi zue glavava od sabajlevo i se osekam taka znaes zamarluseno no od pustiov strav sto nerazbiram kako sevo ova odi postepeno...mislam deka mi e taka,a i kaslam,i zatoa sve ve prasuvam
Ако,ако,те сфаќаме како ти е,сите го имавме тоа чувство...опушти се,уживкај,не претерувај со кафе и кока кола,или едно кафе или чаша кока кола,не внесувај сега мн.кофеин,пиј мнооооогу течности,пред се вода и радувај се само на вака убави мигови
Прашувај си,јас сум најголемото плашливо човече,ете имаш конкуренција...епа се вративме од одмор,и се ми беше заникаде,лошо,гадење,нагони за повраќање, слава имаа моите и за чудо не станав ,гостите не ме видоа,неможев на нозе да стојам,некоја неопислива тежина,а инаку сум мн.темпераментна, комуникативна,ова се беше ново за мене и за околу мене.И моите се загрижија,ме праќаа да одам на лекар,изнемоштена бледа,абе хаос.....ама јас имам страв од др.па викав шеќер ми паѓа,притисок итн.Есна вечер земавме да пешачиме со мм,јас едвај нога за нога,до првата клупа,само што седнав почна да ми се лоши и се онесвестив неколку секунди,среќа не бев сама.. тогаш се посомневав на бременост,ама со резерва,дека имав лоши претходни искуства.....Поминаа 15 дена ,направив тест и две цртки...никогаш не сум била попарализирана,неверојатно,толку посакувано,а преовладува стравот дали се ќе биде во ред....е така....се извинувам за долгиов пост,ама да ти доловам убаво
Veruvaj seto ova sto mi go kazuvas mi znaci mnogu,posto i ja sum licnost sto mnogu saka da komunicira zborliva vesela ednostavno covek sto site gi saka.samo mana edna imam a toa mi e Espana stravot,posebno od bolki,nikogas nisto mi se nema deseno no ete vleglo vo mene,i sega sto ke osetam ja odma se zamisluvam baram sovet od nekogo za da mi razmine,posto sovetite si gi primam sekogas,i jasno potoa samoto telo veke reagira po hrabro,zatoa se si prasuvam,veruvaj ovaa stranica e mnogu pizitivna bar za mene...posto mi davate tolku hrabrost... I da ima da ve prasuvam uste dolgo vreme zdravje samo..