Го знаеш ли веќе полот на бебето? Јас ќе одам во 13 та недела на преглед и нестрплива сум дали ќе се види нешто или не?.
Тој период се јавува подуеност, после подуеноста ќе спласне па мешко ќе расте. Ти терај си како што мислиш. Ако нејќеш да кажуваш збори си дека се прејадуваш
Ако е нормално ич не бери гајле,може гинегологот да го прашаш што би те советувал,па ако треба да переш и до 5 пати дневно ќе переш битно бебчо е добар
Здраво мамички и од мене ,би сакала да прашам како се сметаат неделите дали од денот на последна менст. Или од кога си зачнала. Како би се броело до кога си прво тромесечие? Дали од последма менст. Или од зачнувањето?
Девојки помагајте! Настината сум од пред два дена, денес почнав да кашлам. Се плашам да не настане некој поголем проблем со бременоста. Незнам ни што смеам да се напијам. Дали смеам барем кафетин колд да земам? Имате ли вакви искуства?
Ако си после 12та недела на своја рака само чист парацетамол ништо друго. Иди утре кај матичен да ти каже што понатаму.
Ништо немој да пиеш.Чај,супа,прегорен шеќер со млеко.Топол цеден лимон.И исто можеш нешто за грло као прополис спреј ама бебешки без алкохол што е.
јас кон средината на 3та недела зе разболев со воспалено грло и тт. Примав инекција не можев да издржам а почетокот на 4та недеча добив антибиотик зинат. На своја рака ништо на лекар обавезно.
Ќе се консултираш со лекар. Јас во 4та недела закачив бронхит, со температура 39. Супи, овошје, чај ништо не помагаше. Ми дадоа оспен антибиотик и парацетамоли пиев. За 3 дена ми помина, но испив пола доза од антибиотикот. Докторот ми рече сите да ги испијам, но на своја рака кога се видов подобра ги прекинав.
Tri dena bev so temperatura piev paracetamoli i sirup odobreno od doktorkata no na kraj ke dehidrirav i zavrsiv na infuzija,no moras i sama so mn tecnosti i supi da si pomognes.Sepak ti preporacuvam bez konsultacija so doktor nisto.So lesno i pobrzo ozdravuvanje inace jas sum 5ta nedela
Од како дознав дека сум бремена, секогаш на бришење, барем 2 пати во денот кога ќе се избришам имам некој чуден исцедок како мрсул (се извинувам за деталниот опис) а бојата не можам да ја дефинирам дали е кремаста,кафеава или сива... од што би можело да е?
Odi na lekar moze da ti dade utrogestan ili progesteron depo inekcii moze e stara krv sto se cisti poleka moze imas hematom neka te vidi doktor i miruvanje