Во 10 та недела сум, дали може да ја сменам матичната некако не сум баш задоволна многу од нејзе? Ако може да ми предложите добар гинеколог кој би ми ја водил бременоста и се добро би ми објаснил, што како и кога треба да се испитува?
@E*N tolku mn sum revoltirana od nesovesni doktori kako be se raboti za trudnica nosi zivot vo sebe ima milion prasanja i grizi...strasno...ne sum informirana da ti pomognam ama moram da iskomentiram a i nz od koj grad si da ti pomognam jas od mojata doktorka sum zadovolna sega za sega. Tuku so pravime so apetitov slon ke izedam neam macnini nikakvi i si jadam na veliko a mn sum rano za vaka 6+3
За во Скопје прашував, јас немам мачнини ни апетит за ништо, јадам од што морам што ме загрижува али според мојата нормално е тоа, не знам искрено што да кажам. Сега закажав на приватно може таму повеќе некој ке ми објасни оти вака мисла ќе полудам со милион прашалници околу мене
Ne sum od sk ne mozam da ti kazam nisto.Otidi si na privatno ke ti objasnat ili da ti preporaca nekoj dobar doktor da si bides mirna a ne namesto da uzivas ti se sekiras...se nadevam se ke se sredi a toa so nemas apetit e individualno sekoja trudnica razlicno nema pravila
Mila kako si ovie denovive oti sme tuka nekade so bremenosta Dali Imas nekakvi simptomi seuste mene navecer me bolat gradite I me naboluva stomak I me fajca mn strav I ako mozis da mi kazis koga ke Odis na nared pregled pozdravce
Здраво на сите нова сум овде денеска проверив бета хцг 405.4 е сега не ми е баш јасно како се смета и која недела сум дека сум со ивф докторот ми рече по една недела на ултразвук дали ќе се гледа?
Od koa mu go slusnav srcenceto na bebce se e polesno inace osven gradite so me bolat premnogu bilo so i da oblecam znaci nemozam da si gi dopram i mi se poznavaat salam deka se golemi...bolkite so se radi sirenjevo na matkata se malce po aktivni od pred nekoj den u princip toa e toa nemam drugo nisto.So doktorkata pravev muabet i se zalev deka nemam macnini mi rece treba da se raduvas moze si od tie trudnici so nemaat maka e sega ke vidime ja mislam deka e mn rano.Nareden ptegled mi zakaza za mesec dena znaci na pocetok na april do togas da si primam terapijata so si ja primam i do sega, napravov krvna slika i toa e toa...ti kako si ? Zosto ti e strav? Koa nedela bese izvini te zaboraviv?
Fala tii duso na odgovorot 7 nedela sum I jas osven bolni gradi I po nekoja bolkabDr nemam mn mn mi e strav radi predhodnata bremenost isto prvin slusnav srceva akcija pa na sledniot pregled nemase I Sega me tepa filmoj da nee mi see Desi isto a isto i menei mi recei za 3 nedeli ama jas neznam Dali ke izdrzam tolku pozz
Ne znam kolku moite zborovi ke ti pomognat zatoa so sekogas e lesno da kazes na nekoj so da pravi...ti prakam poddrska i podrudi se da mislis pozitivno i jas bev mn isplasena 3 dena bev so temperatura i toa visoka ama se ispadna dobro fala bogu...e sega mene mi e prva bremenost i nemam nekoe si iskustvo...opusti se misi na ubavi raboti i se ke bide vo red
Fala ti srcka veruvaj mi znaci podrskata I mislam deka mn podobro mi e koga ke slusnam takvo mislejne da mi imas najlesna bremenost I jas ti posakuvam da si uzivas ovaj mesec pa posle zaedno da pisuvame za srcinata
Ako e nad 1000 betahcg moze da se vide gestaciski sakus a bremenost mene mi ja vodea spored poslednata menstruacija I taka se racunaat Ned I jas bev so ivf
Zenski od koga prestanavte da spiete na stomak? Za mene e problem ne mozam da zaspijam ako ne sum taka e sega se trudam zaspivam na strana ama vo son se prevrtuvam pak na stomak...
Vo cetvrtokot primiv depo i od toj den nemam krvarenje,mi rekoa povtorno vo ponedelnik.prvite nekolku nedel vaka ke prodolZime,prekinav i so aspirin. Sega problemot e sto od miruvanje pritisokot mi e mnogu nizok 90/60 i se custvuvam mnogu loso.vo vtornik sum na eho pa da gi prasam dali mozam da se dvizam posto sega nema krvarenje. Umirammmmm od lezenje. Blagodaram za prethodnite soveti mila , dosta mi pomogna....pozzz
Devojki jas sum 8nedeli imam svetlo kafeav iscedok maticnata mi pusti progesteron i utrogestan 200 2×1 no eve veke 4dena imam doktorot sto mi go pravese invitroto mi veli deka e normalno ama mene me faka panika ima li nekoja od vas slicno iskustvo!?
Mila bez panika, jas koristam utreogestan 3x1 i poradi toa sto kafeaviot iscedok ne prestanese se bockam so progesteron depo na 4-5 dena.sega sum podobro. Stom nemas bolki ne e strasno, odmaraj povekje , ne dviZi se mnogu....so lesno
Da prae gledam sam I kaj mene od sreda pocna kafeav iscedok jas primam utrogestan i dep sega mi vklucija plus dobroston da pijam i nekolku dena pauza od fraxiparin se dodeka ne e obilno prosledeno so bolki nema mesto za panika jas i so prvoto isto imav krvarenje