Докторот ми скрати утрогестан од 2 на ден на едно. Вчера бев со едно, и дали беше само ради психа, цел ден мислев дека ме боли стомак . Денес пак ставив и сабајле и се вратив на два утрогестана на ден. Има штета?
Јас до 13 недела примав еднаш неделно депо, дсбростон пиев 2×1 и ставав утрогестан 3×1, и после ме оставија само на едно навечер утрогестан, еве терам 19тс недела,се си е ок. Верувај му на проценката на докторот. А стомакот ќе те боли посекако,трудно си. Секое добро
Jas od start sum so eden pa fala bogu se e ok a za bolkite vo stomak ja mislam logicno e od den na den da se poaktivni, rasteme
@newyear2015 Не го видов твоето мислење од претходно, претпоставувам дека си имала кафен исцедок. Јас со синчето исто имав таков исцедок на почетокот и некои болки, ми дадоа утрогестан и дабростон и обавезно одмарање. Се беше ок.
I jas imav 5dena kafeav iscedok mi dadoa utrogestan 2×1 koga mi prekina bev kaj maticnata izleze deka e hematom ama mal mi rece nisto strasno me vide na eho super bea bliznacite i doktorot sto mi go pravese invitroto veli normalno e bez panika a jas ne da ispaniciv prv pat mi e pozz
Zenski kako ste? Dodeka se zalev imam insomnija sega oci nemozam da otvoram 24h da spijam mi e malce izmorena sum od nisto a se osekam ko nz so da sum rabotela od sabajle imam bolki samo vo leva strana kako obulacija me boli a ne sakam da panicam normanlo e?
Јас скоро 12 та недела и уште не можам главата да ја кренам од перница. Само на спиење и лежење мислам, права мрза се направив Во 22 часот заспана сум. Ако нешто излези да задоцнам со легнување веднаш нервоза ме фаќа и почнува да ми се лоши. Да се наспиеме максинално Повремено те боли стомакот? Мене ми се случува таква болка исто од лева страна од време на време, не многу јака.
I jas se nerviram ako mi e skraten sonot inace da nee konstantna i nee jaka prv pat sabajle ja osetiv
Feminki vo prvo tromesecie, dajte nekoj sovet kako da izlecam bolno grlo. Si imam maka i so sinusi, mi rekoa smeam samo Aqua maris obicniot. Ako vi teknuva na nekoj priroden lek sa grlo ve molam pomagajte, kacuvam I tpt ama do 37.3 maksimum. Znam deka ima nesto so soda I med, ama ne znam trudnica dali smee toa. I za sinusi ako vi teknuva nesto pomagajte. Ke odam vo ponedelnik kaj mojot doktor za uvo nos I grlo sekako, ama do togas da si pomognam nekako. Vi blagodaram! (Izvinete za latinica, nemam kirilica simnato na telefonov)
Mozes meralis detskiot sprej za nos da go koristis podobar e od akva Maris inace normalno e vo bremenost da e zatnat nosot se sirat krvnite sadovi mene samo meralis mi pomagase
Jas imav 39/38 tri dena piev alpenkraft sirup i akva maris kapkite ama ne mi pomagaa, probaj so caevi ili javi i se na maticnata ke ti kaze. So lesno
Многу ми се лоши и на бришење имам едно прозирно лигаво кога ќе одам во вц дали го имате Асперинот го прекинав го прочитав упатството пишува дека не е за бремени жени и дека содржи некоја киселина што можи да му наштети на плодот
Незнам дали си со ивф, ако си, не го прекинувај сама аспиринот на своја рака, бидејќи е многу важен да се пие. Се прима макс.до 30 гн. Скоро на сите лекови пишува дека не се примаат во бременост, но сепак ако има потреба др. разумно ги препишуваат. Поздрав
Ne smees da go prekines aspirinot na svoja raka bez konsultacija so Dr jas go piev do 32 ned od bremenosta I ako go prekines moze pak da dojde do spontan abortus bez konsultacija so Dr