Таа болка ми донесе крварење јас одма кај докторот многу се исплашив мк вели да крв е можи ден за добивање ми стави прогестан и сега одмарам
Mila so istata bolka sum veke nekolku denovi kaj mene e temno kafeav iscedok jas preku eden den odam kaj maticnata da vidam dali se dobri me faka panika zatoa,mi veli normalno e,mi pustijA progesteron i stavam utrogestan 2x1 jas sum 9nedela vie?
Одмарај, тоа многу често се случува во прво тромесечие, ке биде се во ред, прогестеронот е поддршка на бременоста.
I mene mi e mnogu strav jas nosam bliznaci i so invitro sum mi rekoa samo mnogu odmor i miruvanje pa da se nadevame deka se ke bide dobro golem e gospod so lesno i tebe i dobra misla
Мене ме болеше грло и бев настината па пиев чај од прегорен шеќер со малку маргарин и сеа незнам дали од тоа ми помина. Па можеш да пробаш. Јади овошје повеќе, портокали и лимон.Па би требало колку толку да ти помогне.
Јас сум исто 11+6 недела и исто имам болки во стомакот, претежно на левата страна. Во среда имам преглед па ќе видам дали е се во ред. Ти кога беше последен пат на преглед? Инаку со спиењето немам проблеми не сум поспана ама малку сум мрзоволна како да паѓам во депресија.
Последно на преглед бев пред еден месец. Сега утре треба да одам, скрининг имам закажано, брисеви и приска. Кај мене не е многу јака болката, обично ако кивам и кашлам тогаш ја чувствувам. Не би требало да е страшно. Срцето многу забрзано ми чука, не знам дали е тоа ок? 97 ми покажува, а притисокот ми е секогаш низок. Немам некоја мака, ќе си прашам утре и за тоа.
Во ред ми беше железото на последната контрола. Ама за еден месец можно е да се намалило. Не знам природно што би можело да помогне? Чај пијам од камилица ама нема некој ефект.
Може да се намали и за еден месец, не е чудно. Јади повеќе месо и јајца, тие се најголем извор на железо.
Најдобро и опширно прочитај во темата за скриниг. Накратко скринингот е ехо преглед со кој се гледа растот и развојот на плодот. На првиот скрининг се гледаат нухалниот набор, носната коска на плодот кои најчесто доколку се поголеми од одредени параметри укажуваат на даунов синдром. На вториот скрининг детално се набљудуваат сите органи. Поздрав.
Јас вит.с пијам сеуште, во почетокот главно од други причини. Инаку за пример 100г.семе од коприва содржи 5мкг.железо тривалентно кое во организмот тешко се врзува, 1 жолчка од јајце содржи 7 мкг.железо кое е двовалентно и организмот полесно го врзува. Дневна потреба за железо кај жените е 18мкг.дневно. Вит.с секако е важен за полесен транспорт на протеинот. Е сега дневно е полесно и поголем ефект има да доручкуваш јајце , да ручаш телешко месо, одколку да изедеш 300гр.семе од коприва. Не го негирам, се треба да се внесува, само ако навистина сакаме да си помогнеме, консултирајте лекар или фармацевт, мислам не сме потрошиле 6г.џабе да студира е, и ние нешто знаеме. Поздрав