Корисна информација. Јас мислев дека многу повеќе содржи семето. Жолчката ја сакам многу повеќе од белката, а мислев е помалку корисна.
Значи да си продолжам со 3 варени јајца за доручек зашто коприва со мед ради шеќерот не ми доаѓа во предвид Еј да не ми се качи холестеролот од јајцата у меѓувреме?
Nez Mene mnogu mi pomogna semeto od kopriva I med ama cist domasen med ne od market oti ima I lazen med potocno pcenkaren sirup
3 јајца неделно за одржување на добро железо е тамам, за ручек 4 пати неделно порција со мевце ( по можност телешко ) многу салата и зелен зеленчук, и нормално многу вода. Не би требало да им холестерол вака, ако нема друга предиспозиција.
Zenski zdravo, od nedelata popladne imam nekoi bolki slicni na ovulacija, eve i denes so bolki sum. Dali nekoja od vas imala slicni bolki... Ps: 7ma nedela sum i sum na terapija so depo,utrogestan,clexan
Ufff srekja sto krvarenjeto mi prestana so depo inace pri sekoe idenje vo wc jas se tresev. Od nedelata imam bolki slicni na ovulacija i mn se plasam,7ma nedela sum. Vie kako ste ? Dajte mi nadez dragi moiii
Покриена си со терапија, лежи, такви болки се случуваат на почетокот бидејќи во организмот се случува хормонална бура. И пробај да се смириш, да бидеш опуштена. Кога си под стрес постојано се грчиш и си штетиш. Секое добро ти посакувам.
Zenicki, kako e podobro da se prima utrogestanot vaginalno ili da se pie? I jas ke primam izgleda kleksani, ispituvav d-dimeri denes, mnogu bile visoki, pa utre ke odam pak kaj maticniot da zborime za terapija. Samo nekako mnogu rano, znam pri kraj na bremenost deka se prima takva terapija, zosto jas uste sega... Ubav den na site!
Вагинално ако го примаш има помалку нус појави. Инаку и јас сум со истата терапија, депо, утрогестан и клексани во 8 недела, и се е ок досега, така да не се секирај. Инаку пазете многу грип да не фатите, многу лошо влијае на плодот во прво тромесечие.
Јас одмарам зедов боловање па една недела ќе лежам докторката вели секоја втора е со крварење мила одмарај лежи не се заморувај За што се тие депо
Каков баксуз сум. Денеска имам преглед, бев ми земаа крв и мокраќа и таман чекав докторот да ме прими, му се јавија да оди на пораѓај. Така сега си чекам и се надевам дека се ќе помине во најдобар ред и ќе се врати да ме прегледа.
Депо создава резерви во телото т.е.не се апсорбира наеднаш туку телото постепено го апсорбира како што има потреба. Затоа обично се даваат во размах од неколку дена или еднаш неделно, дејството е одложено и трае повеќе време. Се надевам дека ме разбра што сакав да објаснам
Zenski,dali otcukuvanjeto na srceto na bebeto go custvuvate vo vasio stomak posto cesto stomakot mi cuka kako srce i bas cudno mi e....vase mislenje please
Какво чуствување тоа никогаш нема да го почуствуваш. Тоа е од твоето срце пулсирања. Од бебе се знае удари,вртење,икање. Е икањето е како срце биење. Срцето посе 26та недела со стетоскоп можеш да го чуеш
@newyear2015 i ti ko drugarka mi vo 10ta nedela osekala ona nesto Inace zenski pocnav da si go povrakam kafeto i pojadokot so ke se pravi bez nego me boli glava i ne mozam da funkcioniram...Tuku najcudno od se mi e sto od koa ke povratam mi olesnuva i za pola saat pak mi se jade
Јас кафе се немам напиено незна од кога од мирисот ми се лоши За лошење да ама повраќање уште не денес крвна слика проверив во ред Ама фаќам запек денес бев со мака и од самипт напон пак крв избришав ама се исплашив Кажете што да земам знам црни сливи друго