Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Mila,probaj so ANTIMETIL 2x1 , dosta pomagaat

На Andonia и Lara 27 им се допаѓа ова.
  2. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Девојки незнам која е најсоодветна тема да го напишам мојот проблем, но бидејки сум првотромесечје 5 + 5 мислам дека е најсоодветно овде.
    Значи пред два дена пробав да го исчистам кринонот кој се насобрал но изгледа од сувоста што ја предизвикува, а јас баш бев упорна во чистењето дури и одев малку подлабоко најверојатно се повредив. Кога пробав пак да чистам ме болеше. После тоа приметив дека на гаките имав малку траги од крв, но не го сфатив сериозно зошто мислев дека е од тоа што сум бркала внатре. Вчера на бришење на одтатокот од кринонот приметив исто така малку розеникаво, бледо црвено, сабајле исто така пак. Кога одам во тоалет на бришење немам ништо се е чисто значи тоа го приметив само на остатоците од кринонот. Сега како полека да ми ги однемува болките во градите, единствен симптом ми беше тоа и сум стварно преплашена. На контрола требаше да одам во петок, но ќе пробам да закажам во понеделник. Да не е касно? Ваше искуство или совет?
    Ви благидарам.

3. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    А зошто го чистиш кринонот? Тој сам си излева јас од 23 фебруар ставам кринон ни еднаш го немам чистено сам си излева по малку. Бледо розеникаво пушта и кринонот отиди во понедлник нека те видат на ултразвук.

4. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Па незнам така ми се наталожува и кога ми го дадоа да го користам сестрата ми кажа да го чистам...? Да секако ќе одам зошто по позитивните тестови воопшто не сум била на гинеколог

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nema potreba da go cistes visokot sam si izleguva

6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Мене денес ми се лоши и ме наболва стомак тапа болка дали е нормално 9недела сум

7. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Sosema normalno:) jas sum 9+3

На Andonia и Lara 27 им се допаѓа ова.
  8. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    A so mese kako si? Jas od so sum poduena mn se osekam ko da sum 5 mesec:D ili pa se oformuva uste sega:?:

9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Па и јас сум подуена :| и многу гасови имам :rofl:
    Му пишав на докторот за болката се е во ред без грижа ,има денови многу јадам а некој денови не и многу сум фореслија :lol:

10. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Normalno e da osekame bolki se siri matkata...inace i jas imam mn apetit plus pred da ostanam bremena jadev kolicinski mn malku a sega da ne kazuvam:D

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    27.927
    Ја сум 9+2. Изгубив 3кила, зошто немам ич апетит, а сепак се осеќам подуено и едвај закопчувам фармерки.. :wasntme:

12. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Se otkazav od farmerkite so tesko srce...ama mora :) inace jas ne povrakam imam samo gadenje od odredeni raboti ama gi izbegavam i si jadam se drugo...najverojatno imas gadenje od mn rab zatoa nemas apetit?

На Andonia, KuklickaSk и Lara 27 им се допаѓа ова.
  13. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Zenski denes se izvadiv od pamet, utrovo vo 6h gledam sveza krv ,taka ispanicena otidov na klinika pa me pregledaa...na eho se bese ok bebeto raste i nemase nikakov problem. Kazaa deka ponekogos znaat krvnite sadovi da pukat od mnogu suvost i da se smiram.
    Sega sum 9ta nedela no so vakvi komplikacii ne znam kako ke isteram do kraj....sigurno ke poludam od stres.Da jadam ne mozam, nemam apetit i veke nemam ni sila.

14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    27.927
    Чим е во ред бебето, смири се. Се случува крварење често, и не завршува секогаш фатално. Не се форсирај за јадење ако не можеш, и од утре со нови сили. Повторувај си дека бебето е добро. :)

На Septemvri и newyear2015 им се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    27.927
    Не сум повраќала воопшто до сега, ама ми станува тешко и пд малку храна , па јадам неколку пати по малку. Нема правило ваљда како ќе ти биде. Важно да растат бебките :)

На haruki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    И јас прокрварив 7 недела се успаничив се исплашив бледа неможев да се смирам цела недела
    Мирувај лежи некое време мила и јас кога го слушнав срцето на бебето се вратив во живот
    За лошење земам по едно бедоксин и антиметил пијам
    Опуштисе штом е во ред бебето мила само позитивно :*

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.854
    Мила нека те боцнат прогестерон и користи си и кринон гел,колку толку да имаш некоја поддршка.Консултирај се со гиникологот и почни си со терапија.Секое добро

18. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Zdravo devojki, jas sum 5 nedeli 5 dena denes. Utre ke go imam prviot pregled pa se prasuvam dali na 5 nedeli 6 dena ke moze da se slusne srceto na bebeto ili e premnogu rano?
    So prvoto dete prv pregled imav na 8 ipol nedeli i togas se se vide no so ovaa bremenost ke me vidat pobrzo poradi krvarenje koe ho imav koga doznav deka sum bremena mislejki deka e spontan, no ne bil:) I sega sakame da se osigurame deka se e vo red.
    Inaku momentalno gradite me bolat uzasno osobeno bradavicite, cuvstvuvam umor i povremeno losenje no ne mnogu.
    Se sekavam so prvata bremenost losenjeto mi pocna posle 8 nedela i nisto ne mozev da jadam ni da pomirisam do krajot na prvo tromesecje. Kako se cuvstvuvate vie i koi vi bea simptomi vo 5-6 nedela?

На koritsaki и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nie srceva akcija slusnavme koga napolniv tocno 6 Ned

На Andonia и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.951
    Допаѓања:
    108.339
    @ArmaniCode честитки :) зависи , кај секого е различно. Јас за првата бременост чув срцева акција 6та недела , а вторава бременост 8ма недела :)

На ArmaniCode му/ѝ се допаѓа ова.