Девојки незнам која е најсоодветна тема да го напишам мојот проблем, но бидејки сум првотромесечје 5 + 5 мислам дека е најсоодветно овде. Значи пред два дена пробав да го исчистам кринонот кој се насобрал но изгледа од сувоста што ја предизвикува, а јас баш бев упорна во чистењето дури и одев малку подлабоко најверојатно се повредив. Кога пробав пак да чистам ме болеше. После тоа приметив дека на гаките имав малку траги од крв, но не го сфатив сериозно зошто мислев дека е од тоа што сум бркала внатре. Вчера на бришење на одтатокот од кринонот приметив исто така малку розеникаво, бледо црвено, сабајле исто така пак. Кога одам во тоалет на бришење немам ништо се е чисто значи тоа го приметив само на остатоците од кринонот. Сега како полека да ми ги однемува болките во градите, единствен симптом ми беше тоа и сум стварно преплашена. На контрола требаше да одам во петок, но ќе пробам да закажам во понеделник. Да не е касно? Ваше искуство или совет? Ви благидарам.
А зошто го чистиш кринонот? Тој сам си излева јас од 23 фебруар ставам кринон ни еднаш го немам чистено сам си излева по малку. Бледо розеникаво пушта и кринонот отиди во понедлник нека те видат на ултразвук.
Па незнам така ми се наталожува и кога ми го дадоа да го користам сестрата ми кажа да го чистам...? Да секако ќе одам зошто по позитивните тестови воопшто не сум била на гинеколог
Па и јас сум подуена и многу гасови имам Му пишав на докторот за болката се е во ред без грижа ,има денови многу јадам а некој денови не и многу сум фореслија
Normalno e da osekame bolki se siri matkata...inace i jas imam mn apetit plus pred da ostanam bremena jadev kolicinski mn malku a sega da ne kazuvam
Ја сум 9+2. Изгубив 3кила, зошто немам ич апетит, а сепак се осеќам подуено и едвај закопчувам фармерки..
Se otkazav od farmerkite so tesko srce...ama mora inace jas ne povrakam imam samo gadenje od odredeni raboti ama gi izbegavam i si jadam se drugo...najverojatno imas gadenje od mn rab zatoa nemas apetit?
Zenski denes se izvadiv od pamet, utrovo vo 6h gledam sveza krv ,taka ispanicena otidov na klinika pa me pregledaa...na eho se bese ok bebeto raste i nemase nikakov problem. Kazaa deka ponekogos znaat krvnite sadovi da pukat od mnogu suvost i da se smiram. Sega sum 9ta nedela no so vakvi komplikacii ne znam kako ke isteram do kraj....sigurno ke poludam od stres.Da jadam ne mozam, nemam apetit i veke nemam ni sila.
Чим е во ред бебето, смири се. Се случува крварење често, и не завршува секогаш фатално. Не се форсирај за јадење ако не можеш, и од утре со нови сили. Повторувај си дека бебето е добро.
Не сум повраќала воопшто до сега, ама ми станува тешко и пд малку храна , па јадам неколку пати по малку. Нема правило ваљда како ќе ти биде. Важно да растат бебките
И јас прокрварив 7 недела се успаничив се исплашив бледа неможев да се смирам цела недела Мирувај лежи некое време мила и јас кога го слушнав срцето на бебето се вратив во живот За лошење земам по едно бедоксин и антиметил пијам Опуштисе штом е во ред бебето мила само позитивно
Мила нека те боцнат прогестерон и користи си и кринон гел,колку толку да имаш некоја поддршка.Консултирај се со гиникологот и почни си со терапија.Секое добро
Zdravo devojki, jas sum 5 nedeli 5 dena denes. Utre ke go imam prviot pregled pa se prasuvam dali na 5 nedeli 6 dena ke moze da se slusne srceto na bebeto ili e premnogu rano? So prvoto dete prv pregled imav na 8 ipol nedeli i togas se se vide no so ovaa bremenost ke me vidat pobrzo poradi krvarenje koe ho imav koga doznav deka sum bremena mislejki deka e spontan, no ne bil I sega sakame da se osigurame deka se e vo red. Inaku momentalno gradite me bolat uzasno osobeno bradavicite, cuvstvuvam umor i povremeno losenje no ne mnogu. Se sekavam so prvata bremenost losenjeto mi pocna posle 8 nedela i nisto ne mozev da jadam ni da pomirisam do krajot na prvo tromesecje. Kako se cuvstvuvate vie i koi vi bea simptomi vo 5-6 nedela?
@ArmaniCode честитки зависи , кај секого е различно. Јас за првата бременост чув срцева акција 6та недела , а вторава бременост 8ма недела