Tesko bogami, eve lezam no gledam deka imam po malku kafeav iscedok....vo zivotot nisto ne bilo lesno samo daj boze da go stignam krajot Fala za podrskata koja mi ja davate.pozdrav
Na 6 nedeli imavme srceva reakcija jas iskreno neznam kako izdrzuvas da ne otidis na lekar jas po dva dena kasnenje i pozitiven test se nacrtav odma
Ako ti e za uteha jas veke 4 nedeli sum so krvarenje kafeav iscedok a na tripati imav i sveza krv so bebeto e se vo red i nema nisto se e vo red od podrska primam se i pak isto i jas na momenti sum nervozna ama butkame uzivaj samo i odmaraj kolku sto mozes poveke
Koga doznav deka sum bremena se javiv vednas na doktorkata zatoa sto imav pozitiven test a vo isto vreme pocna da mi doaga. Jas imav biohemiska vo septemvri i mislev deka mi se sluciva istoto i ovoj pat. Samo mi rekoa da otidam vo laboratorija da mi zemat krv da vidime kolku e betata i dali se namaluva. Jas otidov 3 pati za krv vo ponedelnik, sreda i petok na sekoi 48 casa. Vo meguvreme si krvarev kako za menstruacija i bev sigurna deka e spontan. No rezultatite go pokazuvaa sprotivnoto, betata se duplirase na sekoi 48 casa. Od kako mi prestana krvarenjeto pocnaa da me bolat gradi, pocnav da cuvstvuvam umor i povremeno losenje, tipicni simptomi za bremenost. Denes ke odam na prav pregled i ke vidime. I da otidev prviot den koga doznav deka sum bremena ne mozat nisto da vidat nitu da napravat. Duri i sega e rano i ne sum sigurna kolku ke se gleda. So prvoto dete prviot pregled mi bese zakazan na 8 ipol nedeli.
И мене после позитивен тест прв преглед ми закажаа во 8гн, а до тогаш пиев фолна и др.терапија бидејќи сум со ивф.
Мене прв ултразвук ми направија на 6 недели и веќе имавме срцева акција но само се виде срценцето како пулсира рано беше за звук. Сега во петок сум пак на ехо едвај чекам да го слушнам и видам јуначето кое го чекав 4 години
Utrovo povtorno istata prica, krvarev no mnogu povekje od vcera.Na klinika me zadrzaa...primiv infuzija-vitamini i so istata terapija so utrogestan (oralno mi kazaa) i depo Sega krvarenjeto mi prestana, na eho bebeto e Ok no jas ke se izvadam od pamet...fala za utehata znaci ne sum edinstvena , daj boze da isterame do kraj
Da bev vcera. Mi napravi doktorkata vaginalno eho i se vide deka implantacijata e vo matkata kaj sto treba da bide, fala mu na gospod ne e vonmatericna bremenost. Mi kaza deka meri okolu 5 nedeli i 5-6 dena sto znaci si odgovara na datite od mojata ovulacija. Se vide samo yolk sack ( izvini ne znam ova vo makedonija kako go vikaat). Mi kza deka seuste e rano za srceva akcija no sega za sega se izgleda super. Treba da idam na 17ti koga ke bidam vo 8ma nedela da vidime srceva akcija zdravje. Ja prasav zosto sum imala krvarenje koga doznav deka sum bremena i ne mozese da mi dade tocen odgovor. Vika ili e pocnata bremenosta kako bliznaci pa ednoto ne uspealo ili e od implantacijata. A jas togas imav 3 dena samo po nekolku kapki pa 3-4 dena krvarenje kako za menstruacija pa uste 2-3 dena samo spotting. Koj znae sto e bilo. Da se nadevam za 2 nedeli se da e vo red.
Супер , баш се радувам , штом има ,,жолчна ќеса,, јас така го преведувам yolk sack нареден пат ќе видиш срцева акција , од тоа место ќе се развива првично ембрионот.. барем така гинекологот ми имаше кажано. Јас сега за втората бременост кога бев вториот пат покрај жолчното ќесе имаше и срцева акција , ама добро јас бев 8ма недела. Ќе биде се во ред , уживај
I jas taka bi go prevela, no neznam dali se koristi vo mk kako termin vikam da ne tresam zeleni I jas se nadevam za 2 nedeli da go slusneme srcenceto