Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.262
    Допаѓања:
    27.943
    Jas imav hematom (krvarenje vo matka) do pred nekoj den (do 10 nedela) i se povlece. Vidlivo nitu ednas ne prokrvarev, mi objasni doktorot deka toa se slucuva vnatre vo matkata i se javuva kaj nekoi zeni pri implatacija.
    Bev pod terapija 4 nedeli (clexane + depo + utrogestan + redovni vitamini).
    Ako se sledi redovno i se prima terapija ne e strasno.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Девојки имам закажено преглед овој месец во 11 недела во Систина.Како што читав на форумот во 11 недела се прави скрининг за даунов синдром.Дали некоја од вас правела и Приска 1? Која е цената во систина за Приска?

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Утрово направив тест и излезе позитивен арно ама, имам кафеав исцедок над 15 дена ( започна уште за време на овулацијата и уште не запира).
    Денес ми е 28-ми ден од циклус и многу е рано за било каков праглед, се јавив во центарот кај што водат бремености ми рекоа да проверам бета хцг на два пати, за дали ќе се дуплираи во меѓувреме да ставам прогестерон вагиналети, барем до наредната недела, ако се влоши ситуацијата секако на итна.

Инаку, оваа ми е втора бременост и плус еден спонтан абортус.
    Сите три пати започнуват на исти начин, со исцедоци и грижи до немајкаде.
    Останува да се надевам дека ќе биде се' во ред.

На pile30, Poppins, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Направи си бета хцг ќе знаеш на што си

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Cestitki i so lesno, milo mi e sto ke ni se pridruzis na temava...nema vrska toa sto imas kafeav iscedok mozebi ti se procistuva organizmot. Jas sum 10+5 i veruvaj mi deka postojano sum so bolki plus kafeav iscedok i dva pati do sega sum pokrvarela sveza krv....so terapija i pozitivni misli se ke bide vo red.skoro cela bremenost lezam na patoloski i primam infuzii...tuka skoro site ja imale istata maka i eve sega se pred poroduvanje. Pozzz

На Andonia, Monella и Poppins им се допаѓа ова.
  6. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Feminki, dali e normalno vo prvo tromesecie da se ima cesto 37 temperatura? Mene obicno mi e 36.5, sega koga ke osetam tesko na glavata I da mi se lezi samo cel den, meram I 37. Paracetamol ne pomaga. (Izvinete na latinica, nemam kirilica na telefonov)

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.771
    Допаѓања:
    145.280
    37 е нормална температура кај возрасни.
    Како затоплена се чувствуваш од хормоните.

8. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    899
    Здраво!
    Ако добро се сеќавам и мене ми беше така во прво тромесечие но не пиев Парацетамол затоа што секаде читав дека е нормално температурата да биде благо покачена, па еве сега чекам уште месец и некој ден до породување :) . Така што не грижи се околу тоа, ќе се стабилизира, а до тогаш ќе се навикнеш :) .
    Поздрав и со лесно да си го истераш остатокот од бременоста .

На Andonia и BrideToBe им се допаѓа ова.
  9. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Fala mnogu! Do sega nikoj ne sum slusnala da ima 37 zatoa se sekirav. Ok, ne sum samo jas. Fala srcka, I so tebe najlesen poragjaj I gushanje posle toa :*

На Puffy2019 и Andonia им се допаѓа ова.
  10. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.035
    И мене толку ми беше температурата на почеток. И сега дури од време на време ми иде до 37.2
    Нормално е ,не се секирај:)

11. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    899
    Нема проблем, затоа сме тука.
    Фала ти на убавите желби :D :*

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Еве ме и мене тука по 2пат , ме примате :$ Уште сме на почеток 5недела ќе а стартуваме , ми дади одма витамини е сега малку ме чуди затоа што и ПреМама Дуо и фолна Тифол ми даде плус Утрогестан за подршка , има ли потреба од фолна плус , ПреМама содржат се убаво или :wasntme: во првата бременост до кај 2 или 3 пиев само фолна после витамини само . Знам има посебна тема ама ги пиете ли Утрогестанов или вагинално терате , неможам покрај малава вагинално наутро да ставам и лежам , две испив до сега немав тегоби од нив валјда нема да се јават :envy: претходно немав мака со нив .

Ајде со лесно нека ни е на сите , ќе се дружиме :inlove:

На duffi, koritsaki, haruki и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.395
    Допаѓања:
    18.633
    Утрогестанот може и да се пие и вагинално да се става. Јас заради повраќањето ги ставав вагинално,ама навечер пред спиење, не знам зошто ти рекле наутро..

14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    по 2 треба , наутро и навечер .Ќе видам баш како ќе се одвива , засеа сум ок , многу малку гадење на моменти преку ден , ама рано е сеуште , предосеќам дека се ќе фати по ред , нема да избегнам повраќање :drunk: со првата бременост се утепав повраќање , па и заслабнав 3кг до 3м

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.395
    Допаѓања:
    18.633
    Јас за 3 месеци 5кг ослабев,се плашам да не оди уште надоле килажата. Инаку 15та недела,уште повраќам:x

16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Ќе стопира не се секирај . Сега ќе почни да се качува тежината . Јас од 54/55 симнав на 51 , па после коа си тргнав со 70кг отидов на бокс :tmi: ама одма ги симнав за месец дена бев пак на мојата килажа . Е сега а стартувам со скоро 57:drunk: сеа ми одг малку да ослабнам :bandit:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Cestitki :inlove: jas go pijam utrogestanot od start po edno navecer i nitu ednas ne mi bilo loso od niv.
    Do kaj 7ma nedela mislam nemav nikakvo gadenje samo od odredeni raboti gi izbagavav i ok mi bese, sega sum 12ta i moze da mi se sluci da povratam od cista mira:puke: no nee strasno si jadam i toa salam apetit imam:D imaj lesna bremenost :inlove:

На Andonia и Poppins им се допаѓа ова.
  18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Благодараам , исто и ти :inlove: јас се што постое увек ме фаќа и мене:lol:
    баш те читав дека си имала болки и ти како предменструални , ти се смириа веќе ? и јас исто осеќам на моменти , па туку ме маваа мисли (facepalm)

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  19. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Da da bolkite gi nema...toa e radi sirenje na matkata e sega se kako zateganje ama povrsinski na stomak, mozebi kozata se rastega poima neam iskreno:D tolku mn raboti se iznacitav od koa ostanav bremena i na pati sum ko od nebo padnata (facepalm):D

20. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    zdravo
    se nadevam ke me primite i mene ovde. Denes napraviv test za bremenost i e pozitiven utre ke odam na gin no denes imam cel den kako bolki za dobivanje inaku imam edno since od 4 god i dva spontani abortusi eden po eden pa strav mie da ne se sluci pak isto. Dali i vie gi imavte ovie bolki na pocetokot ne se sekavam deka so prvata bremenost gi imav

На tina2018, koritsaki и Meckicja им се допаѓа ова.