Алал да ви е за муабетиве, милион вредат Коа сме кај муабет зошто плачам, плачам на глупи реклами, плачам дека маицата ми ја нема, зошто сме договориле ручек за викендот, а јас го договарав и викав да секако ќе дојдеме... и после пола саат нејкев да одам и врескав по дома од плачење а тој само трепка... Ќе не издржат уште малце
Da prasam nesto sega otidov do wc po mala nuzda i orkako izvrsiv nuza malku na toaletot imase rozovo...me fati strav..dali ima nekoj takvo iskustvo ve molam...
Od kade so urinirav...vo vaginata nisto nema. Mokracata mi bese normalna od koga se izbrisav na toaletot go vidov toa rozovo
Jas imav taka poradi cistit, vospalenie na mocniot kanal. I toa ne eden den, pa edna nedela si urinirav rozevko i duri imav i parcenca malecki crveni. Caj od brusnica piev, no togas istovremeno imav i kandida koristev i vaginaleti. Po edna nedela mi pomina... Ajde sega koga kje odis na pregled kazi mu na doktorot... No mislam ne e strasno nesto povrzano so bremenosta, cim ne e vaginalno
Kako znaes od kade e tocno? Nema potreba od panika ama jas bi ti preporacala miruvanje i da si odis na lekar.
Мое мислење е дека за крварење, па и да е само мала количина,мора да се посети доктор.Точно дека може да е од различни причини,кои не се страшни, но сепак доктор да види, да каже.Сепак ова е мое лично мислење, а секој си одлучува себе.
Тогаш може и вагинално да е.Да било од мокрачата и таа може ке била црвеникава.Без лутење девојки ама јас кога вака читам се нервирам.Место на лекар да одиш бараш мислење лаичко на форум.Кога станува збор за крварење во бременост немаш време да чекаш некој да ти одговори туку бараш мислење од стручно лице.Јас два пати имав крварења и мн добро знам колку може да бидат ризични.
Sekako deka prvo se konsultirav so lekarot..toj mi rece samo pij si go Dabrostanot lekot,i ako slucajno pokrvaris poveke dojdi vecerva na dizuren lekar,,,zatoa i vas ve potprasav.,posto nekolku pati idam veke u wc mokracata mi e normalna samp koga se zabrisuvam ima rozovo po malku,a posle toa zasega nedaj boze nema nisto,neznam ne me boli ni stomav nisto...neznam
Espana ja prvo se javiv na lekarot,toj mi rece ne e strasno pij go dabrostanot samo,pa ako imalo krvarejnje posilno od ova da se javam na dizuren lekar,,,,moj odgovor strasno se nerviram so nasite lekari,i iskreno neznam sto da recam.. Da da mi rece...no drugo nisto,a rozavo imase od vaginata,i sega lezam samo,..
Мила ептен си на почеток на бременост, 3-4 недела ми се чини. Тупи им се на дежурно да те зирнат Остај тоа страшно не страшно по телефон. Лично да зирне и да ти каже дека е супер за на раат да си спиеш. Некогаш и јас си викав дека е подобро да дознаев во 7-8 недела барем малку повеќе време да е поминато бидејќи нормално е во првата третина да си на штрек за секоја ситница.
Jas nemozam da vidam koja nedela e. Inace od site pacientki koi doagaat ovde kako sto za istoto dojdov i jas terapijata e taa,dobraston za rana bremenost i eventualno progesteron.Najbitno e strogoto miruvanje. Sepak doktorite podobro znaat.
Јас влегов во 12 недела, ама мачнините си останаа.Сега имам и страшни главоболки, пијам цедени лимони, портокали.Се плашам притисокот да не ми се качува.Од страв си правам разни филмови.Гинекологот ми даде бедоксин и аспирин 100.Тешко ја поднесувам бременоста, се надевам дека ќе биде подобро.
Јас имав вртоглавици.И нешто од внатре ми кажуваше дека сум трудна.Иако докторите ме убедуваа дека нема повторно да имам деца.И секако ми доцнеше 4 дена .
Predmenstrualnite simptomi i simptmite za bremenost se skoro isti.Kaj mene bea taka,samo sto plus mnogu mi se spiese i se izmoruvav od nisto.
Bockanje vo matkata dva tri dena pred da dobijam, ama nekoi cudni bockanja bea toa... Baska deka probuvavme i nekako osekjav deka ima nesto, duri koga go napraviv testot mu go dadov na mm a jas mizev i srceto od peti kje mi izlezese, ednostavno cuvstvuvav isto taka cesto mokrev duri i navecer stanuvav, no bidejki bese avgust 40 stepeni nadvor, piev voda ko luda... moze i zatoa odev cesto do wc