Паста Лидера. Ја има низ аптеките и маркетите. Не содржи толку штетни материи како кремите. А принципот и е како брич, крема. Може нешто подолго да се задржува депилираното. Зависи колку брзо ти растат влакната. Или шеќерна паста. Види некој салон што работи со неа.
Ја има во подобро снабдените маркети и аптеки. Ама ако не ти се трпи болка поарно крем или ете Лидера пошто шеќерната паста за депилација е
Devojki denes go vidov moeto embrionce i srcenceto pulsirase...no na desniot jajnik imam cista od 66 mm..doktorot veli osven bolka drug problem ne bi mi napravila..no sakav i vasi iskustva da slusnam
Јас имав проблем со цисти во околу 10та недела. На десниот јајник имав 5, на левиот 4 цисти. Ми праева огромни болки и нелагодност, јајниците ми беа толку големи што ми беше отечен стомакот каде што се јајниците. Ми беше препорачано боледување и мирување, и со тек на време си се повлекоа. Не се секирај, само поише одмарање, без тешка физичка активност, без нагли потези и ќе биде океј. @Adams во 12та недела.
Ако скринингот е добар немаш потреба од Приска, која е само некоја си статистика. Ама да не ми биде шубе одлучив да правам и Приска. Во 12та недела се прават
Е да бајаги ти е голема... моите беа од 25 до 27 мм, ама беа поише. Иди почесто на контроли да ја пратите, ќе биде се океј. Знам дека си уплашена и загрижена, ама мора да бидеш смирена, стресот само лошо може да ти направи. Мирувај и гали меше, ќе биде се во ред
Dali nekoja piela dabroston zaradi hematom Nemam krvarenje samo bolki i na kontrola mi rece deka ne e ubavo pricvrsten plodot deka ima nesto kako hematom. Sega pijam po dve na den 15dena pa posle pak kontrola mi rece samo da pazam i da ne krevam tesko. Dali moze od apcinjava da mi se povlece toa ili tesko? Inace 9+4 sum
Јас имав хематом во матка на почеток на бременост, исто без видливо крварење. После 4 недели терапија се повлече и сега е се во ред. Слушај го докторот, и прави како што ќе ти каже.
Лошо ти објаснил тебе гинекологот.Тебе хематомот ти е во близина на плодот ,и во случај да предизвика сукрвица да не го оштети ти дал дабростан како поддршка.Он е зацврстен,ти имаш срцева реакција слушнато.Само ќе мируваш барем до 12та недела и ќе ги примаш лекарствата.Не се плаши ,обично хематомот се создава и при имплатација на плодот,кај мене беше така ,но се санираше со лекарства
Devojki utrovo na krinonot imav malku rozovo kafeavo...dali vi s eima sluceno vakvo nesto..samo sto zapovna 8 nedela od mojata bremenost
Кафеното во глобала не е опасно, јас цела осма недела и покрај терапијата имав де розево, де кафено, ама докторката рече ништо страшно. Ако ти е шубе, прашај си го докторот кој те води.
Zdravo devojki, Pred edna nedela doznavme deka sum bremena konecno . Pregledot mi e slednata nedela radi praznicite. Simptomite uste ne mi se izrazeni,osven pospanost,omalaksanost i meki bolki vo stomak i grb. Pred 2 dena mi se pojavija nekolku kapki temna kafena krv. Denes pak imav mnogu malce. Pominav se na internet, vidov i deka za nulta negativ mora odma da se prima inekcija posle vakvo nesto. Dali ste imale vakvo iskustvo?? Sekoj sovet e dobredojden. Imajte mirni I srekni denovi vo isekuvanje na bebencata.