Женски, ајде да се пријавам во групава...конечно успеавме со ивф. Според последен мензис сум 5+1. На контрола треба дури за 10 дена да одам. Како ли ќе се издржит до тогаш.... Сакав да прашам кои грчеви колку често е нормално? Јас имам баш онака како за добивање и тоа секој ден по неколку пати, со тоа шо на една страна се поизразени. Немам крварење. Дали мислите дека ако е вонматерична бременост би имало крварење иако примам и прогестерон и естрофем? Многу сум паничарка значит....
Честитки и со лесно! Сето што го напиша е нормално. Грчеви прави матката, на моменти имаш чувство дека ќе добиеш и тоа те избезумува. Постепено ќе исчезнуваат. Не се секирај. Се ако немаш јаки, неиздржливи болки или крварење на добар пат сте. Многу нормално е на неубави работи некогаш да ти оди умот. Сите се со страв во коски. Само треба да веруваш дека се е добро, а стравот пак нека си е присутен. Издржи ги овие денови и ќе си ги слушниш најубавиот звук на ехо. Сега сеуште не ти се верува, јас станав свесна дека сум бремена дури кога влегов во второ тримесечие. Се најдобро и не брзај, трпение имај само. Така е нашево, се со чекање. Гали меше
Фала ти многу @bela.m. Во право си...паметот се на лошо ми оди. Само проверувам дали сум прокрварила ме плашат грчевите, посебно ради тоа што бетата некако не ми растеше ок. Ќе ја проверам пак, некако психата да ја подсмирам. Фала ти на одговорот, убаво е вака некој паталец да те окуражи
Нема потреба да ја проверуваш пак бетата ок ти беше грчеви и болки во матката во бременост се нормални оти се шире матката ако не се ептен силни прашај го Др за магнезиум дали да пиеш за грчевите
Абе...знам и докторот ми рече ајде доста проверуваш...ама јас шо си е сигурно...сигурно си е...и си проверив денес...и сега сум помирна. Се мислам да земам магнезиум и не само ради грчевите туку и за столицата...
И јас сум тука 7+5 Од понеделникот си добив мајчина книшка, имаме срцева реакција. Инаку на обично ехо не можеше ништо да види. На вагинално ехо виде срценце. Никакви мачини немам ни промени во вкус, така ми беше и со првата бременост. Болки и отек во гради добив после 6та недела.
Девојки ве молам за мислење.Денес имав напнат ден цел ден плачам што од нервоза што од хормони Инаку сум 8+3 недела и сум мн исплашена да не му се случи нешто на бебето дали вие сте имале ваков период со нервози и плачки и дали се било во ред
Devojki zdravo nemozam Moram da spodrlam so vas..nemozam da si poverivam vo Mart imav missed I zamislete Sega pravev test izlezen pozitiven a se pazevme barem taka si mislev mn mi e strav oti mi rekoja da ne ostanuvame najmalce 3meseci I plus ova mi e 4 pat da ostan a ostanatite miseed be molam za sovet kapak na se sreda treba da odam na odmor egipet ..lelle kako e mozno me me osuduvajte pliss sakam da me sovetuvate ve pozzz
Мила,не е лесно,но прво отиди на гиниколог да се види што е и како,провери БХСГ,види да не треба да примаш терапија(не се секирај 3 месеци се поминати),кажи и на матичната дека планираш да патуваш и дали можеш.И пред се честитки,сепак бебуш е благослов,а за патување има време,ќе одиш,ете сега не бил моментот.Секое добро и ти посакувам овој пат успешна бременост до крај.
Нормално е да си пораздразлива и нервозна во бременост, јас имам успешна бременост и неуспешни и во сите во почетокот бев баш нервозна и си пиев б6 по потреба. Ако ти иде на плачка исплачи се без грижа на совест ама гледај потоа да си смирена а не да се вртиш во круг. Со лесно
Мила честитки ако ти е тешко а знам точно како ти е поразговарај со психијатар психолог верувај ми многу помага опушта
Зошто осуда? Со убава мисла, до крај. Консултирај доктор. Некофаш најубавите работи се случуваат непланирано Кога мбогу планираш, не искача