taka e srcka neznam zs mozi rebase da pocek uste nekoj mesec baska me koci so odmorov ama posekako ce se konsultiram so doktor pozz
Не да ми жежат ми горат си реков од жештините е ,ама премногу топли нозете си реков зарем можно е од времето да е ама не ќе да е до времето хаха
Девојки здраво Јас сакам да ве испрашам вас кои сте во прв триместар.... Добро само мене ли ми се гади од мирис на сапун? И срека не повракам ама што и да јадам после ми се гади и морам да подригам како малло дете... Да не знае некоја помош за таа работа да не ми доага гад од се и сешто..... Јадам по малце и често ама ни тоа не ми помага..... Исто и друга работа док ми кажа на преглед дека се е во ред дека има срцева акција и се е бо нормала а сепак до 12та недела да ставам утрогестан 2 пати на ден од 200 мг.... Какво е вашето искуство со сето ова
Околу гадењето кај секој е индивидуално,секој организам различно реагира ,се што се издржува и не е прекумерно издржувај но доколку е премногу советувај се со доктор што би ти предложил. А за утрогестанот јас до 12 недела го ставав 2пати на ден од 200мг а сега сум веќе14недела па сеуште ставам утрогестан по 1 на ден така да нема штета од него слободно ставај го.
Фала ти на споделено искуство не е страшно.... Кога ке помислам дека се работи за најубавата работа на светот дури и да не јадам не е проблем Само сечие искуство е добредојдено
Девојки како се справувате со поспаноста? Денес од кревет не сум станата, мислам можам да го преспијам цел ден хехе
Здраво девојки, 10та недела сум деновиве премногу обврски ми дојдоја чистење и др раб за два дена правам свадба не сум одморена под стрес сум паники ме факаат на моменти ко да се гушам неможам да се изконтролирам.. ја прашав гинекологот не смеело дијазепам од 2мг само бедоксин а тоа уште повеќе ми прави да се чуствувам повознемирено.. некој сл искуство.. шо да се напијам ?
Моја блиска особа пиеше дијазепам откако видоа дека има сериозна потреба од нешто за смирување, пробај со бедоксин, колку максисум смее пиј, ваљда смее повеќе од едно дневно, ако не иде така, пак консултација
Бедоксин магнезиум и да се обидеш да се смириш сама, свадбата ќе помине но ти мораш да се чуваш за новиот живот што расте во тебе. За останатото можат и блиските да ти помогнат.
Dijazepam nikako jas se napiv ednas pri krajta na bremenost i na bebeto odma mu se namalija dvizenjata
Мамички јас сум 7ма недела, од минатата недела почнаа мачнините, но денес не само што ми се лоши туку се чувствувам премалаксано, едвај се движам....нормално е до толку да ми е тешко?
Девојки денес бев на прв скриниг и др рече се е во ред, идната недела треба да правам TORCH испитување на институтза јавно здравје дека не сум од ск некој да ми објасни каде се наоѓа.
Денеска бев на прво ехо и ги видовме двете најубави срценца што бијат Освен поспаност сеуште немам други симптоми 6та недела и 1 ден сум денеска. Бацки до сите
Здраво девојки Ме снема на некое време ама еве ме Ние сме 9та недела веке и престана да ми се гади од се и сешто само немам апетит и земам да јадам затоа што треба ама кога ке почнам свакам дека сум била гладна Незнам дали е параноја или нормално ама штом поодам повеке од 15 мин се уморувам и сакам да си прилегнам Сестрами ми рече "Трудна си не ди болна"