Исти,слични како за добивање,мн ми беше лошо,омалаксана,како некоја тежина да ме влечеше вагинално....
Здраво. Подолго време ве читам, ама никако да пишам 7ма недела сум бремена, ми се гади скоро од секое јадење. Денес открив дека ми помага чај од нане и лимон И со јогурт поминувам добро. Прв симптом ми беа пораснати гради на моја радост и на мм. Цело време имам чувсто на благи болки во стомакот како кога треба да добијам, ама поминуваат за 5 минутки. Постојано ми студи како да ќе настинувам. И многу спијам. По цели денови, 12 саати на ден. На работа неможам да финкционирам нормално.
Caj od nane vo bremenost ne smee da se pie. Barem mene taka mi kazaa, iako go obozavam nane cajceto ne sum se napila 8 meseci :/
Сеа ме замисливте. Додуша прв пат денес пробувам чај од нане. Ма да матичниот гинеколог ми рече дека неможел да штети чајот, али подобро да си на сигурно нели? И камилицата ќе ми стане вкусна ако треба хаха
Abe vaka po internet imam procitano trudnici deka si pijat caj od nane, no sepak mene mi bese strav, i da smee i da ne smee, ne go pijam
Мене ми кажа нутриционист дека чај од нане и цимет никако во бременост, предизвикуваат спонтан абортус...од памет се извадив и нема шанси да се напијам....
Нане и при доење не се пие ,може да дојде до прекин на млекото.Ист случај и со чај од магданос. Чај од лист од малина предизвикува контракции на матката.
Kaj mene 4 nakaj 5 nedela bese tocka Edvaj se gledase a vo 6 imase srceva reakcija mnogu e rano da se vidi I ne cini cesto na eho I ja Im vikam na Klinika dojdov bebeto da go vidam Ali ne se sekiraj I mene mi e prv pat sea 11nedela sum I uste se prasuvam Dali sum Trudna hhhh Ali na posledniot Pregled imase Nesto sto lici na glava taka da cekaj uste 2-3nedeli min ke Ima srce Zeni a sek I orgazam vo bremenost ????steti ili podaleku od Toa ???ja se pazam ko od suga Ama Nikoj Ginekolog Toa ne mi spomnal
Nas ni rece gin deka mozeme normalno da si imame, i si imavme od sam pocetok, sega sme na pauza nekoe vreme, no poradi bakterija... a i 9ti mesec sum vekje
Јас сум скарана со сексот од сам почеток на бременоста.Штом доктор не ти кажал да паузираш, немаш гајле Само знам дека не е добро во тебе да сврши, затоа што спермата го омекнува грлото на матката....
zenski jas denes bev na ginekolog doktorkata samo mi rece deka imalo gestaciska vrekicka me prasa koga mi bila poslednata mens i mi rece duri po eden mesec da idam na kontorla so ke kazete ?
Гестациската вреќичка претпоставувам била во матката што е супер и од старт се елиминирало евентуална вонматерична бременост, штом те прашала за последна менструација и ништо посебно не рекла...сигурно одговараат и мерките. Одмарај што повеќе, без голем физички или ментален напор, пиј фолна со јод, наскоро ќе ти се појават и грчеви па потребно е и магнезиум 300мг. на ден. За еден месец ќе го видиш срценцето. Зависно која недела си. ако не те држи место, отиди кај друга за 2-3 недели. Се надевам имаш направено пап и ти зеде брисеви, плус крвна слика и урина.
Во зависност од тоа кога бил твојот последен пап тест и брисеви, препорачливо е на старт да се извршат истите доколку изминале повеќе месеци. Кога ти беше последна менструација?
Доколку имаш редовна менструација на 28 дена, денес би требало да си шеста недела. 5+2. А Отприлика термин за пораѓај 07.11.2015. За 2 недели сигурно ќе има и срценце. Мене не би ме држело цел месец да чекам.
neli na 6 nedela se slusa srceva reakcija mene me buni zosto doktorkata nisto drugo ne mi kaza i zosto tolku mnogu posle eden mesec na kontrola
Од полна шеста недела може, а тоа е 5+6. Се порано е стварно премногу рано и ретко. Евентуално за оние кои имала порана овулација. Најчесто срценцето е 7-8 недела. Кај мене на пример беше 6+0 од сабајле.Ќе му дојде пак полна шеста недела. Ама реално 5+3 е рано...доволно е мерките да одговараат. Мислам дека вреќичката треба да е околу 5мм (кај мене беше толку во оваа фаза). После утврдување на бременоста прегледите се секогаш на 1 месец. Па она најверојатно како нешто што се подразбира го зела фактот дека ќе се појави наскоро срценцето и ти закажала редовен преглед. Односно не видела причина за загриженост. Но и јас би била нетрпелива и не би додржала цел месец.