Здраво женски, 7 недела сум, и до вчера ги имав сите типични симптоми...гадење, поспаност...денес тотално различно. Ниту осеќам гадење нити сум уморна...баш напротив. Дали е ок вака или треба да паничам?
Не мора да значи дека во континуитет ќе имаш мачнини и гадење. Некој ден повеќе, некој ден помалку, некој ден воопшто. Сето тоа е нормално. И јас имав денови кога ги немав мачнините. Не се секирај
Јас сум 10та недела,и од вчера почнаа болки како за пред да ми иди,не се јаки ама се непријтни,мн сум исплашена,дали и вие сте имале и од кога почнаа до кога ви траеа?
Да, како слаби менструални болки.. ми кажаа дека расте и се шири матката. Кај мене не беа постојани, околу 7-8 недела ги имав. Утре влегувам во 11 недела и веќе ги немам, но индивидуално е (јас па сега се извадив од памет дека имам од вчера кафен исцедок).
Мене и тоа ми е најмногу страв,во 6та недела имав на момент ваква болка и прокрварив,среќа испадна се во ред,доктороѕ ми кажа ако е кафеаво да не се плашам не е ништо,ако е свежа крв тогаш е страшно.
Како треба да биде, така ќе биде. Ние се што можеме превземаме, ни останува само да бидеме позитивни И мене ми кажаа двајца различни доктори дека е ок, зголемија Дабростон и ми дадоа Прогестерон инекции.. здравје само... се ќе биде
Женски јас сум во 8-ма недела, од почетокот имав малку кафеав исцедок и докторката ми препиша дабростон 2Х1 и утрогестан вагиналети, неколку денови немав ништо но еве денес повторно имам кафеав исцедок,ептен се испаничив, незнам дали е нормално и покрај терапијава повторно да имам исцедок
Отиди пак на преглед. Мене баш ми е чудно тоа со исцедокот. Сестра ми немаше таков проблем додека ги пиеше апчињата. И рекоа да не крева тешко, да не се напрега.
Здраво! Бремена сум 6+5 Сношти ми се јавија болки во левиот јајник (или некаде околу него) како да ме боцка некој со игла во него. Веднаш легнав и болката исчезна. Спиев одлично и изутрина не чувствував ништо. Но, во текот на денот на секоја минута од прилика чувствував прободување со ист - не баш мал интензитет - како боцкање со игла. Закажавме ехо за срцева реакција во понеделник. Што мислите?Дали овие болки се нормални? Од симптоми немам ништо, освњн болка во градите, и понекогаш брзо се заморувам. Ми се гади само ако се прејадам. Имав пњриод на посопност, но тоа помина...
Се додека се издржливи болките е ок. Јас еве и се уште ги имам одвреме навреме. Симптоми е премногу релативно...де ќе имаш де не...ако ти е страв можеш и сега да отидеш би требало веќе да има срцева акција...
Женски една консултација...пошо голем дел од времето лежам...имам болки во грбот, вратот и рамената. Си закажав масажа на грб, ама сега читам дека не е препорачливо. Што мислите?
Ne Ne sum sigurna deka masaza na grbot moze da ti nasteti. Samo reci im deka si bremena i deka treba da se vnimatelni. Naprotiv, mislam deka dobro ke ti dojde. Mozebi nekoj ima iskustvo, pa neka spodeli. Inaku koga ti e datata za poraganje? Jas bev so IVF, a ti? Mislam deka te vidov vo druga tema isto taka
Охооо далеку сум до пораѓај јас...онаму февруари наредна година. Тука така сме со бременостите, јас сум 7+5 исто со ивф. И плус кај истиот доктор сме Се враќа понеделник значи?
S Stvarno? I ti si kaj Dimitrov? Super. Koj den ti bese transferot? Na mene 28mi I jas sum za vo fevruari. Ponedelnik na eho, pa ke vidime
Јас на 23 правев трансфер, а ми беше на 20 ден од циклус. Со лесно нека ни е на двете јас сум ептем упрпана пошо имав едно крварење пред 3 дена.... Значи тука ќе е професоров од понеделник да го посетам
Ah, mila. Jas ne ziveam vo MK, dojdovme samo za transfer zasto imavme zamrznati embrioncinja. Podobro javi se vo Remedika i prasaj ❤️ So sreca na dvete i se nadevam deka se ke bide vo red
Дали е нормално 11та недела да се изгубат сите симптоми,градите веќе не ме болат како порано,немам болки во јајниците,едноставно не осеќам ништо,дали е нормално вака?
Здраво девојки Имам едно прашање Дали има некоја од вас да ставаат УТРОГЕСТАН и да има проблем со тоа (ги ставам најдлабоко што можам и лежам бар 1 час по аплицирање а пак на гаките си наогам парчиња од вагиналета и ми се гади и по 4 пати дневно сум под туш ради тоа) Ви се дешава ли и на вас ова или сум единствена???