Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Здраво женски, 7 недела сум, и до вчера ги имав сите типични симптоми...гадење, поспаност...денес тотално различно. Ниту осеќам гадење нити сум уморна...баш напротив. Дали е ок вака или треба да паничам?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Не мора да значи дека во континуитет ќе имаш мачнини и гадење. Некој ден повеќе, некој ден помалку, некој ден воопшто. Сето тоа е нормално. И јас имав денови кога ги немав мачнините. Не се секирај

На Andonia и охриѓанка им се допаѓа ова.
  3. Kukle1

Kukle1 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    66
    Јас сум 10та недела,и од вчера почнаа болки како за пред да ми иди,не се јаки ама се непријтни,мн сум исплашена,дали и вие сте имале и од кога почнаа до кога ви траеа?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Да, како слаби менструални болки.. ми кажаа дека расте и се шири матката. Кај мене не беа постојани, околу 7-8 недела ги имав. Утре влегувам во 11 недела и веќе ги немам, но индивидуално е (јас па сега се извадив од памет дека имам од вчера кафен исцедок).

Последна измена: 24 јуни 2019
    На Kukle1 и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. Kukle1

Kukle1 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    66
    Мене и тоа ми е најмногу страв,во 6та недела имав на момент ваква болка и прокрварив,среќа испадна се во ред,доктороѕ ми кажа ако е кафеаво да не се плашам не е ништо,ако е свежа крв тогаш е страшно.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Како треба да биде, така ќе биде. Ние се што можеме превземаме, ни останува само да бидеме позитивни :) И мене ми кажаа двајца различни доктори дека е ок, зголемија Дабростон и ми дадоа Прогестерон инекции.. здравје само... се ќе биде :)

На Eda82, koritsaki, Kukle1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Женски јас сум во 8-ма недела, од почетокот имав малку кафеав исцедок и докторката ми препиша дабростон 2Х1 и утрогестан вагиналети, неколку денови немав ништо но еве денес повторно имам кафеав исцедок,ептен се испаничив, незнам дали е нормално и покрај терапијава повторно да имам исцедок :wasntme:

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    38.476
    Отиди пак на преглед. Мене баш ми е чудно тоа со исцедокот. Сестра ми немаше таков проблем додека ги пиеше апчињата. И рекоа да не крева тешко, да не се напрега.

9. MMA

MMA Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2019
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    159
    Здраво!
    Бремена сум 6+5
    Сношти ми се јавија болки во левиот јајник (или некаде околу него) како да ме боцка некој со игла во него. Веднаш легнав и болката исчезна. Спиев одлично и изутрина не чувствував ништо. Но, во текот на денот на секоја минута од прилика чувствував прободување со ист - не баш мал интензитет - како боцкање со игла. Закажавме ехо за срцева реакција во понеделник. Што мислите?Дали овие болки се нормални?
    Од симптоми немам ништо, освњн болка во градите, и понекогаш брзо се заморувам. Ми се гади само ако се прејадам. Имав пњриод на посопност, но тоа помина...

10. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Се додека се издржливи болките е ок. Јас еве и се уште ги имам одвреме навреме. Симптоми е премногу релативно...де ќе имаш де не...ако ти е страв можеш и сега да отидеш би требало веќе да има срцева акција...

На MMA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Женски една консултација...пошо голем дел од времето лежам...имам болки во грбот, вратот и рамената. Си закажав масажа на грб, ама сега читам дека не е препорачливо. Што мислите?

12. MMA

MMA Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2019
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    159
    Ne
    Ne sum sigurna deka masaza na grbot moze da ti nasteti. Samo reci im deka si bremena i deka treba da se vnimatelni. Naprotiv, mislam deka dobro ke ti dojde. Mozebi nekoj ima iskustvo, pa neka spodeli. Inaku koga ti e datata za poraganje? Jas bev so IVF, a ti? Mislam deka te vidov vo druga tema isto taka

13. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Охооо далеку сум до пораѓај јас...онаму февруари наредна година. Тука така сме со бременостите, јас сум 7+5 исто со ивф. И плус кај истиот доктор сме;)
    Се враќа понеделник значи?

На Meckicja, tina2018, MMA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MMA

MMA Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2019
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    159
    S
    Stvarno? I ti si kaj Dimitrov? Super. Koj den ti bese transferot? Na mene 28mi :)
    I jas sum za vo fevruari. Ponedelnik na eho, pa ke vidime

На охриѓанка и tina2018 им се допаѓа ова.
  15. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Јас на 23 правев трансфер, а ми беше на 20 ден од циклус. Со лесно нека ни е на двете(fingers) јас сум ептем упрпана пошо имав едно крварење пред 3 дена....:worried:
    Значи тука ќе е професоров од понеделник да го посетам8)

На MMA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MMA

MMA Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2019
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    159
    Ah, mila. Jas ne ziveam vo MK, dojdovme samo za transfer zasto imavme zamrznati embrioncinja. Podobro javi se vo Remedika i prasaj ❤️
    So sreca na dvete i se nadevam deka se ke bide vo red

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kukle1

Kukle1 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    66
    Дали е нормално 11та недела да се изгубат сите симптоми,градите веќе не ме болат како порано,немам болки во јајниците,едноставно не осеќам ништо,дали е нормално вака?

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.971
    Da, normalno e. I jas izgubiv simptomi okolu 12 nedela.

На Kukle1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Здраво девојки :)
    Имам едно прашање :) Дали има некоја од вас да ставаат УТРОГЕСТАН и да има проблем со тоа (ги ставам најдлабоко што можам и лежам бар 1 час по аплицирање а пак на гаките си наогам парчиња од вагиналета и ми се гади и по 4 пати дневно сум под туш ради тоа) Ви се дешава ли и на вас ова или сум единствена???

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    Ставам јас и нон стоп тече,кога повеќе кога помалце, по 4-5 пара гаќи менувам на ден.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.