Здраво женички, бремена сум 7 недели бев на лекар има срцева реакција, но ми рече дека на десен дел сеуште не е прилепено целосно и дека е нормално до 3 месец, дали има некој слично искуство. Фала
Бременоста било да е по природен пат или по пат на ивф, се смета од денот на последен циклус Честито!
Не мила од денот на прв ден на менструација.Пример си добила денес, и од денес ќе ги рачунаш гестациските недели,кои потоа во зависност од развитокот на бебуш се корегира овој термин за отприлика една недела пред и по предвидениот термин.Секое добро.
Девојки желудникот ми е страшно подуен и имам цело време болка во него (на допир) и кога ќе се протегнам како воспаление на мускули да имам, дали е нормално? И кажете ми лек за одење по голема нужда, мака мачам деновиве а не сум имала таков проблем тоа дополнително ме натиска и ме боли доле.
Баш сега прочитав во врска со одење по голема нужда да пиеш 2 лажици маслиново масло на сабајле ма гладно Не ми е пробано пошто досега сум немала проблем срека, ама го прочитав на друг форум од трудница во 34 недела која си имала мака Со лесно
Зар може некој да голтне масло јас би повратила.. Презреано овошје, суви сливи, има и сирупи на природна база за таа намена.
Здраво мамички 4та недела сум од бременоста земам PreMama Duo матичната не ми е тука на одмор е до 26 јули бев на ехо кај др доктор ми ги препиша само тие сега ја чекам да се врати и Да збориме за боловање бидејќи работава ми е 8 сати стоење и работам со кабли кои се прскани со отрови сакам да прашам за ваше мислење?
Така ми велат земи си најубаво боловање а за преместување исто е во цела фабрика иначе стоењево 8сати не ми е проблем сега за сега дека сум на почеток после ке ми смета
Сигурно има замена твојата матична. Не знам баш дали е паметно да ја чекаш до 26 јули а работата ти е со токсични материи. Тие сите скоро имаат влијание некакво. Побарај си боледување одма, мој совет ти е тоа.
Сируп Дуфалак земи, безбеден е за трудници. Јас го пиев првата бременост, докторката ми го даде, зошто страшни проблеми и болки имав од запек околу 10-та недела. Гаден е за пиење, ептен благ, ама помага, во смисла не да протерува, пошто не е лаксатив, туку само ја омекнува столицата и поттикнува полесно празнење на цревата. Од храна, јогурт со ленено семе ми помагаше, суви сливи исто, праски, кајсии...
Има замена, но немам одено кај неа докторов ми рече малку е незгодна нема да ми даде боледување Др нед си зедов одмор и сепак најпаметно е со неа да разговарам
Распрашај се по колеги, претпоставени, која е досегашната практика за работа на трудници во тој оддел. Сигурно имате некои олеснувања и посебна заштита.
Женски јас сум во 9- та недела од бременоста, на првото ехо докторката виде две жолчни ќесиња и само еден плод, ми кажа дека и изгледа мн чудно, ми препиша хормонална терапија и исто така кажа дека матката може сама да го отфрли едното жолчно ќесе, тоа и се случи, имав кафеав исцедок и на вториот преглед се виде само еден плод, кафеавиот исцедок кај мене продолжи па повторно отидов да видам што е работата, ме прегледа и ми кажа дека се е супер па наредна контрола ми е на 9-ти, проблемот е што имам цело време исцедок, не многу но на бришење го имам, претходно имаше кафеава боја а сега е како жолто зелен, до сега наоравивме 3 еха, цело време и кажувам на докторката за секретот и вика се е супер, но јас многу сум загрижена, дали има простор за паника, дали да чекам до закажаниот преглед или да одам да инсистирам да ми земе брис, презагрижена сум...
Покриена си со терапија, само одмарај и се ќе биде во ред. Многу бремености започнуваат со исцедок , завршуваат сосем успешно.
Девојки првиот скрининг во 12та недела кај го правевте? Плс за препорака и искуство од докторот? Се мислев и кај матичната да го правам но сепак носам две и сум на 100 памети. Ви благодарам
Гордана Петровска - Систина. Скрининзи и се специјалност, а плус е одлична докторка, голем професионалец. Ми ја водеше цела прва бременост, скрининзи, се' кај неа правев, и ме породи на крај. Презадоволна сум. Сега пак ќе одам кај неа и за оваа бременост, здравје боже, само да биде се' ок. 5-та недела сум и баш следнава недела имам закажано кај неа Инаку, прв скрининг може и кај матичната, но штом си со близначиња, јас би на приватно, ако имаш можност. Најтопла препорака за докторката од мене
Јас имам искуство со прв скрининг кај Елена Петрова во Ремедика. Еве и вториот го закажав кај неа. И јас носам близначиња. Специјалност и се скрининзите, јас лично сум презадоволна од првиот. Детално објаснува, убаво, смирено... Топло ја препорачувам! На крај ќе си одлучите вие секако