Нормално е ,матката се шири се тегнат лигаментите. Се додека болката се трпи и не се појавува исцедок во боја нема простор за паника.
Луси99 нормално е , можеш да си пиеш парацетамол за главоболката , јас често имав на почетокот, без апче не поминуваше
Здраво женски имам едно прашање.Бремена сум 6та недела на Ехо се виде дека е помало за една недела и дека сум 5та недела касни плодот .Докторот ми даде Фембрион 2х1и Аспирин 100мг дали некојс имала слично вакво нешто ??? Психа ме утрпа
Не се секирај со текот на бременоста неделите ќе се изедначат па дури може и да надмине плодот уште една недела.
Denes si go vidov maleckoto denes sme 8 nedela i 1 den a odgovarame na 8 nedela i 3 dena sega znam sto e srekja
Јас правев петта недела и два дена и не се гледаше ништо, само како мрља некоја. За да не се разочараш и помислиш свашта како мене оди после седма.
За да се потврди бременост, најрано во 5-та недела. Тогаш може да се види сакус, и тоа исклучиво со вагинално ехо. Исто така, може, а може и да нема сеуште срцева акција. Кај мене имаше на 5+3, јас не очекував толку рано и отидов само за потврда на бременост, ама видов и срценце
Гледам ќе се тешиме јас дознав завчера дека сум трудна, првото ми е година и 4 месеци, а јас си го кревам гајле немам. Утре сум на прв преглед, ќе прашам доктор па ќе ти пишам овде. Мислам дека не би требало да е проблем ако е се во ред со бременоста
Jас веќе бев и прашав и докторката рече категорично не. Никако кревање, макс до 5 кг, а по правило рече дека смее до 3 И сега колку можам избегнувам, ама има ситуации кај што едноставно малата ме бара и си ја земам. Гледам да се чувам, ама некогаш си викам, ако треба да биде ок, ќе биде ок. Си се тешам така, иако знам дека тоа што ја кревам е погрешно и не смеам да го правам, ама шо да праам Баш пиши тебе што ќе ти кажат
Zdravo na site, sakam da ve prasam kako gi pominuvate prvite nedeli od bremenosta? Jas sum 6ta nedela. Se custvuvam nenaspano i imam nekogas grcevi sto mi rekoa deka e normalno..dajte sovet za ishrana, vitamini, dali imate dozvola za letuvanje i odnosi? Pozdrav do site!
Знам, и мојава исто. Обесена за нога ми е постојано и крева раце да ја земам Јас гледам барем седечки да ја кревам, да не стојам. Ќе седнам, па ќе ја земам во скут и така некако проаѓаме. Претпоставувам после 12 недела нема да има веќе толку опасност од кревање, сега е ризикот, нели. Па да истуркаме некако дотогаш и полесно ќе биде
Девојки пред 4 дена прекинав со кринон гел,и сега имам некој чуден исцедок од него ама измешан со некоја чудна жолта боја,нема мирис никаков ама ме чуди зошто сеуште имам исцедок од гелот,а не го користам веќе?
И јас примав до 12 недела, и после подолго време се чистев од него, докторот рече дека се лепи на ѕидовите па затоа така.
Честитки. Најдобро да си се консултираш со матичен за се. Јас користев фемибион и магнезиум за грчеви. Односи подобро да избегнуваш во прво тромесечие но и за тоа треба да се консултираш со гинеколог. Среќно.