Kaj nas vo Gr.kade sto ziveam ne zimaat brisevi vo bremenost, jas cela bremenost ja pominav bez nitu eden edinstven bris, ednostavno taka rabotat ovde. Osven krvna slika i urina sto se pravi sekoj mesec, drugo nisto. I na krajot samo koga vlegov vo 9 mesec mi dadoa edni vaginaleti cisto da se procisti kanalot, cerviksot i tolku bese.
Јас сум активна од 18 год а сега имам 25 ама па прв пат бев на гинеколог пред година и пол кога забременив прв пат. ..после тоа одев на контрола само за молата што ја имав а пап немам никогаш направено
Да не ти зел брисеви а ништо да не ти рекол? Оти многу често е така, само доколку има нешто се јавуваат или споделуваат резултати. Се додека е се во ред, си ќутат. Јас би го сменила докторот во спротивно.
во ред е дека вагинално се земаат ама мислев дали се чувствува нешто ко ќе ти зема брис мајка ми правеше некои испитувања кај истиот доктор и баш ми кажа дека се гребнувало малку болело па мислев дали се чувствува ко ќе се зема брис или не Епа не немам правено
Да, и да инсистираш. Секоја сексуално активна жена, дури независно од бремена или не, треба да си прави редовно пап и брисеви.
Брисевите се задолжителни во секоја бременост. Да бидам искрена, прв пат слушам за земање на микробиолошки брис, крв и урина на прв преглед при утврдување на бременост, не само во мојот случај туку и од колешкиве и пријателки. Но како што кажа @espana секој лекар работи по свој принцип. Најважно е да се има доверба во избраниот лекар!
Dokolku ginekologot rece deka moze, da smee. Nie si imavme normalno so maz mi, doktorkata ni rece moze cim e normalna bremenosta, no bez svrsuvanje vnatre a na bratuced zenata e bremena mesec pomalku od mene, na nea i zabranija bidejki nisko go nosi bebeto...
pozdrav feminki jas sum nova tuka,mariz jas sum bremena vo 15 nedela i doktorkata ni rece slobodno imajte odnos no ne mi spomna za svrsuvanje vnatre ili ne a so ima vrska od too pozdravce
Односи најдобро со кондом, не само поради спермата туку и телото на трудницата е склоно кон инфекции.
Pa svrsuvanjeto go omeknuva grloto na matkata, taka nesto... Zatoa i se preporacuva na kraj na bremenosta da se svrsuva vnatre, za polesno poragjanje, samo sum slusnala dali e navistina taka neznam
И ние си имавме односи на почетокот и сеуште си имаме И кај мене докторката рече дека доколку е нормалана бременост ( како во мојот случај) се можеш да си правиш што си си правела претходно а исто и на мене ми нагласи или односи со кондом или свршување надвор заради инфекции на трудницата а во спермата имало нешто што можело да предизвика инфекции, така да најдобро ти е со заштита Доколку ти е се нормално можеш да уживаш во бременоста бидејќи времето лета и можеш се да правиш што ќе ти одобри докторот *
И плус може контракции да предизвика. Јас во 9 та недела нокта кога имавме односи,наредниот ден прокрварив.Може беше случајност незнам..и отогаш ми забраниа и цела бременост немавме.