Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Јас сум бремена 4 недели кај мене веќе се виде точкичка на ехо...Матичниот ми кажа некаде на крај на месецот да отидам за срцева реакција...Која недела најрано може да се слушне срценцето :l:

2. Dark Orbit

Dark Orbit Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    17
    Да

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    6+
    Добро ти рекол матичниот. Ако не ти се чека две недели, барем 10 дена да минат.

На Dance27 и 0ли им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Како на 4 недели? Мислам дека тебе неколку дена ти доцнеше, па после ја провери бетата. Четири недели си бремена кога треба да добиеш, ти тогаш нели не знаеше дека си бремена.

Едит. Ако беше на преглед со 12 дена доцнење, тогаш си била според циклус повеќе од 4 недели бремена кога го виде точкичето, скоро 6 недели. Четврта недела е многу рано да се види. Се рачуна според прв ден од циклус :)

Последна измена: 18 октомври 2019
    На Sexybaby86 и dunika им се допаѓа ова.
  5. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Мене последната менструација ми беше на 05.09
    Во вторникот дознав а бета среда правев.Па што знам незнам како рачунат докторите.
    Но матичниот кога ме виде на ехо кажа дека се гледа и јас самата си видов.
    Па матичниот според бетата и дата на последната менструација ми кажа дека се работи за бременост помеѓу 3-4 недела,и кажа за две недели да отидам да биде дали има срцева реакција.Збунета сум ова ми е прва бременост

6. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ќе отидам на крај на месец....Мислам дека само да слушнам срценцето и ке ми олесни...Многу ми е страв да не има нешто лошо

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Опушти се и мисли на убави нешта. Се ќе биде во ред. :)

На Martka и Dance27 им се допаѓа ова.
  8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас тие менструални болки ги имав некаде до кај 8,9 недела, а сега последниве две недели не се толку изразени како што беа во 6та или 7ма (тогаш само во тоалет трчав мислејќи ми дојде). Сега еве при крај на 11 недела одвреме навреме ме врти стомаков/јајниците, чувство како да ме затега понекогаш надолу па мислам дека е од тоа матката што расти. Така да, можам да кажам дека свикнувам на сите затегања и сл. Нормално, прва бременост и не знаеме што е ок што не....Само ме измачува како што и претходно пишав желудников, и ми се повраќа а мн ретко повраќам. Ми се јади на 2 сати, ако не каснам мислам ќе исповратам, ужасно чувство. Ама тоа е....Одвај чекам на втор преглед за една недела...:lol:

На Jana06, Sexybaby86 и 0ли им се допаѓа ова.
  9. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Мила имав менструални болки во предниот дел на матката нели кај што се осеќа пред добивање и пецкање кај левиот јајник.Половината и бубрезите не ме болеа.Крварењето ми почна поизразено,си реков стара крв,ама беше некако апла црвенка како втор ден мензис,но слични се и крварењата кога се има хематом,па си викам ај од тоа е.Се засили крварењето и матичната ме прегледа со ехо и ме прати на клиника каде се испостави дека е вонматерична.Но тоа беше кај мене.Кај тебе не мора да е тоа,можеби сакусот ќе се види подоцна.Ако нешто сумљаш и ако си од Ск.појди до клиника или до приватниве за да си начисто,зошто матичната ти споменала,според мене не чекај,и не дај Боже доколку се установи вонматерична не е страшно,но да се види навреме.Пишуваш и дека крвариш па ќе ти дадат терапија.Ти посакувам плодот да е кај што треба.Мачнини немав,ни нагон за јадење.

На Dark Orbit му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dark Orbit

Dark Orbit Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    17
    Која недела почнува крварењето во таква бременост ?

11. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Мене ми се појави во 5 недела,веќе во 6 ми потврдија дека е вонматерична.Ако е откриена на време не остава последици,поминува,и потоа се остварува бременост и се истерува до крај.

На *Ribolovka* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас сум 11+4 и скроз исто се осеќам, посебно делот за јадењето :D
    Иначе, за другите членки... На почеток сите ги имавме тие 'менструални болки', па после следи болка на секое кивање или кашлање, па болка како истегнат лигамент (претпоставувам дека е од ширењето на стомакот), па желудникот, па ждригање како невоспитана итн итн. :D На повеќето ни е прва бременост и сме исплашени ама горе доле знаеме што не е нормално, а и нема потреба од толку потресување. Еве сме дошле до моментот што сме го чекале толку време, сега само треба да уживаме додека трае. Ве гушкам :hug:

На Sexybaby86, lavinija28, *Ribolovka* и 2 други им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро? :^)
    Од 2 сум будна, свежа, како којзнае колку да сум спиела, а не само 5 саати.
    Го слушам мм како си хрка и му завидувам, се превртувам и не можам да заспијам.
    Оваа ми е најголемата промена откако сум бремена и ми фали спиење од 22 до 6, но што да се прави, тоа е. Блазе вас што сега си спиете.

На dunika, Jana06, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dark Orbit

Dark Orbit Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    17
    Болките само во левиот јајник и бубрег дали се нормални или мора да значат нешто ?

15. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, утрогестан 2*200 ставам од 6 недела и треба се' додека одам на контрола сега за 1 недела. Е сега, вечерта пред да одам си велам да не ја ставам таблетата и сабајлето исто бидејќи мислам дека брисеви ќе ми прави. Ќе ја прашам сестрата сепак, а вие како сте правеле во овој случај?

16. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    И јас сум истата , ставам за во тоалет и мижам да не се расонам, но кога ќе легнам се измачувам со не спиење, кај 5 h или 7h ќе заспијам ... но не е тоа тоа денот веќе почнал.

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас би ги ставала, независно од земањето брисеви. Но нека кажат поискусните како правеле.
    Леле исто со мижењето, демек да не се расонам.
    Сум призаспала околу 5 и нешто до 8. Ај барем вкупно да се собираат 8 саати :^)

18. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Ме интересира дали некаде по аптеките во Мкд се продаваат амп. Прогестерон депо на Галеника ? Ако некоја од вас знае да ме информира . Да си знам . Фала

19. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Јас ги користам тие и ги наоѓам во секоја Зегин аптека, цената им е 94 денари.

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.970
    Не сметаат за брисеви ни за урина кога се испитува.

На lavinija28 и *Ribolovka* им се допаѓа ова.