Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Епа до крај да тераме така без мачнини. Инаку ние после ќе одиме, треба срце да слушнеме :inlove::l:

На Филотеа, medena147 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Можеби подоцна се имплантирало.
    Колку точно си? Ти пишува полна 4-та?

На Kate Rina 93 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Срамота,не срамота јас уште со сигурност не знам која недела сум,докторката претходна кажа на следно ехо според димензии ќе се утврди. Сега кај друг доктор одам, ќе се расправам пак околу неделите... Среќа што ги чувам наодите од 27 август и 12 септември и да види дека фоликулот си стои. Претходната докторка ме праша за последна менструација и ми вели аха 7ма недела накај 8-ма, и јас одма и кажувам НЕ, и таа објаснува како се сметаат недели не ми дозволува да и кажам што е работата.. И реков не знам која недела сум ама не сум 7-8, помалку сум. И дадов да види и бета колку имам и на ехо кога виде сакус вели ее да , не си била 7-8 недела. Ми кажа само за 2 недели на ехо пак. И еве денес можеби ќе дознаам која недела сум. :D

На Kate Rina 93 и 0ли им се допаѓа ова.
  4. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    И мене на апликациите ми пишуваше 6та недела а кај докторката на сликата 5та. И она ми закажа за 10дена за преглед. Не знам зашто така. Ама она не беше загрижена така да нема фрка :D:D:D

А иначе до вчера беше топ, не ми се гадеше. Денес кога станав одвај се воздржав да не повратам.

На Филотеа, Kate Rina 93 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.977
    Aaa Оли сега видов 4недела и 4 дена пишува. Со едната апликација ми се совпаѓа. Со другата ми бега за 2 дена:D
    Женски одите на работа?

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ете, 4+4, полниш 5-та недела, арно си е и за две недели срценце :)

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Јас одам зашто работата ми е умствена и опуштена. Имам добра работна атмосфера. И имам опција од дома да работам ако сакам :)

На Sexybaby86, Kate Rina 93 и Филотеа им се допаѓа ова.
  8. Baby-hope*

Baby-hope* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2018
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    73
    Super ti e betata,mozebi se bliznacinha.Inaku i dvete sme so isti den na posledna menstruacija i ista betacestitki

На Dance27 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  9. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.096
    И мојата работа е таква, а работодавачите имаат големо разбирање за бременоста, така што ако нешто не сум ок некој ден, ја имам опцијата да работам од дома.

На Butterfly1107 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    95.133
    Јас одам на работа.Ембрио трансфер ми беше во сабота,во понеделникот нормално си продолжив на раб.Активна сум и не седнувам,во движење ми работата,и доста наведнувања.Пазам само да не кревам потешко од 10кг.

На tina2018, *Ribolovka*, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Јас пред три недели бев на прво ехо и бев осма недела. Бета хцг не ми даде упат да правам. Се прави ли во осма недела да барам упат сега сум 11 г.н?
    Колку често правите ехо? Јас пред три недели имам направено само едно,а на почеток на ноември сум на скрининг. Се мислам дали да направам денес едно ехо, беспотребна паника ме фаќа. После ќе ми се фати за недела ипол-две пак ехо за скрининг. Некоја тапа како слаба менструална болка имам и пецкање од време на време а за спиење да не правам муабет, како зомби сум цело време.

12. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Еве сум и јас без мачнини и поваќања.:hai:

13. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Сега се вратив од преглед, бебе е 17,2мм, докторот вели 8недела тоа е или 8+1 значи влегувам во 9та. Срце слушнавме, ни покажа се убаво и му вели на дечко ми, ела ваму да видиш што си направил, и почна да му кажува ова ќе биде мозоче ама гледаш уште нема ќе се оформи во скоро време :D :D мене ми кажа на исхрана да внимавам и само вода да пијам. Ни кажа секс дека може но му потенцираше на дечко ми да не се опушта многу и да не свршува во мене :D а он тоа го правеше ама сеа се исплаши и после во колата ми вели аа крај нема веќе штом докторот кажа не смееме нема да правам така :D :D
    комедии

На Lostinparadise, tina2018, Anomis11 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Женски во 7ма недела правев крвна анализа, седиментацијата беше 10, денес правев пак 13+0 сега е 23, не е ли тоа многу?

15. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Мислам дека не се испитува седиментација во бременоста јас колку што знам нормално е во бременоста да е покачена, незнам зошто ти испитале

На Babyiscomming и 0ли им се допаѓа ова.
  16. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Мамички по некој разноразни калкулатори денес сум 7+4г.н. Докторката 100 пати ја прашав да одреди термин, но таа ништо. Осеќам од прееска како да ми се грчи јајникот. Имам болки. Изминативе денови се слушав со Др и ми вика било нормално, се ширела матката. Дали некоја мамичка има вакво искуство како мене? Ми е страв да не се случи нешто.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.096
    И јас имав и се уште имам чести грчеви и болки (8+2 сум), и мене ми рече докторката дека тоа е заради ширењето на матката. Како што читам на интернет, нормално е во првото тромесечие.

На Butterfly1107 и Bebac им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    Не се испитува во бременост.

На Babyiscomming му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby-hope*

Baby-hope* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2018
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    73
    Дали некоја од вас има искуство со прогестерон?Јас пред 1 недела бев на преглед и се видоа 2 точки и срцева акција.Денес сум точно 7 недела ,ама ме загрижува прогестеронот зошто ми е само 11.3,а почнав со 9.2.Имав мачнини ама последниве 3 дена се смирија?

20. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.977
    Мојата работа е стресна и физички заморна, се работи до 12часот навечер, па се мислев дали да земам боледување или да одам на работа :?:
    Му спомнав вчера на докторот што работам,ми рече боледување да ми даде, да не одам. Ама на мислење сум.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.