Така е. Во првата бременост јас го имав надминато крајниот термин за пораѓај за околу 10 дена, па гинкологот не советуваше да имаме односи со свршување внатре затоа што спермата соджела нешто што поттикнува контракции и полесен пораѓај .
So Boga napred se ke ti bide vo red nemoj da se plasis...samo stravot trgni go... Poslusaj ja doktorkata ne odi porano od mesec,i nemoj vaginalno da davas da te pregleduvat... Cestitki,..pocekaj si malku ne odi na pregled vednas..i koga ke odis ne davaj vaginalen pregled..toa e moj sovet..pozdravce i so sreka.. Cestitki...
Оти не вагинално?!? Јас само што видов позитивен тест по 2 дена каснење,појдов на гинеколог по 3-4 дена и ме прегледа вагнално,при што потврди бременост...јас мислев дека ќе имам можеби крварење поради вагиналниот ама се е во ред засега фала богу
И мојот гинеколог на почеток секогаш прегледува вагинално, така поубаво се гледало, доколку е внимателен нема потреба од страв дека ќе не повреди..А мојов гинеколог е мнооогу внимателен кога прегледува вагинално...е после прво тромесечие не се практикува вагинален преглед, со исклучок кога станува збор за крварење, ризик некој(недај боже)
Кај мене прво не можеше да го види,мислеше дека е вонматерично ама после слезе малку подолу со вагиналното ехо и го виде ми го покажа на екранот и ми кажа дека се во ред .Искрено мене и малку посигурно ми е вагинално и пред бременост и во рана бременост мислам дека подобро се гледа внатре се....сепак,мое мислење
I toa sto vikas kaj tebe bilo se vo red i da bide celovo vreme se najdobro,,no ima kaj nekoi sto vaginalnoto ne pominuva basnajdobro,jas go dadov moevo mislejnje,inaku sekoj si ima svoe pravo mislam.ako jas se prasuvam ne bi dala vaginalno. Pa toa sakav i jas da go kazam radi sekoj vid rizici,sepak ne e do nas do lekarot e.
Да да така е ,во право си...сепак ако си одиш редовно кај истиот гинеколог сигурно тој знае каков организам имаш и затоа ќе знае дали да те прегледува вагинално или со обично ехо.Не знам дали си бремена,доколку си со лесно
Така е , затоа јас не сум многу за промена на гинеколози, не дека не треба да се слушне друго мислење, но сепак кај еден да се води бременоста, едноставно ме познава од почеток, таму сум редовна и знае што да прави, и најважно да се чувствува човек сигурен, спокоен пред и по преглед, и самиот доктор да влева доверба...тоа е мое мислење
Od iskustvo devojche sekogas baraj si I vtoro mislenje a ako e potrebno I treto. I nikogas neostavajte da ve vodi samo doktor od primarna zastita primer maticniot ginekolog barem 2-3 pati obavezno pojdi kaj nekoj specijalist Moj sovet ako sakas primeni go nema da imas steta
Jas bev vcera na eho obicno i mi potvrdi bremenost se gleda samo edna tocka 2.5mm za edna nedelA mi zakaza pregled ama se mislam i da zakazam vo remedika pa sega neznam
Јас одам во приватна болница кај специјалист во друг град, бидејќи во мојов град нема ниту еден асален гинеколог кај нас најмногу пациентки и бебиња умираат дури оти не се здрави докторите во мозокот...и јас имав спонтан, со таа бременост овде одев на контроли ама од спонтаниот навака само кај овај доктор ќе одам Ами почекај уште една недела, па закажи во ремедика
Ako mislis deka ako odis vo privatna klinika deka ke te gledaat podobro gadno si se izlazala slobodno zemi si upat za vo drzavna na GAK I ic ne mu ja misli samo procitaj si ubavo po forumive bas kaj koj nemoj od tepka Ubava I lesna bremenost
Јас мојата бременост, а и претходно цело време сум кај гинеколог специјалист во Систина, не одам кај матичен ....таму отидов поради некои проблемчиња и бидејќи засега сум задоволна од него, затоа велам не би одела кај друг.... а се согласувам дека мислења се слушаат и од други др.
Pak ke ti kazam od moe iskustvo GINEKOLOZITE OD SISTINA NE SE SPECIJALISTI EDEN MI GI UBI BEBINJATA A DRUGIOT KE ME UBIESE MENE sekogas baraj si I drugo mislenje site sme skeptici za ginekolozite od drzavna no od moe iskustvo tie se pokazaa kako najdobri
Женска, читајќи те, значи си имала лошо искуство, не велам дека се најдобри таму, таман работа,сите тие работеле во Државна, само сепак секој со свое искуство. Јас сум особа која бара и други мислења, не ако се фатам за еден заклучок и крај...ама најважно да не чува Господ, нас, нашите бебиња кај и да сме....
Taka e kako ke ni e sreka samo pak velam sekogas da ima vtoro mislenje pregled konsultacija a ako e potrebno I treto sepak za zivot se raboti
Iskreno i jas samo poradi toa vtOro mislenje sakam da odam vo remedika... Po sto nekako me vaka strav a neznam od sto i zosto. Mnogu nekako sum nervozna inace za prv pat bev kaj maticniot ginikolog
daleku od toa deka sakam nekogo da isplasam samo sakam da se obrne poveke vnimanie I togas koga ni velat deka se e vo red Nemoj da panicis se ke bide najubavo samo smireno I so 4 oci otvoreni I za nekolku meseci ke si imas bebce vo pregratka