Трудници што се боцкате со клексан,како ги рефундирате со извештај од трансфузиолог или од гинеколог специјалист од гинекологија.
Со извештај од гинеколог терапија и здраствена книшка за викенд и празници можете да одите во дежурните амбиланти т.е во клиниките :чаир,јане сандански и сите други не прават проблем само носете си игла и шприц знае да нема и не се наплаќа.
Така правам, одам во Идадија и во Јане Сандански кога ќе ми се падне да примам Депо во недела. Мене општ матичен во книшка ми ја запишува инекцијата и ме боцкаат без проблем. Овие двапати што отидов во Систина беа исклучок.
Од трансфузиолог. Ако не сте склони на грипови зошто да примате? Работете само на имунитетот и доволно е.
Јас не примив вакцина,иако се размислив малку. Грип не се сеќавам да сум имала,чат пат настинка од по неколку дена.Само многу течности,овошје и зеленчук,плус трудничките витамински таблети мислам дека се доволни.И избегнување на гужви од типот трговски центри освен ако не е нужно.
[ Првата бременост се породив лани ноември и одев на предавањата за трудници во систина.Некој праша дали да се вакцинираме од грип одговорот беше не.
Zenski edno prasanje. Vo 6 nedela sum nakaj 7, od 5 nedela nekade pocna od vreme na vreme i ne sekoj den na brisenje kafenko...nemozam da recam iscedok no kako parcence. Doktorot me gledase na 4d eho i vika se e ok primam utrogestan 3pati na den, no sepak sum malku voznemirena...nekoja so slicno iskustvo? Fala vi!
И јас имам повремено,ептен е измачувачки. Наутро топла вода со лимон,почнувај со овошје доручек,портокал,слива круша..Многу јогурт и потечна храна.Движење исто,пешачи колку можеш.Од прогестронот е инаку,прави да се стега дебелото црево.
Јас пред да останам бремена да не речам на 5-6 недели се разболував (работам со деца). Откако останав бремена,почнав витамини и ниту еднаш не се разболев. А си пиев и цедени цитрусни сокови и јадев мнооогу овошје.
Последен ден од прво тромесечие, од утре сум полна 14-та недела и влегувам во второ тромесечие Мешето мааалку ми се познава, гледам дека веќе морам да купам трудничка облека и тоа многу ме весели. Многу сум среќна и само посакувам да му е убаво на снегулко мој, да пливка и претка, да си расте и да си го гушнеме за неколку месеци
Колку брзо минува време, ко да беше вчера, кога објави дека имаш позитивен тест и оп, веке второ тромесечие . Можеби па мене одстрана, така ми изгледа . Гали мешко и уживај, оние што поминале велат дека второто тромесечие е најубавото од цела бременост, иаку верувам дека секој ден си е посебно уживање .
И мене брзо ми помина Како вчера да беше, навистина. Секој ден е убав и го живеам со убаво расположение Ти го посакувам истово, ќе ни се придружиш за скоро
Дај боже мила Ако не успеам да ве дружам тука, тогаш се надевам еден убав ден ке ви се придружам во мајчински .
Zdravo od mene! Slusnav deka Lazarevski svoite pacientki gi sledi do 12-13 nedela. Dali toa e taka? I ako moze predlog za dobar ginikolog so koj da gi prodolzam kontrolite? Fala odnapred.