Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.929
    Допаѓања:
    326.842
    УБИЛ е мн тежок збор.
    Во налет на нервоза и болка разбирам некој така да обвиниш но дали е навистина докторот крив.Кога јас би била сигурна дека доктор ми ја упропастил бременоста и за малце и мене ,искрено ми го натерала да одговара за тоа.

На galapce, Kiflicka05, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.486
    Допаѓања:
    288.157
    Со сета почит и сочуство за загубата на некои девојки, јас мислам некои коментари подобро да бидат малку поблаги или барем во соодветните теми.
    Бидејќи девојките на почетокот на бременоста се доволно во паника и стрес...

На galapce, Kiflicka05, MissDior и 3 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.929
    Допаѓања:
    326.842
    Јас ете имав друго искуство со Систина.Да не беше др.Адамова која нокта ме прими и направи таа вечер се за мене ,незнам сега дали керка ми ке лежеше до мене.Бидејки сите други ме убедуваа да се исчистам за да не трпам компликации,она единствена ми даде надеж.И ми рече ова бебе е борец и ке го износиш до крај.Така и бидна.

На galapce, Kiflicka05, espana и 3 други им се допаѓа ова.
  4. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Fala ti :) bas ke vidime kako ke bide

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.070
    A zosto mislis deka neodgovarase :) I da vo pravo si teski se tie zborovi no za zal vistiniti :)

Daleku od toa deka jas ja kudam cela Sistina i pokraj moeto loso iskustvo od tamu samo velam da ne se veruva slepo :)

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мила немој да чекаш по еден месец да одиш на преглед, па кој би можел толку време да издржи за преглед, треба да си отидеш и да слушнеш срцева реакција на бебе некаде околу 7 недела а не да чекаш цел месец, а искрено јас како што знам 90% од труднициве матичните ги гледаат вагинално на почетокот и мене цело тромесечие ме гледаше вагинално и доволно се стручни докторите за да не те повредат ниту тебе ниту твоето бебенце, а ако е толку опасно вагиналното па како ќе ти зема брисови во 12-13 г.н нели? Со среќа и со лесно :*

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Во право си дани значи знам дека е тешко тоа што и се случило и јас имав спонтан во 3 месец,па не пишувам ништо за тоа...иако кај мене на сликите од ехото се познаваше тоа внатре и покрај тоа ништо не ми кажа таа докторката...ама мораме да се помириме со судбината и фактот дека сме го доживеале тоа грдо искуство. ..само да не бидеме толку напнати по форуми оти има девојки што се во прва бременост и коментарите си ги земаат при срце па се прават непотребни паники

На galapce, Maceto123 и danichap им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.070
    Jas kolku sto znam forumive se spodeluvanja na iskustvo I nikogo nesakam ni navredam ni ispanicam I voopsto ne sum napnata tuku samo sakam da predupredam I kamo da imase mene nekoj da mi kaze da nemora da ucam od sopstveno iskustvo
    A toa sto ti ne go spodeluvas tvoeto iskustvo tvoja odluka :) A I se dodeka molcime za propustite na ginekolozite ne e na dobro. Ako barem so moeto iskustvo I pomognam na 1 trudnica jas presrekna sum :) :) :)

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.929
    Допаѓања:
    326.842
    Ако се гледа само гестациската врека најверојатно е втора,трета недела бременост.За месец дена ( 4 недели) тамам би била 7 недела за срцева реакција :)

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Можно е Joy ама еве јас кога бев на преглед бев 5 г.н и имаше само гестациона кеса и за 10 дена отидов на срцева реакција и се беше како со треба, фала му на бога :) а инаку се согласувам со тебе подобро да се почека него да се избрзува со прегледите па да те враќаат назад и да се испаничиме :*

11. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    А зошто да не дава вагинално?

12. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    И јас сега на 19 имам закажано кај др. Снежана Адамоска, па баш сакав да прашам за мислење за докторката дали направив добар избор. Претходно пред да останам бремена имав одено кај др. Елизабета Атанасовска, не дека не сум нешто незадоволна од неа ама сега се одлучив за Адамоска и се надевам не погрешив.

13. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Се согласувам дека тука сме да споделиме мислења и искуства, меѓутоа тоа сепак треба да се прави повнимателно и ненаметливо. Прво, сметам дека не треба да се даваат НЕСТРУЧНИ совети од типот "не давај да те гледа вагинално" и слично бидејќи гинекологот тоа го знае најдобро. На пример, мене за првата бременост само првиот пат ме гледаше вагинално и толку. Сега за вторава бременост ИСТОТ лекар ме гледаше и во 13-та недела, а колку што знам @danichap сеуште има такви прегледи (иако не е во МК). Се е индивидуално. Исто така не треба да се апсолутизира дека државна е лоша, приватните се ок или обратно. Според мене НАЈВАЖЕН е лекарот во кој треба да се има максимална доверба. И јас отсекогаш велев дека "за втората бременост ќе си одам само кај матичната и ќе се пораѓам во државна" (за првото се' правев во приватна), меѓутоа ете не требало така да биде - пак си се вратив кај МОЈОТ гинеколог, што ме следеше и пораѓаше првиот пат (иако сега е во друга приватна болница). Значи лично јас не отидов во приватна заради приватното туку заради мојот гинеколог. Можеби некој и нема да се согласи со моево мислење, можеби за некој друг мојата матична е најдобриот гинеколог на цел свет, но за мене не беше и затоа никогаш не наметнувам мислења. Споделувајте искуства внимателно, тоа е моето мислење. Поздрав до сите!

На Angel.Heart, danichap, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.929
    Допаѓања:
    326.842
    Јас имав мн позитивно искуство со неа :)

На Angel.Heart и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Emka,nikoj ne ja osporuva tvojata dobra namera za pomos.Devojkite samo sakaa da ti kazat deka,a i sama mozes da primetis,sekoja trudnica koja se obraka ovde za pomos citajki gi ovie raboti ke se ispanicat uste poveke.
    Se sekavam na moite pocetoci
    ovde kolku bev ispanicena.

Inace appsolutno se soglasuvam so tebe.Ne ostavajte na edno mislenje,sekogas odete na vtoro.
    Ne ostavajte da bidete ne inforimrani,prasuvajte,citajte.

На danichap, m.i.g и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.070
    Pa ako ne se najde nekoj da napise informira kako nekoj ke moze da procita!!!!???? I jas sigurno nekogas ke go imav mislenjeto kako tebe i ke si recev ama toa na tebe, nekoja i se desilo, no otkako ke ti se desi i na tebe i te kako ke vidis deka se desavalo i na nas :( Od panika nema potreba no iskustvo + sekogas e dobredojdeno :)

На annaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Zenski a kako se smetaat nedelite vo bremenosta? :)

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.584
    Допаѓања:
    76.822
    Kako mislis kako se smetaat? Od posledna menstruacija se racuna.. :) neznam za sto mislis....

19. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Prva nedela se smeta od poslednata menstruacija narednite 7 dena taka odi ili gresam :)

Na primer kako da znam kOj mesec sum vo bremenosta? :)

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.584
    Допаѓања:
    76.822
    Se racuna od prviot den od koga si dobila, 40 nedeli koga kje gi podelis na 9 meseci ti ispagja nekade eden mesec da e 4 nedeli i nekolku denovi... Koga ti bese posledna menstruacija? :)

На annaa22 му/ѝ се допаѓа ова.