@NNK19 Еве го каде е второ, јас како влегов, така ми дојде силата. Мене на последната проверка железото ми беше 35 Па се испаничив, баталив какао, месо, спанаќ и сè што качува. Бог да чува... Едит. @monka_bonbonka секој ден какао пиев, месо јадев често и повремено спанаќ. И изгледа витамин Ц доста сум внесувала преку суплемент и со овошје. Не дека се убивав од јадење месишта, но ете.
Охооо бабачко железо, машала Јадам месо, скоро секој ден за ручек имам месо иако не сум голем љубител... а какаото имаш право ќе го внесам во дневна шема. Обично какао или органско користиш нешто читам као за трудници било подобро Витамин ц пијам кога ќе ми текне, не секој ден но ќе го внесам и тоа за секој ден ако не, инаку обавезно сабајле со апчињата кои ги пијам цедам лимон така да не дека не внесувам вит ц.
Какао од Краш купував, тоа само ми беше убаво, другите гадни ми беа И мислам дека од него ми скокна толку.
Не ништо не пијам.. и јас се изненадив првиот пат кога правев крвна слика ми беше 17 и после си рипнало на 22 а ништо не зимам дополнително а и не внесувам нешто преку храна зошто како што кажав што и да јадев одма во вц после Едит: да и јас какао почнав многу да појам ама живо (не варено) туку само попарено со жешка вода и после ладно млеко ставав. Ма да не сум ни прашала да не штети така да пијам ама по вкусно ми е отколку сварено
Здраво девојки, Ве следев изминатиов период изминатиот период пасивно а сега и активно бидејќи и јас станав дел од групава од вчера со Вhcg позитивен ❤️❤️❤️❤️ Најсреќни на светот сме дома!!! За сега ве поздравувам!
Мене железото ми е 27. Ама често пијам смуди со аронија и лимон. Едно време со мм и спирулина стававме па ни рипна и на двајцата до 35.
Здраво мами Едно прашање до оние кои правеле прв скрининг. Колкава беше должината на бебето кога го правевте? Читав дека мерките на нухален набор се земаат тек откако ќе направи 4-4,5 см. Поздравче
@monka_bonbonka pa jas i ti epten sme pogodeni kako tandem i mojata posledna menstruacija beshe na 31.10
Приска се прави истиот ден кога ти го прават скринингот, барем кај мене беше така. Каде планираш да правиш скрининг?