Да не те демотивирам, ама биди среќна ако најдеш термин на време воопшто. Јас кога бев, не ни беше докторката што ја пишуваше, поима немам која беше таа што ме гледаше.
Мислам дека ќе се слушне, кај мене не се сеќавам дали слушнавме на 5+9 или на 6+1. Е, сега, ако можеш да издржиш до 7, издржи
Зачестив со прашањава ама се загрижив. Имам температура 37 со 2,3 ме гребе грлото и ме боли глава Како може да сум ваков малер незнам! Што можам да се напијам и кои пастели можам да ги користам за грло? Инаку незнам дали на некоја и се случило еве 3-4 дена по ред премногу се потам навечер во спиење и станувам по 3 пати да се пресоблекувам. Мислам и од тоа ми е настинкава. Никогаш во живот не сум се потела така, па поготово не во спиење
Таа температура е нормална за бременост, не е за Парацетамол. Од хормоните се потиш, и тоа е нормално, ќе се стабилизираш. За грло за лижење Пантенол.
Знам дека мајка ми има хипер и примаше радиоактивен јод за да и ја уништи функцијата на жлездата и сега ја одржава со еутирокс. Ако има ова некоја врска во однос на прашањево.... така да мислам на тие со хипер дека не им е дозволено а за тие со хипо ок е дури и го зимаат во поголеми количини, им се препорачува море и сл.. Сепак информацијава треба да се потврди со ендокринолог.
Vcera imav prv skrining, 11+5sum, denes cel den imam bolki vo stomakot, dali moze da se predizvikani od pregledot? Ima li nekoj bolki vo ovoj period od bremenost?
Подносливи болки е нормално да имаш цела бременост. Матка се шири, органи се разместуваат... Ако е јака болката јави се на лекар.
Kako si denes? Ova so potenjevo i kaj mene se javi navecer iako ne do tolku kako kaj tebe shto kazuvash,no kako shto citam tuka ne e strashno ke pomine
Добро женчиња осеќате некоја промена вие што сте скроз на почеток бремени? Јас освен гради болни , поспаност и киселини ништо друго не осеќам. Немам мачнини, ништо немам. Оваа бременост ми е скроз различна од претходната.
Дај боже и без мачнини да си. И јас ептен на почетокот немав ништо исто како што викаш и ти па после некаде кај 6-7 недела ми почнаа мачнините а мислев ќе се спасам оваа бременост. Сега малце ми се поднамалија ама чат пат си повраќам... се надевам до 12-13нед скроз ќе ми престанат
I jas se pepotuvam i nastinav od toa. Nemam temperatura, ama nos mi tece i si kivam. Pijam caevi, supi, si velam ke pomine za brzo.
И јас немав ама затоа од 7ма недела умрев и од мачнини и од повраќање. Еве скоро 11та недела сум па пак се случува од сабајле да повратам. Дај боже да ги немаш мачнините