Јас ќе одам кај Хаџи Лега и ќе видам што ќе ме посоветува. За Нифти и јас размислувам како што читам во моментов е најдобар.
Фала ти, ме смири малку до сега немам слушнато искуство со таква форма на матка, а баш ме исплаши докторот.
Луѓе помагајте. Многу ми е лошо цел ден. Бев излезена до ендокринолог барав низ неколку аптеки достинекс и со кола низ гужва тргни застани почна да ми се лоши уште во кола почнав да се препотувам. Ок отворив прозор, пројде. Кога дојдов дома страшно почна да ме боли глава (мигренозно) незнам дали некој осетил таква болка цела лева страна од лицето како да ми се укочи ме боли окото, лицето дури и увото. И најважното нели почнаа и нагони за лошење, подоцна и за повраќање. Мерев првично притисок нормален беше, после маж ми кога дојде околу 100 со 80. Инче доручкував една интегрална кифла со јогурт и до сега ништо не сум јадена и нема ни да јадам. Терапија пиев, ја повратив, лимон пиев исто, вода, исто, ај кока кола земав исто и тоа. Се напив парацетамол и тој отиде ...Од 3 саат како почнав не застанав од повраќање, лошење и главава неможам да ја држам мислам веќе. До вчера одлично се чувствував.. Дали да одам на лекар се мислам мн. ми е лошо
Stavi vo edna casa voda edna laz sol I ispij ja solenata voda toa e dobro za nizok pritisok a dostinexne se pijat jas kolku sto znam vo bremenost ne se dovolno ispitani prasaj go dr za bromergon jas gi piev do 12 nedela od bremenost
Бременост денес ти е арно, утре лошо. Прво тромесечје повеќе се одмара, за терапија терај некој друг нека шета по аптеки. Чим повраќаш никако лимон, уште толку ќе повраќаш
Душо и јас имав еден ваков ден. Ама кога видов дека не можам да јадам и повраќав на секој час отидов инфузија да ми стават. Да не дехидрирам, мислам физиолошки раствор и бедоксин нешто имаше во инфузијата, рекоа од бедоксинот ќе се намали повраќањето. И така беше. До вечерта ми престана. А да и имав мн низок притисок тогаш.
Го направив и ова и одма го повратив. Пијам достинекс на 10 дена четврт. Денес ми рече ендокринологот дека што се однесува до неа веднаш би ги прекинала, но рече да се комсултирам со гинекологот прво. Јас уште ни на ехо не сум била, така да ќе прашам обавезно кога ќе одам, до тогаш ништо не прекинувам на своја рака. Шубе ми е.
Има стомачен вирус со повраќање.Пробиотик земи некој појак и витамин б6 и течности многу.Во еурофарм има дармфлора пробиотик 4 капсули е пакувањето и стратадол кесички како инфузија е и може и за трудници
Да со лимонот не да се зезнав, уште толку киселини и полошо Фала за одговорот, имаш право дека треба да се одмара но од дома не сум излезена одмарам цело време. Денес ми беше прво излегување
Јас бев на државна во мојот град. Можеш и систина. Кога ми беше вака лошо прво таму ср јавив. Рекоа да дојдам да ми уклучат инфузија ,ама и дека можам на државно во мојот град да ја примам ми спомна пријателка што работи таму. И затоа така направив.
Купи стратадол тоа е инфузија и безбедна е за трудници вечерва 1 кесичка утре сабсјле и навечер.Не оди вечерва ептен ако не се чуствуваш добро.
Epa javi se prasaj go ginekologot sto ke ti kaze za dostinex jas licno izbrav bromergon oti e dokazano oti ne e steten vo bremenost nemoras da cekas do prvoto eho jas na dr trajkovski na glava mu se kacuvav i za banalni rab mu se javuvav koga bev bremena
Нема стратадол ни во еурофарм ни зегин. Ми земал електролити му рекле може и пробиотикот. Може ли електролити ?
Може електролити и испиј си го пробиотикот. При повраќање се пие голтка по голтка, немој нагло плус електролитите мене ми се одвратни. Затни нос и полека испиј ги. Пробај да заспиеш и да заврши денот, утре подобро ќе се осеќаш. Си одмарала долг период дома и сега искачање цел ден. Ќе помине. Ако не ти е подобро оди во државна на гинекологија, од влезот вратата на лево, има секогаш дежурен лекар.
Фала ептен, без вас очигледно нема да се може поддршка сте ми, ве сите! Се напив пробиотик ( провен ми земал за трудници со дха, му рекле може во зегин, па се надевам дека е така ) ги пијам полека електролитиве и се надевам ќе заспијам. Одлично инфо ми даде за во државна. Фала нај