1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Tamaa

Tamaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    55
    Јас ќе одам кај Хаџи Лега и ќе видам што ќе ме посоветува. За Нифти и јас размислувам како што читам во моментов е најдобар.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Фала ти, ме смири малку до сега немам слушнато искуство со таква форма на матка, а баш ме исплаши докторот.

3. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Луѓе помагајте. Многу ми е лошо цел ден. Бев излезена до ендокринолог барав низ неколку аптеки достинекс и со кола низ гужва тргни застани почна да ми се лоши уште во кола почнав да се препотувам. Ок отворив прозор, пројде. Кога дојдов дома страшно почна да ме боли глава (мигренозно) незнам дали некој осетил таква болка цела лева страна од лицето како да ми се укочи ме боли окото, лицето дури и увото. И најважното нели почнаа и нагони за лошење, подоцна и за повраќање. Мерев првично притисок нормален беше, после маж ми кога дојде околу 100 со 80.
    Инче доручкував една интегрална кифла со јогурт и до сега ништо не сум јадена и нема ни да јадам. Терапија пиев, ја повратив, лимон пиев исто, вода, исто, ај кока кола земав исто и тоа. Се напив парацетамол и тој отиде ...:sweat:Од 3 саат како почнав не застанав од повраќање, лошење и главава неможам да ја држам мислам веќе. До вчера одлично се чувствував..;( Дали да одам на лекар се мислам мн. ми е лошо

Последна измена: 10 декември 2019
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Stavi vo edna casa voda edna laz sol I ispij ja solenata voda toa e dobro za nizok pritisok a dostinexne se pijat jas kolku sto znam vo bremenost ne se dovolno ispitani prasaj go dr za bromergon jas gi piev do 12 nedela od bremenost

5. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Денес и мене ме цел ден ме болеше глава. А претходно сум немала таков проблем.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    Бременост денес ти е арно, утре лошо. Прво тромесечје повеќе се одмара, за терапија терај некој друг нека шета по аптеки. Чим повраќаш никако лимон, уште толку ќе повраќаш

На Veki4kaa, Butterfly1107 и 0ли им се допаѓа ова.
  7. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.971
    Душо и јас имав еден ваков ден. Ама кога видов дека не можам да јадам и повраќав на секој час отидов инфузија да ми стават. Да не дехидрирам, мислам физиолошки раствор и бедоксин нешто имаше во инфузијата, рекоа од бедоксинот ќе се намали повраќањето. И така беше. До вечерта ми престана. А да и имав мн низок притисок тогаш.

8. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Го направив и ова и одма го повратив. Пијам достинекс на 10 дена четврт. Денес ми рече ендокринологот дека што се однесува до неа веднаш би ги прекинала, но рече да се комсултирам со гинекологот прво. Јас уште ни на ехо не сум била, така да ќе прашам обавезно кога ќе одам, до тогаш ништо не прекинувам на своја рака. Шубе ми е.

Последна измена: 10 декември 2019
  9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Има стомачен вирус со повраќање.Пробиотик земи некој појак и витамин б6 и течности многу.Во еурофарм има дармфлора пробиотик 4 капсули е пакувањето и стратадол кесички како инфузија е и може и за трудници

10. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Да со лимонот не да се зезнав, уште толку киселини и полошо:whew: Фала за одговорот, имаш право дека треба да се одмара но од дома не сум излезена одмарам цело време. Денес ми беше прво излегување

11. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Фала девојче, може ќе отидам и јас. Не се трпи ова на пола саат имам нагони

12. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.971
    Оди, не се измачувај. Ќе се осетиш веднаш подобро:hug:

13. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Фала ти, ќе го пратам ако не мм да ми земе. Никаков пробиотик немам дома како за беља.

14. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Страв ми е и мене да не дехидрирам:(
    Каде да одам? Систина ли само ми преостанува?

15. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.971
    Јас бев на државна во мојот град. Можеш и систина. Кога ми беше вака лошо прво таму ср јавив. Рекоа да дојдам да ми уклучат инфузија ,ама и дека можам на државно во мојот град да ја примам ми спомна пријателка што работи таму. И затоа така направив.

16. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Купи стратадол тоа е инфузија и безбедна е за трудници вечерва 1 кесичка утре сабсјле и навечер.Не оди вечерва ептен ако не се чуствуваш добро.

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Epa javi se prasaj go ginekologot sto ke ti kaze za dostinex jas licno izbrav bromergon oti e dokazano oti ne e steten vo bremenost nemoras da cekas do prvoto eho jas na dr trajkovski na glava mu se kacuvav i za banalni rab mu se javuvav koga bev bremena

18. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Нема стратадол ни во еурофарм ни зегин. Ми земал електролити му рекле може и пробиотикот. Може ли електролити ?

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Може електролити и испиј си го пробиотикот. При повраќање се пие голтка по голтка, немој нагло плус електролитите мене ми се одвратни. Затни нос и полека испиј ги. Пробај да заспиеш и да заврши денот, утре подобро ќе се осеќаш. Си одмарала долг период дома и сега искачање цел ден. Ќе помине. Ако не ти е подобро оди во државна на гинекологија, од влезот вратата на лево, има секогаш дежурен лекар.

20. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Фала ептен, без вас очигледно нема да се може поддршка сте ми, ве :hug::hug: сите!
    Се напив пробиотик ( провен ми земал за трудници со дха, му рекле може во зегин, па се надевам дека е така ) ги пијам полека електролитиве и се надевам ќе заспијам. Одлично инфо ми даде за во државна. Фала нај

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.