NeoBona во SinLab е поевтин. 550 евра се само 3те трисомии+пол, а 600 евра се 3те трисомии+x,y+NGS+фетална фракција.
1. Verifi supplement handout - првата опција за тестирање, која вклучува -т21, т18, т13, полови анеуплоидии, МХ- Тарнеров синдром, ХХХ, ХХУ и ХУУ по цена од 28.500 денари Целото тестирање се прави од 7-10ml венска крв од раката на мајката, со точност од 99,99% и во CLIA и CAP акредитирана и сертифицирана лабораторија (Verinata Health), во Калифорнија. Резултатите ги добивате за 5 работни денови. Знам дека има друга тема, чисто за Верифи прашав па ми одговорија. Можда ќе се најде на некој информацијава.
Здраво, Дали е нормално во 4н4д да осеќаш слаба болка како грчеви и повремено како болка во јајниците?
Дали некој имате тахикардија?Кога ми е стомаков надуен ептем со гасови ми се појавува.Пијам еспумисан и се смирува .ЕКГ беше во ред.
Јас сум со тахикардии од 4та недела, носев и холтер... ми кажаа дека ги има но во нормална граница, ништо не пијам си ги трпам посебно сабајле и пред спиење
Ми смета ама го навикнав... докторот рече дека сум си ги имала и претходно мо не сум ги осекала толку. Сега од хормоните и бидејки повеке одмарам повеке се чуствувале. Инаку пулсот во текот на денот ми е нормален 65- 70. Забележав дека колку повеке сум вознемирена пр пред преглед, или ако се скарам со мм дома повеке ги чувствувам.
Најверојатно се губат па пак се јавуваат јас првично после тестот како кисело осекав во устата и градите ме болеа, до денес само градите и уште ме болат ама денес еве цел ден ми е пак кисело и ми е гадно, а само што сабајле збориме со мм викам што ќе биде незнам без гадење без ништо едино градите што ме болат и ете ти си побарав сама.