И мене така еден ден ме болат еден ден не или помалку ме болат. Јајници исто, еден ден ме болат, па 5 дена ништо не чувствувам. Искрено да ти кажам мене па паники ме фаќаат кога ќе почнат да ме болат јајници а не обратно Смири се, се е во ред, ќе се потврди тоа на следниот преглед
Едно прашање за оние што се бремени со ин витро, а не се од Скопје . На прв ехо преглед, бевте во вашиот град, или кај својот ин-витро доктор? Прашувум зошто сум во недоумица, дали првиот ехо преглед да го правам во мојот град или да одам во Скопје кај ин-витро специјалист. До Скопје имам два часа пат и некако ми е шубе. Нека пише некој што го има ова искуство.
Eta без разлика од каде си моја препорака е дека најдобро запознат со твојата состојба е докторот кој ти правел ин витро
Da vo pravo si apsolutno jas sum od Sk no eve da bev od drug grad ke patuvav do bolnicata i dr.shto go pravel in vitroto,sepak on najdobro znae za toa shto i kako ponatamu. @eta moj sovet e da ne se plashish od patot se ke bide vo red i sepak kontrola da si napravish kaj ivf dr.no odlukata na kraj e sepak tvoja.So lesno
@lia22 , @Tamaa ви благодарам на советите . Јас во Грција правев ин витро и тие, се само ИВФ центар, не водат бременост, ми кажаа само до 10 недела, да ја терам истата терапија, и нормално доколку имам некој проблем да ги исконтактирам. Се одлучив за др.Трајковски, некако според тоа што го имам читано за него, терапијата што тој ја дава е најблиска до таа што ја примам.
Женски бев на ехо, слушнавме срце и тоа не едно, туку две Да се живи и здрави, се да е како што треба па ќе ги растеме пилињата.. Докторот ми вика плачеше за деца, сега ќе плачеш од деца Дај боже да е така и кај сите само убавини да се нижатТука сме, ќе се дружиме
Ако не ти го правел инвитрото он, незнам дали ќе те прегледа дај боже да грешам. Искрено ти кажувам затоа што јас одев долго време кај него и секогаш напоменувал дека ја има одговорноста до зачеток, потоа си продолжуваш кај друг доктор. Да не се правам паметна, затоа што лично не правев ивф кај него еве нека каже @0ли она има успешна приказна тазе кај него па можда ги промениле правилата.
Oхохооооо честитки браво за убавите две галете се сега само за убаво нека е, и ние денес за прв пат се видовме и чувме па за две недели пак на контрола , на сите да им дава Господ вакви убавини.Само за убаво нека е!
Chestitki,mnogu mi e milo.Da se zivi,zdravi i se da bide ok so niv do kraj i so mama Ke bideme mami na bliznaci jas odam utre da gi vidam se nadevam se ke bide dobro,me fakja strav po malce
@eta Не верувам за еднаш дека ќе одбие да те прегледа. Носи си лист со терапијата и нека ти каже што до кога да примаш и ќе си знаеш за поматаму, побарај шема да ти направи. Јас за терапија само него и трансфузиологот ги слушам. Мене не ме одбил за преглед, не ми рекол оди на друго место за следење бременост и одам еднаш месечно кај него обавезно, најубавите прегледи ми се таму. Скоро три години одам кај него, сè правев кај нив и можеби затоа не ме одбил, но не верувам дека ќе те одбие за еден преглед. @monka_bonbonka Две, а? Убавини! Да си уживате заедно и со најубаво да оди сè.