@0ли , ти благодарам за информациите, се надевам дека нема да прави проблем. Сакам барем еднаш да ме види ивф-доктор, за да се консултирам, за терапијата, па за понатаму, дај боже да е се во ред, па ке видиме, кај кој ке продолжиме. Јас и објаснив на девојката која ми закажуваше, што е работата, само ми рече во ред . Па сега ке видиме . @monka_bonbonka , честитки за двете . Со лесно до крај
Мами, вчера бил навистина убав денот за повеќето од нас, кои чекавме ❤️. Ви се придружувам и јас со радосна вест за ❤️! Најсреќни сме и честитки до сиииите идни мајки!!
@monka_bonbonka ако ти е полесно, поубаво две од одма, и онака е хаос вака док пркнат, после ќе е полесно . Јас таман научив да спијам цела вечер, имам голем 3 годишен дечко со кој веќе си се дружам , сега мора се од ново. А се одново знам како е и уште сега се
Да, тоа ме теши Пошто 4 години борба водев за едно и цело време во моите мисли беше само едно мало бебенце што ќе ми ја стопли душава. Иако ми вратија 2 бластоцисти, некако ја занемарував можноста дека се близнаци, и вчера се ми стана јасноИ среќна сум и уплашена и возбуда некоја во мене, па дали се ќе биде како што треба дека две и.т.н. да не ве оптеретувам ...ФАЛА ВИ НА СИТЕ за убавите зборови
Zenski pomina i mojot pregled.Gi slushnavme srcencata na 2te beushki izmeshani chustva imam strav,radost...dr.mi kaza na boleduvanje do 12 nedela zashto rizicno bilo sega se formirale i obvivkite,vika ako e za zort zaaman da odam do 31.12 do koga i mi e dogovorot.Mn.sum zagrizena dali ke mi go prodolzat ili ne.No si vikam pa na kraj kako treba da bide ke bide.Jas sepak se namaciv epten za moite 2 dushicki. P.S.Ke zaboravev se nashali dr.vika auu vtorovo ke da e zensko na zenski taka im chuka srceto mashkite se posmotani
Честитки мила уште еднаш и како што ти кажува докторот така да правиш,а за боледување ќе ти дадат и по потреба и патолишка ако докторот мисли така.Ти само гали мешко,а работата не ти бега,сега се главни бебушките
Me rasplaka iskreno ti go kazuvam ova,fala ti mnogu za podrshkata.Doma duri me iskaraa zasto sum sakala barem nedela dena da se vratam na rabota
Не,не и не.На солзите им дојде крајот,сега на ред е радоста и убавината.Знам за се,го одев овој пат и мила во наредната година само ти и беби се први,а потоа ќе се среди и ќе си продолжиш со работа,а можда и ќе ти го продолжат договорот.Поздравче и недозволувај на никој,ама баш на никој да те вознемирува.Мисли си на бебушки и слушај доктор и накриви капа.
Честитки уште еднаш и со лесно,има време ќе одиш на работа сега одмарај и уживај,па за 9 месеци те чека убав и динамичен период.
Мој совет ти е да не помислуваш на работа и да не се замараш, поготово со близначка бременост!! Додека си на боледување си највеќе заштитена и работниот однос неможе да ти се прекине во ниеден случај. Вади боледување одма. Му викам вчера на др да ве замолам за извештај да ми пишете, не треба да ме молиш ми вика се подразбира дека ќе бидеш на боледување ми рече, ќе те заборават на работа за
Се сложувам. Моето е 2 години и уште сега ме фаќа паника како ќе е, а тек на почетокот сум, 6 недела. Кажете лек против мачнини, не можам ништо да јадам, нон стоп ми е лошо. Со првото мислам не ми беше вака. Или можеби тогаш имав време само да спијам
Исто, цело време ми е лошо, од се ми се повраќа, знам да повратам, цели денови ми е така од отварање очи се до заспивање. И си ја памтам првата бременост, немав вакви мачнини, киселини, гасови ко маж, само ждригнувам. Ептен ми е тешко сега за сега, се надевам ќе ми олесни ако не порано , бар во 4ти месец. Инаку јас сум како тебе со неделите 6+ . Ќе се дружиме значи до летоска