Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Na 05.02.2015 mI bese posledata menstruacija :)

2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Аннаа22 според тоа што си напишала по калкулатор ти си 5 недела + 1 ден т.е 6 г.н си...Можеш да си напишеш на Google се што те интересира и ги има сите пресметки кои ти се потребни, а еве и слика да си видиш која недела, кој месец е....Позз А еве ти страна за пресметка за неделите http://tvoebebe.com/BREMENOST/kalkulator-za-termin-na-poroduvanje

Прикачени фајлови:

На annaa22 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  3. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Ti
    ti Blagodaram mnogu... Nekako ispadna neplanirano i sega mnogu sum zbuneta :)

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Леле женски многу ми е страв дека првиот пат имав спонтан, денес сонував дека сум била на преглед и докторот ми рекол нема кај тебе повеќе ништо, треба да абортираш :worried: цел ден само на тоа мислам :@ сега бев во вц и си имав претходно ставено дневна влошка бидејќи имам зголемен секрет и видов како розово беше:( леле ќе пукнам страв ми е многу

5. Zvezdicka27

Zvezdicka27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Odi porano ne cekaj cel Mesec na 6 nedela se pokazuva srceva reakcija daj boze se da e ok Ama ti so nedelite treba kesa I embrion valjda nezz proveri ne sum sigurna

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Девојки, у првово тромесечие, подработувате нешто по дома или одмарате скроз? :) Јас викендов нешто што зачистив по дома и ме фатија мали болки во долниот дел од стомакот, како да ме сече. Слично искуство да не имала некоја и дали е нешто страшно?

7. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас првотромесечие се пазев многу, а бременоста ми беше и фала му на бога сеуште ми е нормална, немав забрана за ништо да работам, освен што несмеев да кревам тешко, а си работев скоро се низ дома, освен што не усисував со првосмукалка мм го работеше тоа и он сеуште чисти wc и усисува, а јас прашина, џогирање, алишта перење и собирање, пеглање се си работев, а и пешачев се движев многу. А болките во стомак се чести во првотромесечие барем кај мене ама беа благи и ништо не беше страшно :inlove: Е сега има трудници кои мораат да одмараат и лежат и ништо не смеат да работат. Можеш за болките да и се јавиш на матичната ама мислам дека не е ништо страшно :*

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.821
    Zacistuvaj si no raboti kako peglanje, brisenje prasina na mesta kade sto nemora da se kacuvas, prozori isto ne bi bilo preporacano zatoa sto tegnes muskuli na stomakot... Gledaj i da ne krevas teski raboti, znaci samo ona sto e lesna fizicka rabota gledaj... :) Jas sega imam drugarka koja e bremena taze 8 nedeli i trcala po avtobus, ja ispokarav hahah :D

На Maceto123 и Eli23 им се допаѓа ова.
  9. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Mariz a по автобус и маж не се трча нели :D:D:D Во право си се согласувам со тебе и се што кажа :*

На Lisa_Maja, mariz и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Zdravo jas trebese na 9 ti da dobijam I mi protece krv rozeva nekolku kspki I si rekov eve si dobiv dr den pak malce duri kiga se izbrisav imase I sveza krv na xartijata I pocna belo pranje kako ludo I jas tretiot den test pozitiveni otidov ns gin mi napravi uste eden test pozitiven I na exo nemase ni tocka.....mi rece veke za dve nedeli da dojdam.n niemam nikakvi simptomi(waiting)

11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Бремена си сигурно,но е многу рано за да се види било што кај мене на првиот преглед се виде само мала точка.Кога ќе појдиш по 2 недели ќе има точка сигурно... :)

На iva78 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tanjee

tanjee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    neznam doktorkata sigurno ke mi kazese ako ima nesto ima uste 2 nedeli za pak da odam

13. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Devojki vcera bev na ginikolog i bremena sum 6 nedeli i 1 den, mi rece deka se e vo red i mu go slusnav srceto na bebeto poubavo neseto nema. Na site od se srce im posakuvam da doziveat vakva rabota :).

На Lisa_Maja, Maceto123, Kiflicka05 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.821
    Cestitki, so lesno bremenosta :)

На annaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Честитки имај си лесна, убава бременост :)

На annaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LannaD

LannaD Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Хелоу женчиња , ја сум нова тука и веројатноза некои од моите прашања може и смешно да ви звучат , зошто ств сум мн малку информирана на ваа тема , ама ќе ве замолам за вашите одговори од искуства :*
    моментално сум 6н и 4д , а прв преглед ми закажаа на 31ви месецов. Некако ми е тоа мн касно и сум мн нетрпелива да слушнам дека се е ок , со оглед на тоа дека зад мене имам спонтан абортус во 9та недела. Симптоми освен дека спијам по цели денови и мн ретко ми се јавува ко кратки болки во долниот дел на мешето др ништо. Би сакала да знам (зошто ств сум мн окупирана со броење денови до 31ви , и размислување дали ќе биде се ок, а тоа го правам од минатиот викенд ) дали некоја од вас има бременост после спонтан и што да правам а што несмеам за се да биде ок? ви благодарам мамс-ту би :*

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.821
    Moze tolku kasno ti zakazale za da si slusnes i srcence. I sega ako otides nema nisto posebno da ti kazat, osven da pies Folna, ako ne pies mozes da si pocnes :) e sega, ako nemas praveno brisevi, pap test mozes da otides da si napravis toa porano... da si znaes deka si cista i deka nema nisto da smeta na plodot, a ako imas napraveno 9 dena ne se nisto kje ti letnat i kje si go vidis i slusnes bebufceto.
    inace poteska fizicka rabota odbegnuvaj, ne krevaj tesko... A i sekako ne se nerviraj :P Bolkite si se normalni, matkata si se siri :) So lesno bremenosta :*

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас сум бремена по два спонтани, така да само уживај, леми си, одмарај си и следи упатства од докторот.Сите ние сме преокупирани со броење денови до секој нареден преглед,така ќе броиш до крај :) Претпоставувам пиеш нешто за зачувување на плодот.Позитивни мисли , верба во Господ и одмарање, ти посакувам најлесна и најубава бременост :)

19. LannaD

LannaD Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Пап направив ме пратија и на заболекар , ми кажаа дека во текот на бременоста мн честа појава било расипување и забоболка. Освен фолна ми дадоа и д витамин (во Финска живеам и тука е задолжително. , со оглед на тоа дека немаме сонценце.) е сеа за на заболекар ми закажаа дури по 3 недели... доцна ли е тогаш за анестезии ? ... колку штетно може да е ? ...
    п.с. мноогу ќе ви досаѓам во наредниов период :))

П.п.с. фала ви на позитивните мисли уживајте во бременоста :*

Фала ти на позитивни мисли :) само мн ме изненади сестрата по телл кога закажував и ја прашав има ли некој посебен третман со оглед на претходниот спонтан , се изнасмеа гласно и ми рече веќе си имала еден спонтан , не се случуваат туку така тие... инаку јас во Финска живеам и малку се поопуштени докторите овде.. за одмарањето сама си прашав зошто од нашиве мајкички сум слушнала , и за тоа ми се изначуди и ме праша кој ми кажал така, требало да се однесувам сосема нормално бидејки ако било се во ред со плодот и без лежење по цел ден ќе оостанел на свое место... и сега сум скроз збунета..... се е поинаку од тоа што сум слушнала :)

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  20. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    ber: 100172"]Фала ти на позитивни мисли :) само мн ме изненади сестрата по телл кога закажував и ја прашав има ли некој посебен третман со оглед на претходниот спонтан , се изнасмеа гласно и ми рече веќе си имала еден спонтан , не се случуваат туку така тие... инаку јас во Финска живеам и малку се поопуштени докторите овде.. за одмарањето сама си прашав зошто од нашиве мајкички сум слушнала , и за тоа ми се изначуди и ме праша кој ми кажал така, требало да се однесувам сосема нормално бидејки ако било се во ред со плодот и без лежење по цел ден ќе оостанел на свое место... и сега сум скроз збунета..... се е поинаку од тоа што сум слушнала :)[/QUOTE]
    I jas ziveam germanija I spontan I