Аннаа22 според тоа што си напишала по калкулатор ти си 5 недела + 1 ден т.е 6 г.н си...Можеш да си напишеш на Google се што те интересира и ги има сите пресметки кои ти се потребни, а еве и слика да си видиш која недела, кој месец е....Позз А еве ти страна за пресметка за неделите http://tvoebebe.com/BREMENOST/kalkulator-za-termin-na-poroduvanje
Леле женски многу ми е страв дека првиот пат имав спонтан, денес сонував дека сум била на преглед и докторот ми рекол нема кај тебе повеќе ништо, треба да абортираш цел ден само на тоа мислам сега бев во вц и си имав претходно ставено дневна влошка бидејќи имам зголемен секрет и видов како розово беше леле ќе пукнам страв ми е многу
Odi porano ne cekaj cel Mesec na 6 nedela se pokazuva srceva reakcija daj boze se da e ok Ama ti so nedelite treba kesa I embrion valjda nezz proveri ne sum sigurna
Девојки, у првово тромесечие, подработувате нешто по дома или одмарате скроз? Јас викендов нешто што зачистив по дома и ме фатија мали болки во долниот дел од стомакот, како да ме сече. Слично искуство да не имала некоја и дали е нешто страшно?
Јас првотромесечие се пазев многу, а бременоста ми беше и фала му на бога сеуште ми е нормална, немав забрана за ништо да работам, освен што несмеев да кревам тешко, а си работев скоро се низ дома, освен што не усисував со првосмукалка мм го работеше тоа и он сеуште чисти wc и усисува, а јас прашина, џогирање, алишта перење и собирање, пеглање се си работев, а и пешачев се движев многу. А болките во стомак се чести во првотромесечие барем кај мене ама беа благи и ништо не беше страшно Е сега има трудници кои мораат да одмараат и лежат и ништо не смеат да работат. Можеш за болките да и се јавиш на матичната ама мислам дека не е ништо страшно
Zacistuvaj si no raboti kako peglanje, brisenje prasina na mesta kade sto nemora da se kacuvas, prozori isto ne bi bilo preporacano zatoa sto tegnes muskuli na stomakot... Gledaj i da ne krevas teski raboti, znaci samo ona sto e lesna fizicka rabota gledaj... Jas sega imam drugarka koja e bremena taze 8 nedeli i trcala po avtobus, ja ispokarav hahah
Zdravo jas trebese na 9 ti da dobijam I mi protece krv rozeva nekolku kspki I si rekov eve si dobiv dr den pak malce duri kiga se izbrisav imase I sveza krv na xartijata I pocna belo pranje kako ludo I jas tretiot den test pozitiveni otidov ns gin mi napravi uste eden test pozitiven I na exo nemase ni tocka.....mi rece veke za dve nedeli da dojdam.n niemam nikakvi simptomi
Бремена си сигурно,но е многу рано за да се види било што кај мене на првиот преглед се виде само мала точка.Кога ќе појдиш по 2 недели ќе има точка сигурно...
Devojki vcera bev na ginikolog i bremena sum 6 nedeli i 1 den, mi rece deka se e vo red i mu go slusnav srceto na bebeto poubavo neseto nema. Na site od se srce im posakuvam da doziveat vakva rabota .
Хелоу женчиња , ја сум нова тука и веројатноза некои од моите прашања може и смешно да ви звучат , зошто ств сум мн малку информирана на ваа тема , ама ќе ве замолам за вашите одговори од искуства моментално сум 6н и 4д , а прв преглед ми закажаа на 31ви месецов. Некако ми е тоа мн касно и сум мн нетрпелива да слушнам дека се е ок , со оглед на тоа дека зад мене имам спонтан абортус во 9та недела. Симптоми освен дека спијам по цели денови и мн ретко ми се јавува ко кратки болки во долниот дел на мешето др ништо. Би сакала да знам (зошто ств сум мн окупирана со броење денови до 31ви , и размислување дали ќе биде се ок, а тоа го правам од минатиот викенд ) дали некоја од вас има бременост после спонтан и што да правам а што несмеам за се да биде ок? ви благодарам мамс-ту би
Moze tolku kasno ti zakazale za da si slusnes i srcence. I sega ako otides nema nisto posebno da ti kazat, osven da pies Folna, ako ne pies mozes da si pocnes e sega, ako nemas praveno brisevi, pap test mozes da otides da si napravis toa porano... da si znaes deka si cista i deka nema nisto da smeta na plodot, a ako imas napraveno 9 dena ne se nisto kje ti letnat i kje si go vidis i slusnes bebufceto. inace poteska fizicka rabota odbegnuvaj, ne krevaj tesko... A i sekako ne se nerviraj Bolkite si se normalni, matkata si se siri So lesno bremenosta
Јас сум бремена по два спонтани, така да само уживај, леми си, одмарај си и следи упатства од докторот.Сите ние сме преокупирани со броење денови до секој нареден преглед,така ќе броиш до крај Претпоставувам пиеш нешто за зачувување на плодот.Позитивни мисли , верба во Господ и одмарање, ти посакувам најлесна и најубава бременост
Пап направив ме пратија и на заболекар , ми кажаа дека во текот на бременоста мн честа појава било расипување и забоболка. Освен фолна ми дадоа и д витамин (во Финска живеам и тука е задолжително. , со оглед на тоа дека немаме сонценце.) е сеа за на заболекар ми закажаа дури по 3 недели... доцна ли е тогаш за анестезии ? ... колку штетно може да е ? ... п.с. мноогу ќе ви досаѓам во наредниов период ) П.п.с. фала ви на позитивните мисли уживајте во бременоста Фала ти на позитивни мисли само мн ме изненади сестрата по телл кога закажував и ја прашав има ли некој посебен третман со оглед на претходниот спонтан , се изнасмеа гласно и ми рече веќе си имала еден спонтан , не се случуваат туку така тие... инаку јас во Финска живеам и малку се поопуштени докторите овде.. за одмарањето сама си прашав зошто од нашиве мајкички сум слушнала , и за тоа ми се изначуди и ме праша кој ми кажал така, требало да се однесувам сосема нормално бидејки ако било се во ред со плодот и без лежење по цел ден ќе оостанел на свое место... и сега сум скроз збунета..... се е поинаку од тоа што сум слушнала
ber: 100172"]Фала ти на позитивни мисли само мн ме изненади сестрата по телл кога закажував и ја прашав има ли некој посебен третман со оглед на претходниот спонтан , се изнасмеа гласно и ми рече веќе си имала еден спонтан , не се случуваат туку така тие... инаку јас во Финска живеам и малку се поопуштени докторите овде.. за одмарањето сама си прашав зошто од нашиве мајкички сум слушнала , и за тоа ми се изначуди и ме праша кој ми кажал така, требало да се однесувам сосема нормално бидејки ако било се во ред со плодот и без лежење по цел ден ќе оостанел на свое место... и сега сум скроз збунета..... се е поинаку од тоа што сум слушнала [/QUOTE] I jas ziveam germanija I spontan I