Мене ме заборавија веќе ,од ин витро на патолошка,па трудничко 15 месеци и ми е до 26.01.2020 а тогаш ќе сум крај на 4 месец бремена и незнам сеуште дали ќе почнам со работа или не.
@Martka @DzasX @Andra @monka_bonbonka @eta fala vi zenicki za podrshkata i za sovetite okolu rabotata navistina mi znachat,samo so ubavini da se vrakja kaj site
Земав едни апчиња антиметил се викаат, имаат 10 пати поголема концентрација на ѓумбир против мачнини и повраќање, безбедни за трудници се и пиев сега сабајлево, па ќе видам како ќе биде. Ако помагаат бар да си најдам решение додека не се смират нагоните.
Јас во 3ти месес пола пакување испив и не ми помогнаа ни еден ден. Дај Боже вас нека ви помогнат ама мачнините се стварно тешки и досадни и ќе поминат сами.
Јас мачнини имав само прво тромесечие, после полека се намалуваа само сабајле и навечер, па само навечер и ги снема. За повраќање, повеќе повраќав 4ти и сега во 5ти отколку на почеток. Индивидуално е ама ќе ги снема кај и да е.
Imam nekolku prasanja...denes bev na prv skrining 12 nedela sum... Nuhalna koska izmerija 2.8. Mi kazaa deka nad 2.5 ima visok rizik za Downov sindrom. Vednas napravivme Nifty test,sega treba da cekam 10 tina dena -“za rezultat. Dali nekoja od vas imala slicno iskustvo? Vo panika sum,si placam cel den...
Јас со близначињата на едното му измерија 3 па правев нифти во 13 недела во ред испадна.Така да немора да значи.Незнам колку години имате ама можеби подобро да сте направиле хорион или амниоцентеза тие ви се најсигурни.Јас со близнаците договорот беше нифти за да не ме боцкаат два пати за амниоцентеза.Сега сум бремена со 1 се одлучив за амнио кога ќе дојде време.Појди и кај друг на ехо да ја видите вредноста додека чекате резултат .И колку можете бидете смирени.
Здраво девојки Едно прашање за оние кои што имаат генетски мутации, и пијат дополнително витамин б12, витамин б6 и фолна киселина. Која количина ја зимате? Посебно ми интересира за витамин б12.
Витамин Б6 2×1 од 20 мг. Фолна пијам од 1000, ја земам таа од Зегин на Нау. Метилиран Б12 земам од 1000. Ова ми е препишано од трансфузиологот. Првите денови кога бев, ме виде како вознемирена, уплашена бидејќи на почеток од бременост повеќе напната бев и затоа ми рече двапати Б6, а не еднаш поголема доза. И ме смируваше, а мислам дека и за мачнини ми помагаше иако немав некоја мака со мачнини.
И јас земам исто, само што б6 земам едно на ден. За б12 ме интересираше, го земам тоа на health aid од 1000 микрограми, прочитав на интернет као не било препорачливо голема количина, па затоа си реков да си прашам. И мене исто од трансфузиолог ми е препишано, но ми пишува вит.б12 х 1 на ден. (не ми пишува колку микрограми) По овој интернетот што уште човек нема да прочита. Не отварам веке ништо, подобро тука да си прашам. @0ли ти благодарам многу
Каков интернет, не читај таму, сè ќе прочиташ и што е и што не е. Не сум земала од тој Б12, метилкобаламин е? Јас од Бугарија ги земам моите Б12, други досега не сум купувала.
Да, метилкобаламин е. И јас порано зимав едни од Бугарија, розова кутија, и беа од 500 микрограми. Еве како изгледа овој:
Jas pijam metil.b12 2×1,metilirana folna 2×1,vit.b6 2×1. I jas mnogy chitam po net i posle sum si se u misli dali gresham vo neshto,a ne treba taka znam i se si vikam tolku veke ne citam