Епа вака беше 5та - Да види дали е имплантирано во матка 6та - Првична срцева реакција, упат за крвна слика и урина 8та- Второ мерење за срцева реакција, тогаш рече убаво е развиено срцето, ми мереа притисок и тежина 12та- Скрининг и брисеви и упат за втора крвна слика и урина
Ако идеш на вагинално ехо втора недела од зачнување, нема ли да се види нешто доколку има? Вчера бев на гинеколог, ми кажа дека матката ми е во добра состојба, нормална, ама јајниците ми биле малку зголемени што е најверојатно било поради настинка, и исто така сум имала полицистички јајници.. И уше нешто, доколку сакам да испитам бременост преку крв, каде можам да го направам тоа поточно и колку кошта?
И јас мислам да ти ги види трансфузиолог да собереш мислење и потоа кај гинекологот со мислењето од трансфузиологот. И гинеколозиве се веќе доста упатени, не дека ќе згрешиш ако ги однесеш директно кај него, но за некоја евентуална сигурност се работи
Бременост преку крв сегде. Авицена, Син Лаб, Систина, Ремедика, Клиника ГАК со упат од мат. Гинеколог. На приватно е околу 900 денари поточно ова е цената во Ремедика, Систина мислам дека е поскапо за 100,200 денари а Авицена и СинЛаб поевтино за 100, 200 денари.
Јас кога бев 4та недела дознав дека сум трудна и се јавив и ми закажаа за во 5та недела. Дали може да се види порано не знам. Бета хцг испитав на Гак, цена не знам.
А едно прскање б12 колку микрограми е? Пишува ли на упатсвото? Горе долу сите што сме со мутации, слична терапија имаме: метилирана фолна околу 1мг, метилиран б12 1000 микрограми, б6 еднаш или два пати на ден. Јас плус и фемибион 1 имам. Сето тоа по препорака од трансфузиолог.
Во втора недела од зачнување најчесто ништо не може да се види на ехо мн е рано . Најчесто прв преглед е најрано по 5 недели од прв ден од последен циклус за да се види каде е имплантирано
Девојки, ви побара ли гинекологот крвна група? И дали може да се извади на трансфузиологија и дали треба упат или нешто со закажување да не иде?