Lugjenca mene icc ne mi e dobro vcera i denes.Machnini imam po cel den,se mi e gadno nemozam nishto da jadam,vcera i povrakjav 2pati ☹Nemam sila za nishto se sum si vo krevet.Kako si pomagate vie vo vakvi denovi,ve molam spodelete neshto nekoj sovet.Inaku sum 7nedeli+4,bliznachka bremenost
Девојки ве молам споделете дали редовно користите пробиотик и кој е безбеден за во бременост? Поздрав
Оф лелее мене ако ти е за утеха 3 дена ми траеше и ми помина. Во меѓувреме ништо не јадев само супа, кока кола, пробиотик и 2 пати електролити се напив голтка по голтка. Б6 пиј 2 пати во ден ги намалува тегобите и се што пиеш не наеднаш, голтка по голтка.
Вчера читав во зегин има во вид на спреј или капки Наулсовит и се против гадење и повраќање и е за бремени.Ако некоја членка ги користела нека каже искуство.Пробај може ќе ти помогне.
Женски 6та недела сум, втора бременост. Малата сега ќе полни 2 години, и е 12.5 кг. Е сега многу е приврзана за мене и сака јас да ја кренам, јас да ја заспијам.. Посебно тешко ми е кога навечер плачи бара мама да ја крени ако ја земи татко и продолжува да плачи.. едноставно ми е жал да не ја кренам, наеднаш да не се осети отфрлена.. Што мислите за ова, дали е опасно во рана бременост што постојано ја кревам..страв ми е.
Јас имам близначиња 13 месеци и дознав дека сум бремена во 7 недела и ги кревам кога веќе мора и ме бараат сега сум 12 недела.
Девојки, после високата бета, која правилно се дуплираше, вчера имав многу слаб розов исцедок, кој набргу стана светло кафеав и брзо се исчисти. Утрово веке немам ништо. Му се јавив на матичниот ми рече, рано е за ехо, одмарај, покриена си со терапија Од клиниката кај што правев ин витро ми рекоа да го прекинам аспиринот. Инаку примам аспирин и клексан. Ме молам, за совет, некој што има слично искуство. Откога ке го прекинете аспиринот, колку време не го пиете? Дали откога ке прекине крварењето повторно почнувате да го пиете?
Kaj mene beshe bash krv (prsnat hematom) toa go vide doktorot na eho i mi reche pauza 5 dena za kardiopirin toa e isto shto i aspirin,ushte vecerta iscedokot mi stana kafen skoro crn po boja.Na kontrolata za 1 nedela dr.mi rece pauza ushte 5dena i pak da si go pijam.Isto i jas pokraj aspirinot primam i kleksan.Ne se grizi ke istece i ke se smiri,kaj tebe ete i zavrshilo.Koja nedela si?
Значи ти го прекина кардиопиринот на 5 дена, па потоа уште 5, значи вкупно 10 дена. Денес сум точно 6 недели. Преглед имам закажано за во понеделник. Ете, матичниот не сака да ме гледа порано, морам понеделник да чекам. Много се исплашив вчера, ама белки ке биде се во ред.
Da go prekinav 5 dena pa se napiv 2 pati i bev na kontrola pa dr.mi rece pak ushte 5 dena da ne piam.Mene isto vo 6nedela mi se sluci i odma otidov kaj Ivanovski.Ne se grizi odmaraj i ako pak se javi (ne daj boze) crveno odi na Gak batali maticnata dokolku e kafeno nema mesto za paniki.
Ета и јас кога бев 6 7 недела имав розов исцедок многу мааалку јас живеам во германија потхитно на болница ми рекоа не е ништо се е во ред не ми дадоа никакви таблети после една недела почна кафено и пак на болница ми вика се е во ред се до 3 месеци е нормално ваквите појави ми препиша само магнезиум сега сум 9+5 и немам ништо исчезна тоа кафеното
јас сум 6та недела и 4 дена и во Неделата забележав жолт секрет и кафеаво измешано ама минаимално и нормално се испаничив , утредента се нацртав кај докторот ме преглледа слушнавме и срце и рече се е во ред и овие дена како по една капка имав пак и не сум баш смирена ама се надевам се ќе биде добро
Neshto da ne zimash za problemov? Jas sabota,nedela,ponedelnik gadenje povrakjanje bukvalno od se imam osven voda,caj,portokal ☹ Vtornikot bev ok,denes pa isto i da nemam sila lezam postojano.Mu rekov na maz mi denes pizza da mi donese obozavam ama i taa ne mi e vkusna sega.Ovie apcinja mi gi preporachaa,dali nekoj gi zemal ima iskustvo?
Да, имаме пишувано веќе и мислам дека на никоја не и помогнале, тешко е ама мора да се истрпи. Пробај ги ти може тебе ќе ти помогнат. На база на ѓумбир се, можеш и со чај од ѓумбир прво да пробаш, поевтина варијанта е.
Кога и кажав на сестрата во Плодност дека ми е така ми рече дека бремените ги земале ... ќе пробам и јас ...