1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Каде ги има?

На Ivona S му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    2.854
    Neznam maz mi vo Zegin beshe i od tamu rekle da vidi Eurofarm izgleda gi imale,no neznam dali oni imaat 24/7 apteka.Sega edna clenka mi pisha deka ona gi nashla vo apteka Akacija vo Kozle i deka vo bilo koja privatna apteka treba da gi ima.
    Kako si ti?

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.853
    Мила еурофарм имаш 24/7 во тафталиџе после рамстор од десна страна кај пазарчето.Нема утка се чита,баш карши вили сендвичарата е од лева страна на паркингот.Секое добро

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Па онака, час ми се лоши час сум ок. Сабајле ми е тешко ама чудна работа имам апетит и ќе ми стане подобро па после некое време, пак и така:envy:
    Неможам да се пожалам како пред 2 недели во секој случај.

6. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Здраво девојки :hug: Мала утеха ќе ми треба од вас. 11 недела сум, утринава откако дојдов на работа чувствувам повремена болка, како боцкање во долниот дел од стомакот. Не е неиздржливо, но ме загрижи, не знам дали е нормално.:|

7. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Нормално е се шири матката ,да си дома да полежиш малку побрзо поминува.

На Keri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Peperutka10

Peperutka10 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки, 11 недела сум денес ми потекоја глуждовите на нозете и исто така ми жежат... Ве молам за помош дали е нормално или треба да одам на доктор?

9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Не е лошо на трансфузиологија со упат од матичен гинеколог д димери и хемостаза да се види циркулацијата .

На Peperutka10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zanateks

zanateks Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    zdravo na site jas sum nova tuka bremena sum veke vo 6 ta nedela uste nemam otideno na ginekolog.imam nekoj cudni grcevi i bolki okolu papokot sto mislite normalno li e ili pak sum na nekoj rizik pocnav da se plasam ne mi e prva bremenost veke 2 no vo prvata nemav vakvi bolki

На TeonaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас имав околу папокот како болка чудно чуство и гинекологот ми рече дека 2 бременост па стомакот одма почнува да се шири.

На zanateks му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Moonstar_love

Moonstar_love Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    67
    Здраво драги мои ве следам веке подолго време но дури денеска успеав да се зачленам. Имам некои прашања до вас па верувам дека ке ми помогнете. Водам борба со стерилитет скоро 10 години, многу неуспешни инвитра и да не ве давам сеа со тоа ке има други прилики. Е сега прашањето ми е правев трансфер на 29 ноември нели после тоа испитување бета на 14 ден и излезе позитивна, па др рече за 2 недели на контрола за срцева акција. Бев во четвртокот сабајле и кога ме прегледа ми рече дека по последна менструација што ја имав на 8 ноември се воделе неделите, и она ме прегледува и ми кажа дека треба да сум 6+5 недела а на ехо излегува дека сум 5 та недела. Не ми даде многу надеж вели дека плодот или престанал да се развива застанал во 5 та недела или вели ке почне да се развива не беше конкретна што мн ме изнервира. А јас од пред 8 дена почнав да имам симптоми навечер гадење малку болни гради е сеа не знам дали ако на мене бебчето престанало да расте во 5 та недела зошто имам симптоми исто од синока и кичма ме боли извинете на долгиот пост би пишувала јас уште. Ве гушкам

13. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Здраво,
    Дали ве чеша стомакот уште од сега, во прво тромесечие? Незнам дали е од фраксипаринот или... околу папокот, дури и кожата како да ми се перута, а се мачкам секој ден со бекутан.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Мој совет е да си го чекаш следниот преглед и позитивно да се надеваш. А не те разбрав имаше срцева ? Дај боже да доцни една недела и следниот преглед да си е во ред.

15. Moonstar_love

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    67
    Немаше срцева акција. Дај боже да биде се ок. Треба да одам за една недела ако не прокрварам кај неа да ме види, ама јас сум нестрплива и си закажав преглед овде во мојот град во понеделник. Фала ти на подршката и на одговорот
    :*

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Од Фраксипаринот така ми се правеше и ме чешаше и како подбелено од сува кожа. Исто како тебе. Мачкав масло од невен.
    Се смири откако се префрлив во рака да боцкам.

17. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.853
    Да мила,мене ме чешаше од 10 -та недела,до крај,одев на пороѓај чешајќи се.Се мачкав со хип путерот,се боцкав со клексан во рамо(во стомак не се боцкав со ништо)и пак ме чешаше.Чешкај се и свиркај си:*

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    Да си побараш мислење и од друг гинеколог. Кај мене во првата бременост слушнав срце околу 8ма недела. Вака не ме плашеле, на што личи тој муабет да ти го прават предвреме и да те нервираат. Абе има гинеколози ич немаат осет. Се изнервирав. :@

На Среќичка, Taptapy и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  19. Moonstar_love

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    67
    Да обавезно затоа закажав за во понеделник кај друг доктор и ке видам што како, ми помина малку лутината се исплакав и сеа што ми даде бог. А кај докторката одев скоро 2 години ама изгледа дека љубезноста е само додека ни ги зимаат парите после стануваат други. Ова го чекам 10 години запознаена е со мојот случај се што сум правела и кај сум одела ама тоа е, фала ти мила па во понеделник ве известувам како сум поминала те гушкам:inlove:

На LadyC и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  20. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Како можела така одма да процени па таа, скроз без осет... Јас на прв преглед бев во 7 недела, а ми рекоа дојди следната недела, односно веќе бев 8+3 кога слушнавме срценце. Ти пуштам среќа, да си биде се' во ред :l::hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.