Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Никој не може да го предвиди конечниот исход меѓутоа премногу е рано за да се констатира било што. Јас слушнав срце после 6та полна недела, ете има примери и во 8ма недела. Нема губење надеж!
    Другарка беше во слична ситуација, ја чекаа до 9та недела пред да и кажат што следно.
    Нема баш добар совет во ваква ситуација само ти си знаеш како се осеќаш ама остани си позитивна и смирена.

Од срце ти посакувам да си го слушнеш срценцето што поскоро и се да испадне како што треба :hug:

2. Moonstar_love

Moonstar_love Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    67
    Ти благодарам мила дај боже. И мене ми беше многу чудна а кога ја прашав па ок докторка кажи ми што понатаму не сме мали деца што да очекувам да продолжам со терапија или не вели па продолжи уште оваа недела па ке видиме, а јас по што бев во тој момент изгубена не сум ја ни слушнала кога кажала дека кога ке прокварам ке било по обилно да не се исплашам за тоа после ми кажа сопругот, затоа велам ко изгубена беше и не конкретна уф не знам што да кажам ќе издржам уште утре и во понеделник ќе знам се:inlove:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Moonstar_love

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    67
    Фала ти мила. Мене ми е тешко и не логично затоа што не сум била во ваква ситуација, по нивно треба да сум 6+5 недели а мене на ехо кога ме виде рече плодот ти е за 5 недели изгледа застанал во развој, значи има гестациска ќеса и плодче таман со големини за таа недела. Друго што слушнав веќе и јас не знам едно излегување и плачење, се надевам дека ке биде се ок јас бев голем оптимист сите околу мене ги тешев а јас својата болка си ја потиснував, е сега веке изгледа и јас пропуштив со нервите се изморив. Во понеделник закажав на друг доктор па ке видам фала ви м огу на одговорите најдобри сте:*

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Значи докториве се чудо. Син ми беше зачнат 38ден од циклус замисли и кога отидов на преглед според менструација се водеше 2 недели назад, но мојата докторка не ме испаничи, се роди жив и здрав. Сега сум повторно бремена, кога бев на преглед прв пат јас си рачунав дека сум 6+5, плодот одговараше на 5+6.Немаше срцева реакција и јас испаничив. Докторката ме смири дека е рано и ме потсети дека циклусот не ми е на 28дена.Значи таа ме смири. По една недела веќе имаше срцева акција. Дај Боже и кај тебе да е така.

Последна измена: 29 декември 2019
    На Andra, tajci83, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Moonstar_love

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    67
    Дај боже е сеа јас неможам природно да си израчунам кога сум останала бремена нели по што сум ин витро, ама исто ги баратаат неделите кај сите не е исто сите сме различни нели. Ќе видам утре што ке ми кажат одам кај друг доктор ќе има поминато 5 дена и пак ако се во ред сигурно ке има некоја разлика во плодчето.

6. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    Здраво мешиња.Дали се мачкате за против стрии? Искуства...

7. Moonstar_love

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    67
    Здраво драги мои јас денес бев на доктор и излезе дека моето ембрионче тргнало да расти и сеа сум 6 та недела. Го измеривме 3,20мм е сеа не знам дали е добро за таа недела таа големина. Срцева акција немаше ама др рече почекај уште 1 недела. Истото го рече и он вели касни една недела ама може да е и од задоцнета имплантација па здравје боже ќе видам за една недела

На Lostinparadise, tina2018, Bulka12 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Со лесно и се ќе биде во ред.

На Moonstar_love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Не губи надеж се ќе биде во ред!!!:!::l::hug::sun::sun:
    Јас сум 16та недела и на секој преглед Др ми кажува дека бебко е за една недела помало (доцна овулација сум имала и дека е покасно зачнато,така ми има кажано) но сепак расти и правилно се развива,фала му на Бога засега се си е како што треба...

На Chikitaa, tina2018, Moonstar_love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Со близнаците се мачкав од 5 месец до пораѓај и тоа неколку пати дневно многу голем стомак имав.Ден после пораѓај ми се појавија на нозете на бутовите од двете страни по 2.И уште ги имам ама и не продолжив да се мачкам.:) немав многу време.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И кај мене во 14-15 недела беше една недела помало и полека почна да се намалува таа разлика. Пред некое време беше 3 дена 'назад'.
    @Moonstar_love одлично, баш ме израдува. Остани си вака смирена :inlove:

На Moonstar_love и Dance27 им се допаѓа ова.
  12. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Супер, си расте пилето, ете:inlove:

На Moonstar_love му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Девојки бремена сум 6+4 се е во ред со плодот само имам еден проблем од кога останав бремена глава неможам да кренам од кандида, значи со чешање, со непријатнос, како за белја мислев дека ја излечив, а таа да ти била само смирена период и му ја пренесив и на мм.. Барам совет дали некоја се има сретнато со ваков проблем во прво тромесечие или па да ми кажи шо вагиналетки се дозволени во бременос за кандида.. Фалаа

На Taptapy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Консултација со докторот, не на своја рака да земаш без да одобри тој.
    Можеби ќе ти даде пробиотски вагиналети, можеби некои други, зависи од твојата ситуација. Јави му се и кажи му го ова што го пиша овде и што ќе рече тој, тоа земи.

На kjofti4 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  15. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Вагиналети со пробиотик,пробиотик да се пие и да се одмиваш.Има еден препарат фитосептик лосион за интима супер е.Имаше знам и капсули на природна основа Кандилекс и тие може и чај или масло од диво оригано.За канестен,полигинакс вагиналетки тие треба гинеколог да ти ги дозволи.

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Здраво
    Знам дека 12та недела се прави прв скриниг, но дали може пример 11 + 3,4 дена да се направи?

17. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Може од 10 до 14 недела.

На monka_bonbonka и eta им се допаѓа ова.
  18. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Ти благодарам

19. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Треба бебињата да исполнуваат одредени услови за прв скрининг. Ако е рано и им треба уште време да потпораснат ќе те вратат.

На monka_bonbonka и Jana06 им се допаѓа ова.
  20. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Jas navecer koristam domashna svinska mast(majka mi za brat mi se popravvi 36 kg ni strija ni nishto od nejze),pred da odam na rabota sabajleto se mackam so hipp puterot protiv strii,ja imam i mustelata so dvojno dejstvo taa ke ja koristam podocna,nekni vo aptekta aptekarkata mi rece deka i pavliceva mast pomessana so bademovo ulje e dobra protiv strii mnogu trudnici mackale od toa,a eucironot e za belenje na striite.Sostavot na site kremi i uljeto protiv strii e od bademovo maslo.