1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај сега јас со прашање. Имам дијареа последниов пола саат двапати. Матичната ми рече пробиотик и сега пиев, диететска храна и мн течности. Јаглен не во прво тромесечие . Ми е страв да не ми се повтори. Некој совет плус за да ми се смири мешето?

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Доволен ти е пробиотик, ќе ти се смири. Јас стомачен вирус кога имав 3 дена само со тоа ми се среди. И диетална и посува храна, тоа знаеш. Е да, и чај од нане можеш, смирува стомак многу, ама не претерувај. По една до две шолји дневно. Јас пиев и ептен убаво ми делуваше :)

На dromka, eta и LadyC им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Фала ти. :*

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    3.991
    Црниот чај е закон за дијареа, само не сум сигурна дали смее во бременост, ај види на google баш или ако имаш некој прашај

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Матичнава ми рече црн и зелен никако. :|

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Тоа е тоа, пробиотик, двопек, банани, компир варен.. Ќе те смири сигурно.

На eta и LadyC им се допаѓа ова.
  7. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    5.377
    Бевме на втор преглед :).
    Денес сме полни 9 недели, а бебка според димензиите 9+5 :inlove:. Докторот вели најнормално е да си биде за некој ден понапред или поназад.
    Плус вика ова е ин витро, се бира најздравиот сперматозоид и најздравата јајце клетка :mm:.
    Си расне душа мамина :*

На dromka, Slonce91, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Девојки здраво,
    Утре ќе сум 7ма недела и од пред 2 дена како пресек многу тешко ми е во желудник. Како да имам дупка а кога ќе седнам да јадам едно залче и толку...како кнедла во грло да имам. Многу мачнини и се трудам да не повратам. Во четврток сум на преглед се надевам ќе слушнам ❤
    Дали и кај некоја од вас имало вакви симптоми и до кога? :( за ништо не сум..

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Не се труди да не повратиш,ако ти доаѓа слободно испразни се да ти олесни. Мене ми беше толку тешко и мачно,ми се лошеше а не можев да повратам,мм ми викаше да ставам прсти во уста за да предизвикам повраќање,ама не знаев така.
    Кај мене мачнините траеа до кај 18та недела,ама кај сите е различно. Ми помагаше кока кола,кисела вода, Iso sport сокче со вкус на лимон.

На Jana06 и lemon8ejt им се допаѓа ова.
  10. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Пијам терапија и затоа некам да повратам бар не насабајле..да исо и мене ми прија многу.
    Фала на совет!

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    И јас пиев еутирокс за тироидна од сабајле и мене не ми беше во прилог да го повратам апчето. Затоа некогаш кога ќе осетев дека ми се лоши,ќе почекав да ми дојде да повратам па ќе го испиев апчето после тоа.
    Се издржува,ќе помине,кога ќе се роди ич нема да ти е мака за лошите денови :)

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Дај Боже да е само за добро! Едвај чекам тој четврток и да слушнам срценце! Со 2 спонтани сум и никогаш немам дочекано

На monka_bonbonka и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  13. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Здраво 7+2 сум. Во петокот слушнавме срцева реакција . Од самиот почеток имав кафеав сув исцедок како конци . Пијам утрогестан о одмарам колку што можам. Деновиве забележав, а еве конкретно и денес, цел ден лежам и имам како лигав исцедок со сцетло кремава боја. Кафеавото изгледа го снема. Но, само што ке се раздвижам и ке се поднаведнам неколку пати и веднаш на бришење крв ми се појавува. Не е розова не е ни многу темна. Ке видам сега како ке е. Обично едно до две бришења и ја снемува.
    Не кревам тешко. Единтвено парче по парче ја полнам машината за алишта и садови. Мм ги вади и тера другите работи. Докторот спомна дека е можно да самиот плод си прави место и расне и затоа се појавува малку крв. Не знам дали сакаше да ме утеши ... искуства?

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.357
    Слушај гинеколог и следи ги неговите препораки, голем дел од нас на почеток на бременост сни биле во иста ситуација

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Поминав низ слична ситуација, верувај дека нема место за утехи ако има нешто ќе ти каже. Сличен одговор добив и јас и дури поминав без терапија само со Ц витамин. Како што ти кажала и @elimkd слушај си доктор, одмарај си и ќе помине. И јас така пуштав само машина за садови, за алишта и бришев прашина, во останатото време си гледав серии и читав книги. Па после ќе си дојдат мачнините, па повраќање (евентуално), па ќе те боли стомак, грб, срамна коска, ќе мочаш како луда, хормони, плачки ехеее :D Јас сум на повеќе од пола пат, а уште што не чека... Само релаксирано :*

На eta, 0ли, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Lezi I odmaraj samo

На Martka и Ivyano им се допаѓа ова.
  17. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    @Meckicja @Jana06 @elimkd fala mnogu macninite pocnaa od Bozik navamu. Ajde so Gospod napred se da bide vo red kaj site. Se obiduvam da ostanam smirena i da mislam pozitivno. Forumov mnogu pomaga so site iskustva ama znaete kako e. Prva bremenost i toa po 3 godini obidi... malku da me bocne i odma prasalnici vo glava

На eta, S.o.F.i, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Биди смирена, слушај лекар како што ти пишаа погоре, мирувај повеќе, работа заборави. Не паничи, 50% мислам од бремените во прв триместер имаат крварење и исцедок.

На Chikitaa, Martka, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас сум точно 7ма недела денес и од дента кога требаше да добијам на бришење имам темно кафеав исцедок. Престана на пар денови па пак. Кога бев 6+1 отидов на преглед и др ми рече дека е од надворешен дел на матка и не е ништо страшно. Не ми е сеедно ама пијам утрогестан и покриена сум со терапија па сега како треба..утре сум за срцева а.

На Ivyano и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  20. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Здраво девојки, ние имаме лош спермограм, пробувавме за бебенце 1 година неуспешно па се обидовме со инсеминација но беше неуспешна, бев стимулирана со кломифен. На циклисот после инсеминација се фати, и сега сум 5та недела, но денес имав густ кафеав исцедок и не беа точки беше пообилно, бев на гинеколог примав една инекција и ми дадоа утрогестан 2×1. Сеуште немаме слушнато срцева акција, некој со слично искуство?